Şimdi Ara

Dizel araçta rölanti yükseltmek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, dizel araçlarda böyle bir ayar yok diye biliyorum ama yine de emin değilim.

Rölanti 800'lerde genellikle motorda ve kupada aşırı titreme var yolcu tarafı çok az etkileniyor fakat aracın şoför tarafındaki cam bile açıkken bariz oynuyor.

Fakat böyle titrerken bile rölanti 1000lerde olunca titreme kalmıyor.

Motor takozunu yenileyeceğim ama orjinallar çok pahalı.

Sorunumu geçici olarak rölanti yükselterek titremesini önleyebilirsem bir süre idare edeceğim.

• Enjektörlerde problem olabilir. Araç nedir ?
  • dfk24 kullanıcısına yanıt

nemo 1.4 hdi

aracın rölanti dalgalanması yok, gidişinde ve çekişinde hızlanmasında problem yok hocam.

• Motor kulaklarina baktirin ve volanta baktirin hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byeblade -- 18 Kasım 2021; 0:36:40 >
  • Dizelde rölantiyi yükseltemezsiniz enjektörlerle oynamanızda büyük sorun yaratır çünkü dizelde havanın geçtiği boğaz hep açıktır.

Eğer rölantideyken çok titreme varsa motor kulaklarına baktırın ve volana baktırın. Benim aracımında motor kulakları bitik kabine titreme geliyor hatta 2000 devire yaklaşınca titreme iyice artıyor. Motor kulaklarını bi değiştirmenizde kontrol ettirmenizde fayda var.

Motor kulağını illaha orjinal almanıza gerek yok. Lemförder, meyle, febi, valeo gibi markalara bakabilirsiniz aracınız için üretilmiş kulağı vardır mutlaka
  • rölanti yükseltmeye gerek yok, sorun takozlardandır. Benim araba ısınınca rölantide 600 devire düşüyor gramda titreme yok

• 600 mü ? Sizinkisi v6 veya v8 bir dizel mi ? 600 baya düşük ve bu rölantide düzgün çalışabilenler genelde v tipi motorlar oluyor
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

yok be hocam 1.6 civic ies, biz kimiz v8e binelim 

• Hiç beklemiyordum

O zaman bu size gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 19 Kasım 2021; 1:55:29 >

• hocam kulakların bir ömrü var kauçuk sonuçta aracınız kaç model kaç km de ?

ben 2014 model aracımın kulaklarını değiştirdim aynı problem bende de vardı düzeldi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.