Şimdi Ara

Dizel araca benzin konuldu ( Masraf 15000TL )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
1
Favori
9.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar, yakın arkadaşımın yaşadığı mağduriyeti öğrenip ders çıkarmanız için aşağıdaki linki sizlerle paylaşıyorum.

Eğer link paylaşmam yasak ise moderatörler tarafından uyarılmayı rica ederim.
    https://eksisozluk.com/14-mart-2017-shell-rezaleti--5320969

• Kör mü acaba benzini koyan pompacı ? Koskoca dizel yazısı var orda

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paylaşmak yasak değil diye biliyorum.

Sizin konunuza gelince ise,istasyon görevlisi suçlu sayılıp arabayı firma yaptırması lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yetkili serviste fırsat bu fırsat diyip fiyatlara sağlam geçirmiş. yakıt filtresi ve pompaya 1550 TL yazmak nedir ? çüş

son olarak pompacılara hiç güvenmeyeceksin aracın başında duracaksın. hadi durmadın kontağı çevirmeden önce fişe baksaydın yine bu kadar zarar olmayacaktı.

ayrıca araç benzin ile eve kadar nasıl gitmiş onu anlayamadım hiç mi tekleme yapmadı ? çok enteresan
  • Babamın bir arkadaşınada aynısı oldu focus TDCİ için benzin koyulmuş kontak çevrilmiş haliyle geri dönüşü yok istasyon ödemeyi kabul etmişti motor rektefiye edildi...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim chrysler 300c aracımızın başına geldi. Ben çalıştırmadan fişte farkettim. Benzin istasyonunun sigortası vardı ve direkt servis çağırdık. Serviste aracı hareket ettiremediğinden çalıştırdı ve araca o şekilde yükledi. Bize de söylediği mazot pompası benzini algıladığı an şişer ve geçiş izni vermez, o yüzden rahat olun demişti. O dönemde sadece filtremiz değişti ve depo sökülüp temizlendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahas -- 14 Mart 2017; 15:4:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lion_koc

Kör mü acaba benzini koyan pompacı ? Koskoca dizel yazısı var orda

Benimkinin depo kapağında yazmıyor mesela hocam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Demek ki pompacıya dizel diye hatırlatmakta fayda var. Ben de hiç ilgilenmem normalde, pompacıyı normal aklı başında bir adam olarak düşündüğüm için.
  • çok geçmiş olsun hocam gelişmeleri paylaşırsanız seviniriz.
    bizimde başımıza gelebilir , izleyeceğimiz yol açısından.
  • desteğiniz için çok teşekkür ederim. Gelişmeleri buradan da aktaracağım.
  • duggac kullanıcısına yanıt
    50 TL almış eskiden de varsa mazot karışmıştır baya da sağlam gitmiştir eve kadar :)

• hakkaten sinir bozucu durum. bir de dizel motorun da ne kadar hassas olduğu da ortaya çıkıyor. 15 bin lira hakkaten yüksek masraf...
  • Bu ara çok sık rastlıyorum bu duruma
    Yakıt alırken en iyisi pompacının yanında durmak ne koyduğuna dikkat etmek.
    Çok geçmiş olsun arkadaşım.
  • Benzinliklerde pompacı olmamalı artık bankamatik gibi kartını okutup kendin dolduracaksın mesuliyetide sana ait.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AO

Benzinliklerde pompacı olmamalı artık bankamatik gibi kartını okutup kendin dolduracaksın mesuliyetide sana ait.

Gelişmiş ülkelerin hepsinde böyle. Hatta onlarda önce benzini kendin dolduruyorsun, sonra kasaya gidip şu numara deyip ücretini ödüyorsun. Ama bizim ülkede dolduran kaçar. Sonra firma uğraşsın dursun yakalanacaklar diye. O yüzden önce ödeme yapılıp sonra benzini veren bir sistem ile pompacısız benzin alma durumu sağlanabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cesc_

quote:

Benzinliklerde pompacı olmamalı artık bankamatik gibi kartını okutup kendin dolduracaksın mesuliyetide sana ait.

Gelişmiş ülkelerin hepsinde böyle. Hatta onlarda önce benzini kendin dolduruyorsun, sonra kasaya gidip şu numara deyip ücretini ödüyorsun. Ama bizim ülkede dolduran kaçar. Sonra firma uğraşsın dursun yakalanacaklar diye. O yüzden önce ödeme yapılıp sonra benzini veren bir sistem ile pompacısız benzin alma durumu sağlanabilir.

Aslında böyle bir firma vardı hatta televizyonda çıktı pompaları falan gösterdiler sonra ortadan kayboldu sanırım kimse gidip almadı oradan.

• Artik Kapaklarda Guvenli Giris mi deniliyordu ne deniliyordu..Yani benzin koysan koyamazsin Pompa ucu girmiyor..Dizele de ayni sekilde..Standart olmali Akilli kapakti sanirim ismi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 14 Mart 2017; 16:23:53 >
  • istasyonlarin sigortasi oluyor onla hemen hallediliyor.

araci calistirmadan kontrol etmek lazim fiste benxin mazot diye ayri yaxiliyor.

Calistirmadiginda boyle buyuk hasar olmuyor bizde bir filtre bir depo temizligi ile kurtulduk.

butun suc pompacida degil adam olsun bitsin mi asgari ucretle calisan zavallidan nasil alacan masrafi kendin ekstra dikkat etmen lazim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 14 Mart 2017; 16:25:31 >
  • şu olay herkesin başına gelebilir dikkatli olmak lazım
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Cesc_

quote:

Aslında böyle bir firma vardı hatta televizyonda çıktı pompaları falan gösterdiler sonra ortadan kayboldu sanırım kimse gidip almadı oradan.

hocam o firma petline benim müşterim aynı zamanda olayı ondan biliyorum. proje belli oldu bakanlık onay verdi hatta bir sürü yatırım yapıldı, adı self stop du hatta. tam devreye alınacakken yine bakanlık izin vermedi . artık kim işe çomak soktu onu bilmiyoruz tabi .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluENight -- 14 Mart 2017; 16:45:29 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.