Arkadaşlar 2 tene aracım var son aldığım 2003 model dizel citroen saxo yu otomatik vitese çevirmek istiyorum eşim için almıştık ille de otomatik vites olsun istiyor böyle olacağını bilsem citroen saxo nun otomatik viteslisini alırdım ama iş işten geçti şimdi neden bunu satıp otomatik araç almıyorsun diye sorabilirsiniz ama bu araçtan çok memnunum çok temiz tabi bu hale getirinceye kadar çok masraf ettim onun için satmak istemiyorum aklıma böyle bir fikir geldi forumlarda buna benzer konular açılmış maliyetli olur felan yazılmış belli bir maliyete razıyım zaten bu aracın benzinli olanlarının otomatik şanzımanı var çıkmacılara baktım 700 tl ye muayyer çıkma saxo şanzımanı buldum mesaj yolladım adam sıkıntısız olduğunu söylüyor bahsettiğim dönüşüm için otomatik şanzıman vites konsolu ve kolu dışında başka bir parça gerekli mi bilmiyorum bilgisi olan paylaşırsa memnun olurum eğer sadece bunlar ise işçilik hariç 1000 tl ye bu işi halledebiliyorum zaten orjinal otomatik viteslerine kafadan 2000 tl fazladan fiyat çekiyor satıcılar... hem otomatik vites biraz fazla yakıt yakar bu dizel olduğundan bu problemi de halletmiş olurum :) ne dersiniz sizce mümkün mü ? bilgisi olan detaylandırırsa memnun olurum
benzinli aracin otomatik sanzimani dizel bir arac icin uygun olacagini sanmiyorum. Benzinli aracin torku farkli dizelin torku farkli. Ben de daha onceden bu konuyu arastirmistim kendi aracim icin fakat astari yuzunden pahaliya geliyordu. En iyisi araci satip otomatik bir arac almanim daha mantikli oldugu kanisina vardim ve oyle de yaptim. su hale getirmek icin baya masraf yaptim diyorsunuz ama ilerde o sanzumanin sizin basiniza ne dertler acabilecegini kim bilebilir ki.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
şimdi kontrol ettim benzinli citroen saxo nun tork değeri 135/3000 Nm dizel citroen saxonun tork değeri 95/2250 Nm burada sorun olacağını sanmıyorum ama şimdi aklıma geldi eğer benzinli otomatik şanzıman en az 4 ileri değilse sorun olabilir yani sorun dediğim 100 km yi aştığında aşırı gürültü yapabilir onu kontrol etmem lazım
yani evet bahsettiğiniz maliyetlerde ise yapılabilir acaba devir problemi yaratır mı ? çünkü dizel bir saxo ile benzinli saxonun devri aynı değil orası ayarlanırsa neden olmasın bunun cevabını en iyi otomatik şanzıman tamircileri verir
Merhaba Çok zor bir işe giriyorsunuz.Alacagınız çıkma şanzımana garanti vermezler verselerde bir sıkıntı olunca sahip çıkmazlar.Ankara damısınız size yardımcı olurum sadece yol gösterme modunda. Alacagınız parçalar. 1-Şanzıman+şanzıman yag sogutucusu+yeni yag 2-Volant 3-Kilometre saati 4-Vites kolu ve elektronik tesisatı İyi bir elektirikçi tesisatını çekeçek
Sonuç: Arabadan ve otomatik vitesten nefret etmeni saglıyacaklar Hesablarının üç katı çıkacak Sizi tanımıyorum ama burnunuzdan gelir Ama illede yapacam derseniz Ankaranın en düzgün adamına yönlendiririm kolay gelsin