Şimdi Ara

Dizel Araçlara Yakıt Alınması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dizel araca yakıt alırken kriter ne olmaldır?Örneğin lambanın yanmasını mı beklemek yoksa 4/3 çizgisine geldiğinde mi yakıt almak?

• Böyle bir ön koşulun olduğunu düşünmüyorum.

Lambanın yanmasının performansta kullanıcı tabanlı olanlar dışında bir düşüklüğü vesile olacağını sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 6 Temmuz 2008; 16:53:38 >
  • Bu koşuldan ziyade doğru olanı bulmak, hangisi mantıklı. Bide dizel araçlar için lamba yandığında alır isen motor hava yapar diye bişeyler duydum.Bu yüzden de forumda bulunan tecrübeli arkadaşların fikrini almak istedim.
  • Dizelde depodaki yakıt biterse yakıt enjeksiyon pompası hava yapar. Fakat lamba yandığı zaman zaten depoda 10 lt ye yakın benzin oluyo ilk başta. Lamba yandıktan sonra almanın bi mahsuru yok.
  • dizel yada benzinli araçla ışık yanmadan benzin almak iyidir. böylelikle deponun dibindeki pislik enjektörlere gitmez. he ama ışık yanınca alıncada birşey olmuyo
  • Aslında yarıya inmeden fulleyecen her seferinde ama, bu zamlarla nerdeeee. Benim deponun üst kısmı pas tutacak uzun yola çıkarken fullemeler olmasa.
  • serviste (ford servisi) dizel aracimiz icin depoyu 1/4 un altina dusurmeyin dediler. nedeni ise yakit sicaktan buhar olusturuyotmus ve arac daha fazla yakiyormus. ayrica pompanin hava yapmasi bildigim ve tecrube ettigim kadariyla eski araclarda kaldi. ben gecen sene ford fusion la mazotu tamamen bitirdim. tamamen bitmeden kastim artik gaz yememe diil motorun susmasi.. 10 lt mazot getirdi bir arkadas. gaz pedaliyla pompaladik marsa bastik calisti.. eski dizel olsa bu kadar ucuz kurtulamazdik
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.