Bildirim
dizel-benzinli kalkış sorusu

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
araçtan araca degısır ama yaptıgım testlerde dızel aracları kaldırmanın benzınlılerı kaldırmadan daha rahat oldugu sonucuna vardım.. dızel araclarda arac gaz vermeden kalkarken benzınlı araclarda boyle bır durum soz konusu degıl... ayagınızı cok cok yavas cekersenız belkı kalkabılır ama dizeller daha rahat kalkıyor. dızel getz cok kolay kalkan bır arac kurs aracı oldugundan degıl. -
Benim aracım gidiyor.Lpg'li. -
quote:
Orijinalden alıntı: MIKROP DOGAN
sürücü kursunda kullandığım araçta debriyajdan ayağımı kaldırarak araba hareket ediyor gaz vermeden 10km hızla ilerliyor
araç dizel getz
acaba dizel olduğu için mi böyle yoksa kurs aracı diye mi
benzinli bir araç olsaydı gaz vermeden gider miydi?
Aynı şekilde benimde kurs aracımdı. Sizinki gibi gaz vermeden kalkıp gidiyordu. Sonra kendi doğanımıza geçince çok ama çok zorluk çektim, ancak doğanıda gaz vermeden kaldırmak mümkün. Debrajı tam kavrama noktasında tutarsan rölanti devriyle gidiyor araba.
Eğer getz torku düşük devirde vermeye başlıyorsa sebebi bu olabilir.
Gaz vermeden doğan gidiyor
-
benzinli araçların kavraması aşağıda olduğu için ve torku rölanti civarında düşük olduğu için gaz vermeden düz yolda kalkmaz rampa aşağı ise anca kalkar fakat dizel araçta ayağını yavaş yavaş debriyajdan çekerek kaldırabilirsin 1995 isuzu pickup vardı debriyajı çok yukarda kavrıyordu ilk onda öğrenmiştim zaten araba kullanmayı aynen bende gaz vermeden kaldırıyorum hep benzinli 94 citroen zx miydi hx miydi neydi ilk arabam onu hiç süremezdim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darktreys -- 4 Ekim 2010; 23:04:47 > -
düz yolda hepsi kalkar. -
Benzinli araba kalkmaz diyen arkadaşlara inat 2001 model lpg'li doğan Slx'i gaz vermeden düz yolda rölantide kaldırdığımı göstermek isterdim ama imkan yok. -
benzinli araçta kalkar ama dizelin yanında esemasesi olmaz dizel debriyajla hız bile yapabilirsiniz şahsen ben yapıyorum doblo ile -
Forum karışır yine yeniden -
Megane ıle duz yolda hıc gaz vermeden kaldırabılıyorsunuz. Hatta 2-3 dıye gıderek 35-40km hıza cıkıyor 5. vıteste bır sure sonra. -
Dizel de benzinlide kalkar en azından ben kaldırıyorum....... -
arabanın sağlık durumuna göre değişir ama benzinli araçta düz yolda hatta bayırın derecesine göre bayır yukarı bile kalkabilir gaz vermeden. dizelde bu daha rahattır ayrı konu tabi. -
Dizel araçlarda torktan dolayı gaz vermeden kaldırmak kolaydır ama uygun bir davranış olmadığını biliyorum.Mazot pompasının ömrü için olacaktı herhalde.Bunun dışında herhangi bir tümsekten geçerken benzinli bir araçta fren ve gaz hareketiyle rahatça devam edebiliyorsunuz.Dizel araçlarda yüksek torktan dolayı debriyajı daha fazla kullanmanız gerekiyor çünkü araba ayağınızı gazdan çekseniz bile hızlanıyor dizel araca alışkında değilseniz bir çok defada stop edebiliyor. -
Dizel veya benzinli farketmez düz yolda gaz vermeden debriyajdan yavaşça çekerek kalkar her araba "arabada bi sorun yoksa tabi" -
quote:
Orijinalden alıntı: sapultra
Benim aracım gidiyor.Lpg'li.
-
dizelleri kaldırmak daha kolay.
yeni araç sürmeye çalışanları dizel de çalıştırmak daha mantıklı bu açıdan. -
Bir önce ki şirketimde Dacia Logan vardı ve dizeldi. Düz yolda, birinci viteste gaz vermeden çok rahat kalkardı. Hatta o denemeyi, bir zamanlar yine böyle bir konu geçtikten sonra forumda bizzat denemiştim.
Kendi arabam da benzinli. Zaten imzamda yazan araba. Düz yolda o da çok rahat birinci viteste gaz vermeden kalkıyor.
Tabi bunlar bir kaç kezlik denememdir. -
1 yıl boyunca benzinli getz kullanan biri olaraktan söylüyorum bu dizel benzinli olayı degil getzin kendi durumu.sadece debriyajla arabayı kaldırabiliyorsun.o sayede yokuşta frene bile basmana gerek yok.dik yokusta bile araba öne gidiyo şimdi toros kullanıyorum.bırak kalkmayı tekerler 1 tur bile dönmeden stop ediyo :D
-
Düşük devirdeki tork gücünün bir etkisi. -
quote:
Orijinalden alıntı: can bora
düz yolda hepsi kalkar.
Aynen
Benzer içerikler
- continental 4 mevsim lastik yorumları
- 15 40 motor yağı hangi araçlarda kullanılır
- astra h 1.3 cdti
- renault clio 1.4 8 valf motor yorumları
- lastikcim.com güvenilir mi
- 2025 avrasya tüneli geçiş ücreti
- tesla model y yeni kasa
- togg kredi kampanyası
- euro ncap 5 yıldız alan araçlar 2024
- taigo bagaj hacmi
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X