Şimdi Ara

Dizel B sinifindan Benzinli D sinifina gecmek? Yardim!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar iyi aksamlar. 2014 model 1.6 hdi exclusive Citroen C Elysee 24000 de aracim var. 47.000 tl ye 2014 mayisinda almistim. Aracimin yakit ekenomisinden çok memnunum. Fakat D sinifi daha oturakli bir arac alma istegi var icimde hep. Bugun 2012 model Opel İnsignia 1.4 140 hp Edition Elegance 12000 de bir arac buldum. Satıcı kisiyle konustum ve takas i kabul etti 12.500 tl verecegim. Venim arac hatasiz alacagim aracta sadece 900 tl lik bir hasar var. Marspiyeli surtmus ve tamir edilmis.

Sizce yakit olarak cok mu uzer ve lpg taktirsam nasil olur? 2 yillik model kaybinin sizce bir sorunu olur mu? Verdigim teklif sizce nasil?
    Cevap yazan ve dusuncelerini paylasan arkadaslara simdiden cok tesekkur ederim.

• Marşpiyeli sürttüyss pert
  • Benzinde yakıt olarak üzer fakat lpg ile iyi olur bence alın, eşşekten inip ata bineceksiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abstraction -- 8 Ağustos 2015; 21:55:43 >
  • 1.4 Insignia'ların aşırı bi yakıt tüketimi yok ki
    hiç sıkıntı olmaz kaç lt yaktığını unutursunuz zaten Elysee gibi bi eşekten Insignia gibi bi ata binince
  • 1.4 turbo motor LPG ile gayet uyumlu güzel bir motor. Alıp LPG taktırın binin insignia iyidir. B Sınıfı ile aradaki fark bile yeter.
  • 838 tl kaskodan masrafi yapilmis. Nasil pert olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stansah

838 tl kaskodan masrafi yapilmis. Nasil pert olsun.
    Yaşadığınız şehirde İnsignia'nın boyutları probem çıkarır mı? Citroen C Elysee'den her yönden büyük bir araç. Ailenize bagajı, iç hacmi yetiyorsa araç değiştirmeyin derim. Lpg montajına da sıcak bakmıyorum. Astra dizele geçmek istiyorum deseydiniz tamam derdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _MaxPayne_

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    elyse kullandım araba gerçekten yolda durmuyor ama yakıtı çok iyi.
    şunu rahatlıkla söyleyebilirim şehir içi yakıt tüketimiz 2 katına çıkar.
    çünkü gerçekten sizin araç çok az yakıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SefaAccent

Yaşadığınız şehirde İnsignia'nın boyutları probem çıkarır mı? Citroen C Elysee'den her yönden büyük bir araç. Ailenize bagajı, iç hacmi yetiyorsa araç değiştirmeyin derim. Lpg montajına da sıcak bakmıyorum. Astra dizele geçmek istiyorum deseydiniz tamam derdim.

Aynısı başıma geldi. İnsan küçük araçtan büyüğüne geçince baya bir afallıyor. Dar sokaklarda normalde tek seferde döndüğüm yerlerde manevra yapmak zorunda kalıyorum. Bazen uzunluğundan dolayı arka tekerleği kaldırıma sürtüyorum falan. İnsanı bir süre sonra soğutuyor.
  • Jason Becker kullanıcısına yanıt
    Iki arac arasinda 40 cm var fark olarak cok buyuk fark mi acaba? Bana onemsenmiyecekmis bir detay gibi geliyor. Peki fiyat olarak yorum yapabilen var mi? 12500 tl cok mu yoksa ideal mi acaba?
  • quote:

Iki arac arasinda 40 cm var fark olarak cok buyuk fark mi acaba? Bana onemsenmiyecekmis bir detay gibi geliyor. Peki fiyat olarak yorum yapabilen var mi? 12500 tl cok mu yoksa ideal mi acaba?

boy çok etkilemiyor da dingil mesafesi baya etkiliyor. Kimi arabanın arka tekerlekleri arkaya yakın olur. O cins araçlar dönerken problem çıkartıyor.

B sınıfı ile D sınıfı arasında ciddi dingil mesafesi farkı vardır.
  • Antalya nin en ucra ilcesinde yasiyorum 50000 nufusu var 40 cm fark cok mu etkiler acaba. Astra sedan daha iyi bir tercih mi olurdu? 1.3 zayif fakat 1.6 sini 12000 km o fiyata da bulmak zor gibi :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jason Becker

quote:

boy çok etkilemiyor da dingil mesafesi baya etkiliyor. Kimi arabanın arka tekerlekleri arkaya yakın olur. O cins araçlar dönerken problem çıkartıyor.

B sınıfı ile D sınıfı arasında ciddi dingil mesafesi farkı vardır.

Alıntıları Göster
    Bence alınır sağ marşpiyel zaten arabaların yarısında sürtük çok sıkıntılı bir şey değil. Zaten Insignia LPG uyumlu çok gelirse taktırırsınız LPG'yi.

• Fiyatı bilmem ama lpg ile yakıt çok üzmez. En kötü subap eritir onunda çözümü mevcut. Yakıt olarak lpg bile çok yakın olur. Fiyat hakkında bi bilgim yok araştırın bence..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Verticall

Fiyatı bilmem ama lpg ile yakıt çok üzmez. En kötü subap eritir onunda çözümü mevcut. Yakıt olarak lpg bile çok yakın olur. Fiyat hakkında bi bilgim yok araştırın bence..
    insignia ile karşılaştıralacak tek yönü yakıt o da lpg ile hallolur ben gözüm kapalı değiştirirdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blue_Knight

insignia ile karşılaştıralacak tek yönü yakıt o da lpg ile hallolur ben gözüm kapalı değiştirirdim

Alıntıları Göster
    Hocam büyüklüğe takılmayın bence. Daha geçen seneye kadar Clio ile araba kullanmayı öğrendim. Şimdi uzun şase starex ile İstanbul' da girmediğim yer kalmadı. Her ay ekstra 200-300 lira daha fazla yakıt masrafı sizi üzmeyecekse arabayı değiştirmemek için bir sebep yok. Tabi yapılan km' ye göre artar azalır.

Tavsiyem ise C sınıfı dizel almanız yönünde. Yakıt benzin dizel farketmez o kadar pahalı ki. Lt bazında daha az yakması hem de fiyat olarak daha az ödenmesi ile pompada insan mutlu oluyor

• quote:

12.500 TL bence büyük bir fark. Karşılığında benzinli bir araç alıyorsunuz. Hem alırken hem de kullanırken maddi anlamda masraflı bir seçim olacak. İlla ki Astra dizel değil başka marka model C sınıfı dizele geçmeniz daha uygun olacaktır.
  • Arkadaslar yorumlar icin tesekkurler tup taktirmayi dusunuyorum. Yakita fazla vermek benimde maddi durumumu etkiler, borc harc alabiliyorum zaten arabayi. Insignia ikinci elde cok mu oludur acaba yani bu araci cok zorlansam 55-54 gibi bir fiyata satabilirmiyim ?
  • Aracınızdan yana bir memnuniyetsizliğiniz yoksa yine bir ton masraf altina girip böylesi bir degisiklige gitmenizi tavsiye etmem. Zaten aracin da ilk sahibisiniz. Uzun yillar temiz temiz kullanmaya devam edin.
  • stansah S kullanıcısına yanıt
    Yakıt olarak üzeceği kesin. Lpg dönüşümünün zor ve masraflı olduğu bir araç Insignia ama bunun dışında her türlü mutlu eder. İyi hesap yapmanız lazım. Ben yerinizde olsam aynı şartlarda 2.0 Accord veya 1.8 Avensis alır lpg taktırır kafa rahat keyfime bakardım. Insignia rizikolu bir araç lpg için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahaman -- 9 Ağustos 2015; 10:18:35 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.