Şimdi Ara

dizel corolla - astra

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar şu anda 2006 corolla dizel kullanıyorum arabayı alalı yaklaşık 10 ay oldu pek fazla ısınamadım arabaya opel astra h kasa dizeller hoşuma gidiyor dış görünüşü ve konsol corollaya göre daha güzel gibi duruyor enjoyların fiyatları neredeyse aynı cosmolarla da 3 lira gibi bişey oynuyor arada sizce corolla verilip astra alınır mı siz olsaydınız ne yapardınız.Şimdiden teşekkürler

• alma pişman olursun senin arabanın motoru ondan çok çok iyi.

bunu nerden biliyorum. çünkü daha 2 ay önce sıfır araba aldım. alırken de bütün piyasadaki dizel araçları denedim. Testlerimin içinde en kötüsü astra çıktı. Motorun ivmelenmesi berbat. Çok bağırıyor. Düşük devirlerde çok baygın.
    39 bin e astra alabirlirken gittim 44 bine corolla aldım. Bence corolla motoru her bakımdan astra motoruna 5 basar. TAbi eski motorları bilmiyorum. 2010 da motor biraz değişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertce -- 1 Nisan 2010; 11:54:54 >
  • 100 hp altındaki dizel bir araba alınmaz kesinlikle,tecrübeyle sabittir araç yürümez.Kamyon veya minibüs kullanmıyoruzya biraz da sürüş keyfi gerek.Ben olsam corollayı satar ama astrayı da tercih etmezdim.
  • corolla ve opel motorları hemen hemen aynı performansı verir...

corolla daha sessizdir kesinlikle...

Astra dediğiniz gibi çok daha güzel bir araç corollaya göre...

ama ben olsam değiştirmezdim.. Bi daha araba alma stresine girmezdim...
  • Teknik verilere göre

Astra 1.3 CDTI

16 valf 90 hp 200 nm tork

-------------------------------------------------------------

Corolla 1.4 d4d

8 valf 90 hp 195 nm tork

Çok çok olan fark nerede acaba ?

İkisi de performans olarak normal seviyede araçlardır. Ancak Astra'nın vergi avantajını unutmamak lazım.

--------------------------------------------------------------

Performans önceliğiniz varsa Focus Tdci..
  • ikisinide test etmiş biri olarak kesinlikle corolla daha geniş ve daha konforlu ancak arkadaşlar premium ya maalesef donanım fakiri baz model bile 42000 tl den başlyor astranın enjoy paketini 40000 tl ye aldı arkadaş(dizel olan) yağmur sensörü far sensörü cruze control vs hepsi var. Donanım istyorsan astra yok biraz daha geniş ve konforlu olsun diyorsan corolla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asarhaddon -- 1 Nisan 2010; 22:40:50 >
  • şu anda elimde corolla var zaten ama işte biraz emekli arabası gibi astra daha hoş gibi acaba kronik sorunları var mı astranın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    corolla | megane
    19 yıl önce açıldı
    dci-hdi-tdi-ctdi-bu dizel motorlar
    19 yıl önce açıldı
    Toyota corolla
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: BattmanN

100 hp altındaki dizel bir araba alınmaz kesinlikle,tecrübeyle sabittir araç yürümez.Kamyon veya minibüs kullanmıyoruzya biraz da sürüş keyfi gerek.Ben olsam corollayı satar ama astrayı da tercih etmezdim.

o fiyatlar da başka ne olabilir ki tavsiyeniz nedir dizel olarak
  • teknik veriler hikaye ben 1.3 corsa 90 beygirlik dizel araca en fazla bir ay dayanabildim bence de ivmelenmesi berbat alt devirler ölü süspansiyonlar zaten sert astra bir de corsa dan 100 kilo daha ağırki astrayı hiç düşenemiyorum bile.
    focus un motoru iyi ama vites geçişleri malzeme kalitesi kötü ....
    bravo nun da motoru iyi vitesleri iyi ama onun da malzeme kalitesi kötü...
    c4 alınmaz her yeri takır tukur
    yeni megane olabilir başarılı motor konforlu yumuşak sürüş ...
    iyi kalitede diyorsan yine tüm yollar golfe çıkıyor tüm yollar onun da donanım az...
    ben golf alamazsam megane alırdım bunların içinde ....
  • quote:

Orijinalden alıntı: corollad4d

şu anda elimde corolla var zaten ama işte biraz emekli arabası gibi astra daha hoş gibi acaba kronik sorunları var mı astranın

siz sanırım tipine pek ısınamadınız, biraz daha sportif HB tarzı araç bakıyosunuz anladığım kadarıyla. 1.3 astra sedan kullanmıştım bana çok kötü gelmedi yalnız uzun süre kullananlar genelde motorun biraz yavan kalmasından şikayetçi.

illa hb dizel olacaksa astraya göre daha güçlü dizeli olan megane 3 ve 308 bakabilirsiniz, benzinli de olur derseniz golf te listeye girer.
  • 1 hafta sonra da Corolla'yı geri istedim vermedi diye konu açma
  • quote:

1 hafta sonra da Corolla'yı geri istedim vermedi diye konu açma

Aslında doğru söylemiş arkadaş sonuçta corolla da bence iyi araç sırf tip yüzünden arabayı değiştrip pişman olmakta var, iyi düşünmek lazım
  • bence düşünme bile,gizli beygirlere sahip olan bir araca sahipsiniz

şaka tabi,motor olarak pek farkı olmayan araçlar olduğu için sırf tipi için bile corolla dan astra ya geçilebilir.
    yaşınız henüz 50 lilerde değilse corolla dan ziyade astra daha uygun olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onder46

Teknik verilere göre

Astra 1.3 CDTI

Corolla 1.4 d4d

8 valf 90 hp 195 nm tork

İkisi de performans olarak normal seviyede araçlardır. Ancak Astra'nın vergi avantajını unutmamak lazım.

corolla yeni motoru 90 hp 205 tork. Ancak her iki aracı kullanın. kağıt üzerindeki değerlerle uyuşmuyor. corolla motoru kesinlikle astra ile kabul edilmez derecede performanslı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertce -- 2 Nisan 2010; 18:42:55 >
  • bugün araba bakarken dizel astra sedan gördük hb ona göre çok daha ufak galiba corolla yı satıp 2008 astra sedan alıcaz
  • Para sizin tabi;ama ben olsam Corolla ile devam ederdim sanırım.Benim mantığım şöyle (kişiye göre değişir tabi),bir aracı uzun süre kullanıp mümkünse segment atlamak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertce

quote:

Orijinalden alıntı: onder46

Teknik verilere göre

Astra 1.3 CDTI

Corolla 1.4 d4d

8 valf 90 hp 195 nm tork

corolla yeni motoru 90 hp 205 tork. Ancak her iki aracı kullanın. kağıt üzerindeki değerlerle uyuşmuyor. corolla motoru kesinlikle astra ile kabul edilmez derecede performanslı.

Konuyu açan arkadaşın aracı 2006 model..

• 2006 model 1.6 Astra Enjoy kullanmış biri olarak,Toyoto ları da az çok bilen biri olarak aracı satmamanı öneririm.Öncelikle 1.3 CDTİ ler cidden çok yığılıyor,2 gün önce test ettim ve 1.6 ya göre özellike hiç gitmediğine kanaat getirdim.Sonra bu Astra lar ın cidden takırtısı takurtusu gıcırtısı eksik olmuyor.Bende sorun yok yok diyordum satacağım anda bir gacırdama başladı ki 3 servis kesemedi.Arkadaşımda da takırdama başladı 150 lira verdi kestiremedi.Her araçta olmaz tabi bende de yoktu ama gördüğüm çok fazla kişi şikayetçi.Toyota her bakımdan iyi çoğu araca göre bence keyfini çıkar..

Bu arada sırf Toyota yı sevmedikleri için sat diyen arkadaşlara kulak asma,gerekçelerini düzgünce belirtsinler öyle sat demekle olmuyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dranov -- 4 Nisan 2010; 11:28:24 >
  • astra hb içi küçük sedan a baktım onun içi daha geniş siyah rengide baya şık duruyor sizce corolla verilip üstüne de 4 lira astra sedan alınır mı 1.3 dizel motor bu araç için yeterlimi araç yaklaşık 1.400 kilo
  • C-segmentinde 1.6 güçlü dizeller varken niye 1.4, 1.3 gibi güçsüz arabalarla uğraşırsınız anlamam. 1.4 Corolla'yı satıp 1.3 Astra alınca "Gelen gideni aratır" hesabı olur bu iş.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.