SLM ARKADAŞLAR. DİZEL ARAÇ KULLANIRKEN İDEAL OLARAK SİZ KAÇ DEVİRDE KULLANIYORSUNUZ? MESELA BENİM ARACIM 1.3 MULTİJET DOBLO,BEN KENDİ ARACIMDA 4000 DEVİR ASLA GÖRDÜRMÜYORUM.3000 DEVİRİ NORMAL OLARAK BULUYORUM,UZUN YOLDA BİLHASSA. ÇÜNKÜ ARAÇ ZATEN 2500 DEVİRDE TURBOYA GEÇİYOR.MOTORDA 1.3 OLDUĞUNDAN RAMPALARDA FAZLA BAYILMAMASI İÇİN 2700-3000 DEVİR NORMAL GELİYOR BANA.
ÇOK YÜKSEK DEVİRDE KULLANMAK BİLDİĞİM KADARIRIYLA ZARARLI,TURBONUN ÖMRÜNÜ KISALTIYORMUŞ. BU KONU HAKKINDA SİZ NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?
Sayısız kez masaya yatırıldı,tartışıldı,üzerinde çalışıldı...Hatta Otomobil uzmanlarımız(Özellikle Mak.Müh arkadaşlarımız)bize yeterli bilgiyi doğru şekilde verdi.Allah onlardan razı olsun.Kısa bir araştırmadan sonra ulaşabilirsiniz.
Hemen ikinci sayfada bulunan şu benzersiz konuyu okursanız kafanızda soru işareti kalmaz.
SLM ARKADAŞLAR. DİZEL ARAÇ KULLANIRKEN İDEAL OLARAK SİZ KAÇ DEVİRDE KULLANIYORSUNUZ? MESELA BENİM ARACIM 1.3 MULTİJET DOBLO,BEN KENDİ ARACIMDA 4000 DEVİR ASLA GÖRDÜRMÜYORUM.3000 DEVİRİ NORMAL OLARAK BULUYORUM,UZUN YOLDA BİLHASSA. ÇÜNKÜ ARAÇ ZATEN 2500 DEVİRDE TURBOYA GEÇİYOR.MOTORDA 1.3 OLDUĞUNDAN RAMPALARDA FAZLA BAYILMAMASI İÇİN 2700-3000 DEVİR NORMAL GELİYOR BANA.
ÇOK YÜKSEK DEVİRDE KULLANMAK BİLDİĞİM KADARIRIYLA ZARARLI,TURBONUN ÖMRÜNÜ KISALTIYORMUŞ. BU KONU HAKKINDA SİZ NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?
kullandığın devirler normal arkadaşların söylediği gibi bu konu çok tartışıldı
arabanın maksimum torku verdiği devir etrafında kullanmak gerekiyor...
eyvallah arkadaşlar verdiğiniz cevaplar için.. benim aracım fiat doblo premio 1.3 multijet. 190 Nm - 1750 dev/dakika da üretiyor.o yüzden bende sizlerinde dediğiniz gibin 2500-3000 devir arası kullanıyorum.zaten max. 4000 dev/dakika da 75 bg üretiyor. o yüzden 3000 dev/dakika normal.
Max torku verdiği devrin çok fazla üzerinde kullanmak yakıt tüketimini artırmaktan başka işe yaramıyor ...