Şimdi Ara

Dizel araca benzin konuldu ( Masraf 15000TL ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
1
Favori
9.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • pompa girişleri farklı benzininki mazota uymaz deniyordu forumda
    şehir efsanesi çıktı galiba
  • Dizel corollamıza yıllar önce benzin kondu. Hemen farkettik motor çalışmıyordu zaten, çekici geldi servise aldık aracı depo boşaltıldı tekrar mazot kondu sıkıntı çıkmadı. Zaten bu durumlara karşı yakıt istasyonlarının sigortası var. Hasar varsa ispat halinde masrafı karşılamak zorundalar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben korkuma her zaman arabadan inip kontrol ediyorum pompaci dogru pompayi mi takti diye.

Hep mazot aldığım opet bayisi var son 3-4 aydir bozdu.Tuhaf tuhaf görünümlü insanlar almislar işe.Gecen gun 180 liralık mazot dedim abi sana fiş lazim mi diyo belli kendi plakasini yazacak.Lazim dedim aldim fişi.

• Bizim C180 k nında başına geldi ama bizimki daha ilginç bir olaydı.

Komple depoya benzin mazot karışmış.Yani baya yanlış tarafa doldurmuş tanker.3km sonra araba tekleyip gaz yemeyince durumu anladık sonra depo,motor temizlendi

Ama benzinli motora mazot karışınca çok hasar çıkmıyor tersi ise felaket oluyor hakkınızı arayın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Depoda yazıyor diyerek pompacıyı suçluyor da artık her pompada aracınıza doğru yakıt verildiğini kontrol ediniz yazıyor onu ne yapacağız?

Benim pompa araca girip yakıt vermeye başlayana kadar araç başında bekliyorum.

Gerçi hem şahsi aracımda hem de şirket aracında otobil kullanıyorum yanlış yakıt alma şansım yok istasyonun deposunda karışmadıkça
  • Pompacıya bravo

• Aynısı basıma geldi😑Calıstırmadan farkedip yakında rastgele bir servise cektiler. Hortumla cekmeyi istediler kabul etmedim depo sökülüp temizlendi.

Bu durumlarda kesinlikle ana firma ile iletişime geçin. Şahısla muhattap olmanın anlamı yok bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: 22tupac

pompa girişleri farklı benzininki mazota uymaz deniyordu forumda
    şehir efsanesi çıktı galiba

3 4 ay once bizimde basimiza geldi accent era aracima benzin koydular tabi biz farketmedik ataba calismaz olana kadar kullandik depo temizlendi filtreler degisti pompa ayari yapildi ancak bir turlu pompa duzen vermedi arac gidis olarak ayni ama eskisine gore 150 200 km daha az gidiyor bir depoyla sizin sorunuza gelirsek pompa uclari farkli ancak mazot ucu benzin deposuna girmiyor benzin pompasi daha ince oldugu icin mazot deposuna girebiliyor. Bence pompacilari isten cikarmak yerine benzin ayri yerde dizel ayri yerde olsa daha iyi plur en azindan herkes yerine gore yanasir

• Aynisi babamın Doğan aracina olmuştu.Ama tersi idi.

Pompaci nasil anlamadi ise.Araca benzin yerine Mazot koymuş.

Allahtan kontak çevirilmedi.Yoksa felaket olacak idi.

Temizlendi arac düzeldi sonra.

• Gönlüne göre yaptır arabanı. Sonra tüketici mahkemesine davanı aç, servis masrafı + varsa değer kaybını iste. Kolay bir dava olacaktır, kafaya taktığına değmez.

Anlamadığım, yol olmuş 2017, benzin pompası dizel deposuna nasıl girebiliyor? Çok mu zor uçlarının farklı genişlikte olması? Hatta böyle bir standart var zaten zannediyorum.

Hukuki soru varsa cevaplayabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hiçbiri -- 14 Mart 2017; 18:16:6 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cesc_

quote:

Orijinalden alıntı: AO

Benzinliklerde pompacı olmamalı artık bankamatik gibi kartını okutup kendin dolduracaksın mesuliyetide sana ait.

Gelişmiş ülkelerin hepsinde böyle. Hatta onlarda önce benzini kendin dolduruyorsun, sonra kasaya gidip şu numara deyip ücretini ödüyorsun. Ama bizim ülkede dolduran kaçar. Sonra firma uğraşsın dursun yakalanacaklar diye. O yüzden önce ödeme yapılıp sonra benzini veren bir sistem ile pompacısız benzin alma durumu sağlanabilir.

Gelişmiş ülkeler kategorine ABD giriyorsa ben Abd de yaşıyorum, dediğin sistem yok. Kartla kendin dolduruyorsun fakat nakit vereceksen önce kasaya gidip pompa numarasını söyleip ödeme yapıyorsun kasada ki de yaptığın ödeme kadar yakıyı açıyor arabanın oldugu pompaya. Önce yakıt alınıp sonra ödeme olsaydı burada da herkes ödemeden kaçardı. "Bizim millet" kaçar ne demek, iftira atmamalısın. Saygılar.

• Pompacıya pompalamasyon şarkısını dinletsen için soğumaz, yazık

• quote:

Orijinalden alıntı: tahas

Bizim chrysler 300c aracımızın başına geldi. Ben çalıştırmadan fişte farkettim. Benzin istasyonunun sigortası vardı ve direkt servis çağırdık. Serviste aracı hareket ettiremediğinden çalıştırdı ve araca o şekilde yükledi. Bize de söylediği mazot pompası benzini algıladığı an şişer ve geçiş izni vermez, o yüzden rahat olun demişti. O dönemde sadece filtremiz değişti ve depo sökülüp temizlendi.

Çok ilginç :) verilmiş sadakanız varmış

• Dizel arabaya benzin koyduğunda aşırı bir dizel vuruntusu sesi gelir. Genelde de egzozdan deli gibi beyaz duman atar, sis bombası atmışsın gibi. Bunları fark etmeden sürünce yakıt sistemi de gider, motor da gider.
  • Ozellikle takip ediyorum pompaciyi ilk basta :)

• Bir gün shell istasyonunda aynısı başıma geldi Allah tan fark ettim ve shellin servisine iterek çektikten sonra depo komple boşaltıldı. Fark etmeden çalıştırsaydım masraf büyük olabilirdi. O gün bu gündür hep kontrol ederim.
  • 2016 Octavia diesel aracım var. yazılanları okuyunca bugün BP de mazot aldıktan sonra pompacıya durumu soyledim denedik. Benzin pompası benim araca olmadı. Kapağın içinde bir tur koruma var. Başka marka benzincidede deniycem.

• Dayımın polosuna da koymuşlar. 10-15 km gidiyor sonra araba stop ediyor​ ve bir daha çalışmıyor. Daha sonra çekici derken arabayı servise çekiyorlar. Servis yanlış yakıt diyor. Bir hesap istiyor arabanın yarısı kadar masraf diyorlar. Sonra hukuk bilmem ne sizi rezil ederim diyor ve ne yapıp edip arabayı istasyona satıyor. Masraflarını ve arabanın parasını alıyor. Bu da bizim hikayemiz.

Hayır bir de yakıt kapağının 50 yerinde yakıt tipi yazıyor be kardeşim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quadrifoglio159

Aynısı basıma geldi&#128529;Calıstırmadan farkedip yakında rastgele bir servise cektiler. Hortumla cekmeyi istediler kabul etmedim depo sökülüp temizlendi.

Bu durumlarda kesinlikle ana firma ile iletişime geçin. Şahısla muhattap olmanın anlamı yok bence.

Arac yeniyse hortum girmez. Depo önünde filtre var

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • jonywayt J kullanıcısına yanıt
    2008 model volvo s40 dı arac🙄depo girisinde metal bir kapak vardı sadece. Simdiki aracım benzinli vw yarın kontrol edeyim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.