Şimdi Ara

Dizel araçlarda.....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar burda okuduklarımdan gözüme ilişti kafama da takıldı baya: dizellerde çok yüksek dewir veya çok düşük dewir çok zarar weriri demişsinz? ben yakıt tasarrufu için 1500, okula gecikiosam da 4000 dd de sürüorm. zaten kadran 5000 dewir? yüksek dewir motoru aşındırıyor. onu anladık, peki düşük dewir ne alaka?

• düşük devir motoru yorar.yani vuruntulu çalışır araba dikkat edersen.
  • titremeye baslar cok dusuk devirde araba hissedersin zaten. sadece dizeller icin degil diger arabalar icin de aynidir bu dusuk devir olayi.
    ama dizelse uzun omur icin arasini tutturcan ne yuksek ne de dusuk devirde kullanicaksin.
  • Diesel arabalar benzinli arabalar gibi emerek çalışmaz...Püskürtme sistemi wardır...Bunun sonucunda motor çok daha fazla yoruuyo düşük devirde...Diesel motorlarda çok aşırıya kaçmadan yüksek devirde kullanımı tavsiye ederim...Diesel arabaları yüksek devirde kullanmanın bir zararı yok diye biliyorum ben...
  • ya yuksek dewir derken,, mesela dewir kesiciye çok yakın gitmek?? bu çok zarar werr mi arabay? bazen kendimi kaptırıyorm ve uzun bi müddet o şekilde sürüorm?
  • bence devir kesiciye sokmadıktan sonra arabayı yüksek devirli kullanmak arabaya zarar vermez zaten araç redline a girmedikçe firmanın güvenliği altındadır hiçi bişey olmaz gönlünü ferah tut
  • Arkadaşım düşük devirde araba nın titremesi "Kritik Çalışma Devrinde" olmasından dolayıdır. Binalar depremde bu nedenle yıkılır yani titreşimden dolayı, bu devir hesaplanır imallatta sanayide otomobillerde her yerde bu devirin altında veya üstünde çalışmak gereklidir, hesabı çok önemlidir. Sen bu devirde aracı çalıştırırsan zarar verirsin, bu devirde yaklaşık arabnın bayıldığı 1500devirde falan oluo işte arabanın titrediği zaman onun üstünde süreceksin.
    Onun dışında yüksek devirler de araç zarar görür çok yüksek devirde kullanma ama benzinli aracı 4000 devirde kullanmak sadece yakıt tüketimini arttırır aksine 3000/4000 devir arası kullanmak aracın ömürün uzatır , ben 3200/3500 gibi vites değiştiriorum mesela ama araçtan araca göre değişir

• peki dizellerde ilk alındıında motordan fazla ses gelmezken,arabanın yaşı ilerledikçe motor sesi gittikçe traktörünkine benzior? bunun yüksek dewrili kullanmayla alakası olabilir mi?
  • Bilmiyorum tam emin değilim uzun yıllar dizel araç kullanma fırsatım olmadı ama belkide kötü dizel kullanmaktan dolayı oluşan tortudan vs. oluodur
  • dizellerde benzinliler gibi kontrollü bir intake sistemi olmadığından (turboramair,td + intercooler ı saymaz isek) vereceğin gaz ile silindirlere verilecek olan yakıtın miktarıyla ilintili olarak işler. Bu yüzden düşük devirde senkronu tuturamayıp bayılabilir, motor kirlenebiilir ve buruntu yapabilir.. Yüksek devir de standard soğutma ve yağlama ile motoru aşındırır..

Orta noktası , Tork ve gücün en dengeli noktada buluştuğu 2500 -3500 rpm arası.. Daha yukarısında dikkat edersen asılsan da araç eskisi kadar çok hızlanmıyor.
  • tesekkur ederm ilginize!
  • aracı dusuk devirde kullanmak 20 lt lik su bidonunu tek parmagınla tasımaya benzer
  • abi simdi nasıl desem benzinlide atıyorum sabit 5000 devirde 20 dk yarım saat git bişi olmaz dizel oyle deil dizelin silindirdeki patlaması daha farklı yani calısma sistemi benzinliye gore biraz daha degisik dizel motorlar performans amaçlı deil tasarruf amaçlı uretildigi için benzinli gibi kullanamazsın fakat gunumuz eknolojisinde dizel araçlarde benzinli araçlar kadar seri.
    senin kullanısın ii devir saatinde de kırmızılar vardır sonda ona nekadar yaklasırsan riskin artar yagın suyun tamamsa arada bi yaklaş kırmızıya ama fazla durma oralarda bilmam anlatildim mi ?
    quote:

Orjinalden alıntı: CAPTAIN!

Arkadaşlar burda okuduklarımdan gözüme ilişti kafama da takıldı baya: dizellerde çok yüksek dewir veya çok düşük dewir çok zarar weriri demişsinz? ben yakıt tasarrufu için 1500, okula gecikiosam da 4000 dd de sürüorm. zaten kadran 5000 dewir? yüksek dewir motoru aşındırıyor. onu anladık, peki düşük dewir ne alaka?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.