herkese iyi pazarlar, bu soru çok sorulmuştur ama bir de ben sorayım farklı açıdan istedim. aşağıda 2 link var, aynı marka-model-yıl-ve donanım, yani: Reno-kadjar-2017-edc ve icon. üstteki herşey aynı, km de yakın, o nedenle onu dikkate almayın, Sadece yakıt/motor farklı, fiyatları da aynı (sayılır) bu durumda siz olsanız hangisini terch ederdiniz? ekleme: bir diğer yazmadığım konu da 1,2 nin mtvsi en alt basamak, bunun da ayrı bir avantajı oluyor, benzinli model için. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dh.Müdavimi -- 5 Eylül 2021; 16:44:28 > |
dizel mi, benzinli mi?
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Km yakın demişsiniz ama arada 3 kat var. Bu da en az 1 periyodik bakıma denk. Neyse çok önemli değil tabi. Aynı diyebileceğimiz 2 araç için benzinliye bence biraz fazla fiyat biçilmiş.
1 yılda 10-15 bin km'yi geçmiyorsanız benzinli üzmez. Yalnız yoğun trafiği olan bir yerde gidip gelecekseniz, şehiriçinde benzinlinin tüketimi dikkate değer. Sizin sürüş şeklinize bağlı olarak tüketimi düşürebilirsiniz. Dizel şehiriçi 7 lt'leri zor görür. Kısacası yol yapacaksanız dizel, yol yapmayacaksanız daha sessiz, sarsıntısız rafine sürüş için benzinli. Benzin fiyatı ve tüketimi yüzünden halen dizelin ekonomisine yaklaşsa da başa baş gidemiyor. Yeni nesil motorlarla baya yol kat edildi ancak halen dizel km başına daha düşük maliyet sağlıyor. Bunu da amorti etme süresi sizin sürdüğünüz km'ye bağlı.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Huan8Km yakın demişsiniz ama arada 3 kat var. Bu da en az 1 periyodik bakıma denk. Neyse çok önemli değil tabi. Aynı diyebileceğimiz 2 araç için benzinliye bence biraz fazla fiyat biçilmiş.
1 yılda 10-15 bin km'yi geçmiyorsanız benzinli üzmez. Yalnız yoğun trafiği olan bir yerde gidip gelecekseniz, şehiriçinde benzinlinin tüketimi dikkate değer. Sizin sürüş şeklinize bağlı olarak tüketimi düşürebilirsiniz. Dizel şehiriçi 7 lt'leri zor görür. Kısacası yol yapacaksanız dizel, yol yapmayacaksanız daha sessiz, sarsıntısız rafine sürüş için benzinli. Benzin fiyatı ve tüketimi yüzünden halen dizelin ekonomisine yaklaşsa da başa baş gidemiyor. Yeni nesil motorlarla baya yol kat edildi ancak halen dizel km başına daha düşük maliyet sağlıyor. Bunu da amorti etme süresi sizin sürdüğünüz km'ye bağlı.
Çok km yapmam, ayrıca trafiği istanbul-ankara gibi yoğun olmayan bir ildeyim.
mantıken benzinli araç tercih edilir ancak fiyatlar başbaşa olunca insan "dizeli mi alsam acaba" diye de düşünmeden edemiyor işte...
-
BU BOŞ SORUYA CEVABIM DİZEL
-
quote:
Orijinalden alıntı: yakpinar1222BU BOŞ SORUYA CEVABIM DİZEL
BOŞ SORU DERKEN?
-
1.2 tce motorlarda galiba kronik bir sorun vardı ama zaten bu karşılaştırma da kazanan belli, dizel. fiyatlar aynı iken dizel almamak mantıksız olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Ussuz
1.2 tce motorlarda galiba kronik bir sorun vardı ama zaten bu karşılaştırma da kazanan belli, dizel. fiyatlar aynı iken dizel almamak mantıksız olur.kronik sorun dediğiniz sanırım "yağ eksiltme" konusu, ancak turbo olan araçalrda görülmesi olası bir durum olduğunu okudum genel manada, o konuyu çok sorun etmiyorum açıkçası...
evet aynı dediğiniz gibi, fiyat aynı ise neden dizel almayayım, sorusu tırmalıyor benim de aklımı.
bir diğer yazmadığım konu da 1,2 nin mtvsi en alt basamak, bunun da ayrı bir avantajı oluyor.
-
Net mazotlu araba. Yola gidip gitmedigi belli olmayan bir araba benzinli araba. Mazotlu araba öylemi yolla giderken gürül gürül. Yokuş çıkarken canavar gibi.
Tabi ki zevkler renkler muhabbeti bu dizel mi benzinli mi sorusu.
Ben elimden geldiğince benzinli almam. Çok keyifsiz araçlar benzinli araçlar bence. Hem çok yakıyor. Tüp taktiirinca birde tüp ayarı bakımı iviri ziviri birde onunla uğraş. Mazotlu araba öylemi bas git.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Benzinli arabaya atıp tutanlar olmuş. 1.4 tsi 150 hp tiguan kullanıcısıyım. Şehir içi 9 lt, sehirler arası 6,5 lt yakıyorum. Ortalama tüketime 8 lt diyelim. Dizel almak istesem 2.0 tdi 150 hp almam gerekecek. Şehir içi 7,5 lt şehirler arası 5 lt yakıyor. Ortalama 6.5 lt diyelim.
Yılda 15k km yol yapıyorum. Benzin şu an 7.59 TL, motorin ise en ucuz 6.90 TL. Bu da demek oluyor ki yılda 2380 TL daha fazla para ödüyorum akaryakıt için. Buna karşın yılda 2551 TL daha fazla mtv ödeyeceğim. Soğuk iklimde yaşıyorum, kışın motorinin donma riski, dizel arabanın gürültüsü, bakım maliyetlerinin benzinliye göre fazla olması, kilometre arttıkça değer kaybının brnzinliye göre daha fazla olması gibi sebeplerle benzinli tercih ettim. 4çeker olması dışında dizelin bir avantajı olduğunu düşünmüyorum.
Ama renault alacak olsam 1.5 dci'lık üniteyi tercih ederdim. Kendini kanıtlamış az yakan bir motor. Kronik sorunları yok, ikinci eli güçlü
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Üstüme alındığım bir yoruma cevap vermek istedim.
Zevkler ver renkler diyerek herkesin fikrine saygı duyduğumu gösterdigimi düşünüyorum. Gelelim asıl cevabıma.
1.4 150 beygir benzinli araç ile 2.0 dizel 150 beygir aracı karşılaştırmak nasıl birşey anlamadım ben.
Yorumu okuyanlar cidden gulecektir yoruma.
Bu iki araç denk araçlar değil. Siz özellikle uzun yolda dizel peşinden hiçbir şekilde gidemezsiniz. Yokuşta hiçbir şekilde zaten o aracı takip edemezsiniz.
2.0 araca da gerek yok temiz 1.5 1.6 dizel bir araçta cidden uzun yolda cok güçlü gider. Aracınızın gücü 1.5 1.6 dizel bir araca da yetmez zaten.
Onların vergisi de sizin aracınızın çok üstünde değil zaten. Dizel araç her türlü yakıt ve gider olarak benzinli aracı tokatlar. Benzinli daha iyiyse neden herkes tüp taktiriyor. Boş yakıt karşılaştırması yapmanın bir âlemi yok. Benzinli sessiz arabadır. Şehir içi arabadır.
Benzinli araba ve dizel araba bir tercihtir.
Gelelim dizel araç bakımının daah yüksek olması konusuna. 5 yıldır yağ filtre dışında herhangi bir para harcamdim. İnsanları yanlış yönlendirmeyelim. Temiz bir dizel araç sahibini üzmez. Para da istemez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C2560DDFD -- 5 Eylül 2021; 19:10:33 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hocam tabiki dizel.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
çok km yapmıyorsan benzinli, yoksa diesel
-
Ben hiçbir zaman dizel araba tercih etmem. Benzin candır. Şu ülkede bi anda bütün dizel araçlar kaybolsa hava %50 daha temiz hâle gelir. Eski kasa turbosuz motor gidik dizeller sabahları ortalığı mahvediyor.
Ortalama bir kasa Passat yanına yanaşıp ön taraftan "har hur har hur" diye kamyon sesi çıkarınca bütün asiliği de gidiyor.
Benzin <3
-
Dizel olacaksa en az 2.0 olsun ki değsin. Yeni 1.6 lar da fena değil, 15 yıl önceki 2.0'ın torkuna yetişmeye başladılar :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Şu "Dizel" diye cevap yazan arkadaşların kafası nasıl çalışıyor bir türlü anlayamıyorum?
Her şey km de yaptığınız daha düşük tüketim değildir. Baş belası DPF, Enjektörlerin tıkanması, gibi dizele mahsus abuk subuk olayların, ilerleyen km lerde başınıza neler açacağını bilseniz, "Benim araç ne kadar bassam da 5 Litreyi geçmiyor" demeyi görürdünüz. Yeni nesi Dizel ler size yaptırdığı tasarrufun kat be kat fazlasını ilerde sizden fazlasıyla çıkartıyor, bunu unutmayın.
-
sonuç olarak genel bir kanı oluşmuyor, dizel de benzin de diyenler oransal olarak aynı gibi...
-
Hidrojen
-
zabaha kadar dizel, ölene kadar dizel
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X