Şimdi Ara

Dizel Çekmeme Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Focus 1.8 TDCI aracımla yokuş çıkarken kasisten geçtim. Kasisi geçtikten sonra 2. Vitese atar atmaz araba kendini saldı gitmedi. Şimdi de çalıştırdıktan sonra ilk 300 metre normal haliyle gidiyor. 300 metreden sonra yine kendini salıyor. Turbo hortumuna baktım patlak vs yok. Aracın turbo sesi de normal yani turbo devreye de giriyor. Sorun ne olabilir? Yeni bir konu da açmiyim. Aracım alt devirde fazla çekmiyor. Egr map sensörü temizledim liqui moly dpf temizleyici katkı kullandım biraz farketti ama yine de çekmiyor. Sorularımı yanıtlarsanız sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arabanın salma olayını açarsan belki aydınlatıcı cevaplar gelir.

• Yani şöyle demek istedim ne kadar gaza basarsam basayım araba gitmiyor devri çok yavaş yükseliyor

• debriyaj gitmiş olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turbo hortumlarında kaçak olabilir mi?

• Yakıt filitresi , ısıtma bujisi, enjektörlere baktır.
    Diger durumları arkadaşlar yazmış.

• Geçenlerde Citroen C4 dizel aracı olan bir tanıdık da çekişten şikâyetçi idi. Sanayiye gidip geldikten sonra çok pahalı olmayan bir elektronik parçanın arızalı olduğunu öğrenmişti. Turbo ya da yakıtla ilgili. Zaten ikisi bağlantılı çalışır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etusch -- 25 Ocak 2019; 21:10:57 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Passat çekiş sorunu
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Turbo n, enjektörlerin ne varsa gidici takribi 3-5 bin arası masrafınız var geçmiş olsun

• Turbo hortumlarına baktım sağlam ama hepsini değiştiricem yine de en azından sağlamlarsa yedek kalırlar. Isıtma bujilerinin arızalı olduğunu biliyorum araç yazdan beri ilk çalışmada zorlanıyor. Debriyajın gittiğine de inanmıyorum henüz 2 senelik ve araç kalkışlarda aynı performansını koruyor sadece 2000 devir sonrası problem var. 2.5 sene önce de aracım yokuşta 2'yi yemiyordu turbocuya gotürdüm 200 tlye halletmişti. İnşallah yine böyle ucuz maliyetli birşeydir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaanyeter -- 25 Ocak 2019; 23:4:30 >
  • Öncelikle araç hata kodu veriyor mu?

vermiyorsa aklıma gelenler mazot pompa sensörleri,maf sensoru, rail yüksek basınç sensoru olabilir

• Turbo vnt tip turbonu ? Yani kanatçıkları ayarlanan tipmi ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hakaanyeter H kullanıcısına yanıt
    Kızdırma bujileri arıza yapınca araç koruma moduna geçiyor. Hepsini değiştirin düzelir. Benim de başıma geldi. İyi bir ustaya götürün, dikkatlice yavaşça sökmeleri gerekiyor. Kırılırsa fena.

K.

• _mp_ kullanıcısına yanıt
    Öyle olsa devir çevirip de gitmezdi. Arkadaşın aracında devir yükselmiyor.

• Bilgisayara bağlatmadım aracı ancak ısıtma bujisinin arızalı olduğuna eminim. Araç sabahları soğukken 3-4 kere kontak çevirmeden çalışmıyor. Araç kendini koruma moduna çalıştıktan belli bir süre sonra mı alıyor ve o parça bayağıdır arızalı neden bir anda seyir halinde yapmış olabilir?

• hakaanyeter H kullanıcısına yanıt
    Benim kızdırma bujisi arızasında motor normal başlıyordu, sonra ne zaman belli olmuyor koruma moduna geçiyordu. Motor devir alsa da turbonun kapakları tahliye konumuna alındığı için güç çok düşüyordu, araç gitmiyordu. Benim araçta bu arıza 1 Mayıs günü olmuştu, kış bile değildi. Kaç buji arıza yapması lazım bilmiyorum ama ne zaman arıza moduna geçeceği belli olmuyordu. Benimki tatil yolunda oldu ve döndük otobüsle devam ettik. Bilgisayarda kodu çıkıyor.

K.

Ekleme: Ankara'da iseniz İvedik'te Azim Oto Ford servisini tavsiye ederim. Çok iyidir Erol usta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korayesque -- 26 Ocak 2019; 8:23:21 >
  • korayesque kullanıcısına yanıt
    Cevabın için sağol Geçmiş olsun bu arada :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.