Şimdi Ara

Dizel focus hasar tutarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2009 dizel bir focus için 2300 TL lik bir çarpma hasarı sizce ne kadar büyüktür? ihmal edilebilir mi? biliyorum bu bilgi yetersiz ama biraz fikir verebilir diye düşünüyorum. özellikle focus dizel ile kaza geçirmiş olanlar varsa deneyimlerini paylaşabilirler mi?
    buradakilerin yorumu benim açımdan çok önemli, teşekkürler...

• Hasarın büyüklüğünden ziyade neresinden darbe yemiş ona bakmak lazım bence.
  • bir yetkili servis çalışanı tampon fiyatının 1250 TL olduğunu, işçilikle birlikte servisten en az 1600 TL ile çıkacağını söyledi. ayrıca farın daha pahalı olduğunu söyledi. bu doğru mudur?
  • Bazen darbe bile olmayabailir, servis kayıtlarına bakmak lazım.
    İmzamdaki araçla otoparktan geri geri çıkarken otoparkın köşe duvarı sol çamurluk ile tamponun köşesinden girerek benin tamponu yere indirdi. Tamponu telle bağlayıp servise götürdüm. Sol çamurluk, ön tampon ve sol far (farda bir sorun yoktu ama, bağlantı braketleri kopmuş dediler) değişti sonuç 2.200 TL.

Daha sonra sağ ön kapıdan VW Transporter girdi. sağ rot kolu koptuğu için bu sefer çekiciyle servise gitti.
    Sağ kapı sacı, sağ tampon, perde havayastığı, sağ koltuk yanındaki hava yastığı, hava yastığı beyni, tavan kaplaması, rot, rotil, jant kapağı, boya vb sonuç 7.200 TL.

İkincinin yanında ilki kaza bile sayılmaz ama gel gör 2.200 lira. Önemli olan kazanın oluş şekli. Servis kayıtlarına bakıp hangi parçaların değiştiğine bakarsanız daha mantıklı olur.
  • Çok büyük bir hasar olmayabilir servisten kayıtlarına baktırın.

2 sene öncesi için bir örnek vereyim 2003 fiestamın değişen parçaları ve tutarı aşağıdaki gibiydi.

Komple tampon, ızgara, logo, sol far, radyatör, radyatörün bağlantılarının bulunduğu ön panel değişmiş kaput ve sol çamurlukta onarım yapılmıştı.
    2950 TL hasar vardı. üstelik yetkili serviste de değil sanayide yaptırmıştım.

Dizel focus hasar tutarı  Dizel focus hasar tutarı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erain -- 5 Aralık 2011; 22:05:38 >

• belliki hasarli arac alacaksiniz peki niye böyle bir riske giriyorsunuz.
  •  Dizel focus hasar tutarı

Benim connectte , ön tampon , kaput , far , çamurluk değişmişti yetkili serviste 4.500 Tl kasko ödeme yapmış 4 parça için ,
    arkadaşların dediği gibi kazanın şeklide önemli kaza fotoğraflarını sigortadan alabilirseniz daha iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmet-Fe -- 5 Aralık 2011; 22:18:40 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KASKO PERT ARAÇ ÖDEMESİ
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • fiyat cazip olduğu için bu riske girilebilir mi diye araştırma yapmak istedim.
    e125527 ve iznik16 önerilerinizi yapacağım.
    aslında yavaş yavaş soğumaya başladım.
    herkese teşekkürler.
    resim ekleyenlere ve detaylı açıklama yapanlara ayrıca teşekkür ederim
  • Sol ön far sis far sağ sis far tampon sol çamurluk radyatör 7000tl
  • quote:

Orijinalden alıntı: tooba

fiyat cazip olduğu için bu riske girilebilir mi diye araştırma yapmak istedim.
    e125527 ve iznik16 önerilerinizi yapacağım.
    aslında yavaş yavaş soğumaya başladım.
    herkese teşekkürler.
    resim ekleyenlere ve detaylı açıklama yapanlara ayrıca teşekkür ederim

Soğuyacak birşey yok aslında bi tampon bi far değişmişse bunu kazadan bile saymaya gerek yok bence. Aracın yürüyeninde motorunda hasar olmadıktan sonra ben aracı gönül rahatlığı ile alırdım.
  • 2008 Model Corsa D aracım vardı. Bir araca arkadan çarptım. Gözle görülen tek hasar tampondaki çizikler ve sallanan sol ön fardı. Aracı tamire verdim. Ön tamponu boyamışlar. Tampon kızağı kırılmış, onu değiştirmişler. Bir de farın braket ayaklarından biri kırılmış. Sadece o ayak değiştiği için farı da değiştirmişler. Tam 850 TL tuttu. 2300 TL'lik hasarın çok ciddi olduğunu düşünmüyorum. Servisler sağlam fatura çıkarıyorlar çok küçük hasarlar için dahi.
  • http://resim.donanimhaber.com/m_55143775/mpage_1/f_/key_//tm.htm#55143775

şu kadarcık şey için servisin çıkardığı fiyat minimum 600 tl maximum 1600 tl. sanayide 100 tl'ye hal oluyor

bir tamponun boyasız fiyatının 700 tl olduğunu düşünürsek buna 250 tl (kdv'siz fiyatı) boya işcilik parası katarsak 950 tl oluyor.
    yani o kadar ufak bir çatlak için servis 1600 tl ye kadar masraf çıkarabiliyorsa. 2300 tl de fazla bir masraf değildir ama tabii ki kazanın oluş şekline bağlı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eoudoxias -- 5 Aralık 2011; 22:36:52 >

• 2300 tl masrafın önemli bir hasar olacağını hiç sanmıyorum, ben 2 sene önce opel ile önden çarptım, yetkili serviste 5 bin tl fatura çıkmıştı, motorda hiç bir darbe yoktu sadece tampon, radyatör, motor kaputunda ufak bir darbe (komple değiştirdiler), klima hortumu, tek far (ikisinide değiştirdiler) hasar gördü. daha ciddi bir kaza olsaydı çıkacak faturayı siz düşünün.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.