Şimdi Ara

dizel cliomu?focusmu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    arkadaslar benım 2005 model dizel 65 beygir hb 200.000km clio aracım var arabamın bagaj hacmının kucuklugu ve km dolayıslı agır bir masraf cıkartacagından korktugum iin arabayı satıp 2001 ve 2004 arası focus almayı dusunuyorum sizce bu mantıklımı dizel aracı satıp benzinli veya lpg li arac almam focus kullanan arkadaslarım arabadan bıraz bahsedermı özellikle yakıt konusunda kafam cok karısık sızden yardım beklıyorum sizce ne yapayım?

• hocam aracını bizden daha iyi bilirsin, sorunlumu sorunsuz mu. memnun degilsen satmanı tavsiye etcem ama bu aracı peynir ekmek parasına satarsın.
    eger sorunsuz biniyorsan, bakımlarını ve parçaları eksiksiz gününde degiştiriyorsan aracının masraf açacagını sanmıyorum, turbosundan baska...
    turboyu degiştirirsen bir 200.000kmdaha yaparsın netcede dizel, turbonun parasını cıkartırsın 1 senede. fiyatını tam bilmiyorum ama 1000tl civarı olması gerekiyor..

bence peynir ekmek fiyatına satcagına gide bildiğin kadar sürmeni tavsiye ederim... zaten aracına sahip cıkan birisi senden farklı düşünmeyecektir..
    aracın sorunluysa masraf cıkarcaksa peynir ekmek parasına ver...

2.el piyasası cok yüksek hem iyi araba yok gibi hemde piyasada cok üçkagıtcılar dolasıyor. yani alcagın araba sattıgın arabadan farklı olmaz bu konuda cok dikkatli olmanı isterim...

focus konusunda diger arkadaslar daha detaylı yazcaklardır..

• 04 focus'um var.. Sormak istediğini sor, bilgisayar başına geçince yazarım..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tesekkurler leon bagaj biraz problem oluyor daha konforlu uzun yolda rahat edebılmek için düşünüyorum aslında
  • aytürk aslında benı encok dusunduren yakıt ve cok sık masraf cıkartıyormu bunlr hakkında bılgı verırsen sevınırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: bugra2798

aytürk aslında benı encok dusunduren yakıt ve cok sık masraf cıkartıyormu bunlr hakkında bılgı verırsen sevınırım

Yakıt için söyleyeceğim şey, bastığın zaman yakıyor. Ben 4 kişi şehirlerarası+2 kişi şehiriçi karma değerde 7.2'yi gördüm. Ama bu, herkesin aynı değeri göreceği anlamına gelmez. Kesin olarak söyleyeceğim şey ise, bu aracın herhangi bir 1.6 atmosferikten fazla yakmayacağıdır.

Araç 2006'dan beri bende. Ben aldığımda 100.000 km'nin üzerindeydi; bir yere sattık sattığımız adam 6 ayda fena yol yapmıştı (ama abartmıştı gerçekten de) ama aracı geri aldık. Aracın 2006'dan beri çıkardığı tek sorun egzost değişimi, ki o da normal. Bunun haricinde bir arıza vermedi. Sanırım sadece bir tane kronik arızası vardı, o da aracın harareti yükselmediği halde hararetin kırmızıda olması.. o da basitçe çözülüyor. Ha, bir de geçen kış akü bitti.. 6 yıllık araba, Ford ustası bile şaşırdı 6 sene gitmesine.. Yalnız bir kez şarj edildi, hala sorunsuz

Araç şu an 150.000'de ve sorunsuz..

• quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

04 focus'um var.. Sormak istediğini sor, bilgisayar başına geçince yazarım..

Hazır fordcu bulmuşken sorayım

Benimde eski kasa,yeni kasa 98-2000 arası ford fiesta flair dikkatimi çekti.Bu araçlar biraz küçük,bayan tarzı ama şehir içi kullandığım için sadece ayağımı yerden kessin,az yaksın yeter.

-1.25 cc 16 valf Zetec motora sahip bu araçların yakıt ekonomisi nasıl,fabrika verilerine inanmıyorum ama 1.4 motorlu karbüratörlü bir araçtan az yakar mı ?

-Özellikle parça fiyatları renault,fiat tan pahalı mı ?

Bir ara yakıt ekonomisi için suzuki alto veya ford ka alacaktım da artık o da erkek adama çok küçük gelir,deve gibi kalırım içinde

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    corolla | megane
    19 yıl önce açıldı
    dci-hdi-tdi-ctdi-bu dizel motorlar
    19 yıl önce açıldı
    Benzinli mı dizelmi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • verdiginiz veriler LPG iinmi benzin içinmi acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: xenon_06

quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

04 focus'um var.. Sormak istediğini sor, bilgisayar başına geçince yazarım..

Hazır fordcu bulmuşken sorayım

Benimde eski kasa,yeni kasa 98-2000 arası ford fiesta flair dikkatimi çekti.Bu araçlar biraz küçük,bayan tarzı ama şehir içi kullandığım için sadece ayağımı yerden kessin,az yaksın yeter.

-1.25 cc 16 valf Zetec motora sahip bu araçların yakıt ekonomisi nasıl,fabrika verilerine inanmıyorum ama 1.4 motorlu karbüratörlü bir araçtan az yakar mı ?

-Özellikle parça fiyatları renault,fiat tan pahalı mı ?

Bir ara yakıt ekonomisi için suzuki alto veya ford ka alacaktım da artık o da erkek adama çok küçük gelir,deve gibi kalırım içinde

Üstad, bir ara ikinci araç olarak Fiesta'lara baktım, bayağı da araştırdım. 1,25 motorun yakıt tüketimi hakkında fazla bilgim yok, fakat 1.4 karburatörlü araçtan daha az yakacağını düşünüyorum. Çünkü hem 1.25 motor, hem enjeksiyonlu, hem de 16V bir motor. Halen modernize edilmiş hali son kasa Fiesta'larda kullanılıyor.

Sadece ayağımı yerden kessin derdine düşmezsen, sana 1.4 Ghia'yı öneririm.. Örnek bir ilan:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-fiesta-ghia-87369156/detay

Donanımı fazla, çift renk ön konsol var.. Parça fiyatlarını hangi Renault ve Fiat ile karşılaştırdığına bağlı. Ama aynı dönemdeki Clio'dan biraz daha pahalı olabilir; çok da can yakmaz. Ben bunu ikinci araç olarak alacaktım, ama düğün yapacağım için almadım. O fiyat bandında tavsiyem Fiesta'dır..

quote:

Orijinalden alıntı: bugra2798

verdiginiz veriler LPG iinmi benzin içinmi acaba

Aracıma LPG takılmadı üstad, veriler benzinle. LPG ile %20 artar tüketim.

• aytürk bilmedigim için soruyorum sakın yanlıs anlama lpg den %20 artış nasıl oluyor.birde focus kullanan olarak sana soruyorum dizeli satıp focus alırmıydın?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.