Şimdi Ara

Dizel araca benzin konuldu ( Masraf 15000TL ) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
1
Favori
9.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yeni arabaların da ne pahalı parçaları var arkadaş. 50 liralık benzinden çıkan masrafla 2. el araba alırsın be..
  • Benzin pompasının yeri ayrı dizel pompalarının yeri ayrıdır zaten ya üstünde yada yanında bunu yazarlar sizde aracınıza ait olan yakıt pompasının önünde durursunuz, sen neden gidip benzin pompalarının önüne aracı çekiyorsun ? burda suç tamamen sizde pompacı bu araba dizel mi kurşunsuz mu diye bakmaz günde 1000 tane bir birlerinden farklı model araç geliyor adam hangisine baksın ?
  • AnadoluEfes kullanıcısına yanıt
    Çoğu istasyonda benzin ve mazot pompaları yanyana bulunuyor, hangi pompa önüne giderseniz gidin ferketmiyor, sadece gaz pompası ayrı bulunuyor.
  • Benzinli araca motorin koyan yok sanirim. Surekli dizel araca benzin koymaktan bahsediliyor da.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynısı başıma geldi.Siz gene yetkiliye götürmüşsünüz iyi yapmışsınız..
    Benzinlik size ağlicak bilginiz olsun elemanın maaşından kesilcek felan denilcek,Kendi saçma servislerine götürmek isticekler.Hiç aldırmayın arabayı yaptırmak zorundalar.

Ben acıdım sanayiye götürdüm parçalar temizlendi sadece 2.500 TL yi benzinliğe 1 hafta peşlerinde koşarak ödettim

Sonra tabi randuman alamadım arabadan yakıt tüketimi arttı.Motorun sesi tuaf oldu hırıltılı çalışmaya başladı. Sonra satmak zorunda kaldım

Siz sakın acımayın Trilyonluk adamlar böyle şeylerde ağlarlar.. Benim canım yandı Sizinki yanmasın bütün parçaları değiştirin
  • Pompacıyı savunan arkadaşlara sesleniyorum. İnsan elbette ki hata yapar, pompacının hata yapmış olmasını sorgulayan yok ki. Buradaki olay Shell'in bayisinin olayı kabullenip masrafları ödemek yerine işleri yokuşa sürmesi.

Ayrıca pompacının araca yanlış yakıt koyması bir hatadır ve benzin istasyonunun sorumluluğundadır. Bizlerin fişi kontrol edip etmememiz ise tamamen önlem amaçlıdır, bunu yapmıyoruz diye kimse bizi suçlayamaz. Konu ile alakalı ekşisözlükteki başlığı devamlı güncelliyoruz. Dileyenler takipte kalabilir.
  • Ayrıca o sözde exper kimmiş araştırın büyük ihtimal benzinliğin adamıdır.Exper felan hikaye..Sizin arabanızı alıp sanayiye götürmek isticekler sonra parçaları temizletip hadi yoluna dicekler Dikkat edin...
  • Arkadaşın tutumu doğru. kime güveniyorsa, ona yaptırabilmeli bu işi. Ama yetkili servis; ama özel servis, kendi seçtiği adam yapmalı işi.

Ancak sorun garantili biçimde çözülünce neyin değer kaybı oluyor anlamıyorum. Arabanın motoru dağıldı. Sandık motor getirttim taktım. Arabanda değer kaybı mı oldu? Bence bu işlerin suyu çıktı. İnsanlar da akıma ayak uyduruyor.

Turbo dizel bir aracın en kıllanacağın iki parçası olan pompa ile enjektörlerin değişiyor. "Bu hatayı yaptılar da pompayla enjektörü sıfırladım" diye göbek atman lazım, ne değer kaybı? 140.000'de arabaya benzini bassalar mesela, serviste herşeyi değiştir abi, mis. Kafan rahat. Geriye bir tek su koyma ihtimali olan şey turbo kaldı. Motorun kendi 350.000'i zaten görür.

• quote:

Orijinalden alıntı: AnadoluEfes

Benzin pompasının yeri ayrı dizel pompalarının yeri ayrıdır zaten ya üstünde yada yanında bunu yazarlar sizde aracınıza ait olan yakıt pompasının önünde durursunuz, sen neden gidip benzin pompalarının önüne aracı çekiyorsun ? burda suç tamamen sizde pompacı bu araba dizel mi kurşunsuz mu diye bakmaz günde 1000 tane bir birlerinden farklı model araç geliyor adam hangisine baksın ?

Sadece lpg farklıdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: danGerfuLL

Benzinli araca motorin koyan yok sanirim. Surekli dizel araca benzin koymaktan bahsediliyor da.

Benzinli araca motorin koyunca çok sıkıntı olmuyor araba bir iki tekler sadece, fark edince üstüne benzin dolduruyorlar sonra devam (tüm depoya mazot konulmadıysa tabi)
  • opette doldurun kafaniz rahat olsun, plaka ile beraber yakit cinsini sisteme mesaj seklinde atiyorsunuz sisteme kaydoluyor. pompa gorevlisi plakayi girdiginde yanlis yakit koymaya dahi kalksa pompa yakiti vermiyor bence guzel sistem.
  • Bir bu mazot yerine benzin koyanları, bir de fren yerine gazı kökleyenleri anlayamadan göçüp gideceğim galiba.

Adamlar deponun üstüne bile her yerine "diesel" diye yazıyor, nasıl hala gidip benzin dolduruyorsun be kardeşim?
    Bunun savunması olamaz, olur böyle dedikçe bunlar bitmeyecek yıllardan beri aynı muhabbet var.

Otomatik sisteme geçilsin artık. Kendi yakıtımı kendim almak istiyorum pompacı falan gereksiz artık yıl 2017.
    Yok fiş ister misin, yok plakayı yanlış yazmalar, yok eski fiş vermeler. 5 kuruş için bin türlü çakallık dönüyor.
  • o istasyon bana çok yakın.
    Ben bu tip haberleri okuduktan sonra pompacıyı takip ediyorum her seferinde, doğru tabancayı alıp almadığına bakıyorum

Benim arkadaşım opetin bir bayisinin müdürü. Bu tip olaylarla ara sıra karşılaştıklarını biliyorum.Eğer marşa basılmadan anlaşılırsa yakıt tankı komple boşaltılıp temizleme işlemi yapıyorlarmış.
    Lakin kontağı çevirdiği anda iş bitmiş oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhan1461

quote:

Orijinalden alıntı: teneke1236737

Aynisi babamın Doğan aracina olmuştu.Ama tersi idi.

Pompaci nasil anlamadi ise.Araca benzin yerine Mazot koymuş.

Allahtan kontak çevirilmedi.Yoksa felaket olacak idi.

Temizlendi arac düzeldi sonra.

Doğan arabasında ne kadarlık bir felaket olabilirdi mesela

Motoru eline alabilirsin mesela.

• Benzinlik de pompacı olmamalı demek ne saçma bir zihniyettir.En azından bundan ekmek yiyen binlerce insan var.Tabii sizin umrunuzda mı?Bazı araçlarda kolay yakıt sistemi var.Benzinlinin pompa ucu farklı şekilde dizayn edilmiştir.O nedenle zaten istesen de farklı yakıt koyamazsın.Aynı şey dizel için de geçerli.Diğer firmalarında bunu yapmasını önerilir.Ayrıca arabadan iner inmez yakıtı belirtirseniz böyle sorunlar olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloodletting. -- 15 Mart 2017; 17:25:56 >
  • Böyle bir durumda insan doğan bindiğine sevinir bence

Saygılar kardeşim ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhan1461

Böyle bir durumda insan doğan bindiğine sevinir bence

Saygılar kardeşim ...

• quote:

Orijinalden alıntı: AO

Benzinliklerde pompacı olmamalı artık bankamatik gibi kartını okutup kendin dolduracaksın mesuliyetide sana ait.

Kesinlikle en güzeli. Amerika'daki sistemi bilmiyorum fakat, pompanın yanında cihaz olacak, alacağın miktarı girip ödemeni yapacaksın, pompayı takacaksın araca o miktar kadar dolduracak ve sonra kendini kapatacak. Tertemiz. Nakit nasıl olur derseniz, zaten marketler oluyor istasyonlarda. Oradan nakit parayla tek kullanımlık kart alınır işte kaç liralık yakıt alacaksan o kadarlık bir kart.
  • quote:

doğan'a mazot koymak nasıl bir kafaymış o

• quote:

Orijinalden alıntı: TITAN291

quote:

doğan'a mazot koymak nasıl bir kafaymış o

Bu sorunun cevabı pompacı da maalesef.Böyle bir şey için sarhoş olmak gerekir.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.