Şimdi Ara

dizel mmt 80-90 km ile şehirler arası yakıt tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yakıt tüketimi ile ilgili bir deneyimimi paylaşmak isterim ; geçen 1-2 hafta içerisinde 2 yolculuk yaptım.

1.Konya-Eskişehir-Afyon-Eskişehir-Konya genel olarak 80-90 arası sürat yaptım, belki 80 km lik bir kısmını 110-120 yapmışımdır.
    Aşağı yukarı 1150 km yol, 4 normal yetişkin 2 çocuk ortalama 4,6 litre euro-dizel yaktım, 4 lira idi litresi.
    2.Konya-İzmir-Konya ciddi ciddi 80-90 arası yol katettim, belki 20-30 km İzmir'de otobanda 120 yapmışımdır.
    1235 km yol, 3 normal kilolu yetişkin ve 4.2 litre yakıt ortalaması çıktı.
    80-90 ile gitmemdeki neden de dizel mi lpg mi sorusuna kendimce cevap bulmak içindi.
    Yol uzun sürdü ama neticede arabam az mı yakıyor çok mu yakıyor fikir edinmiş oldum.
    Şu bir gerçek ki 80-90 sonrası yakıt tüketimi artıyormuş görmüş oldum.

Şehir içi ne yakıyor derseniz tam bir felaket derim çünkü merkeze 2-3 km mesafede oturuyoruz daha araba 3.vitesin üstüne nadiren çıkabiliyor.
    O nedenle gerçekçi bir rakam söylemek zor, bir de şehir için de agrasif sürüyorum herhalde ondan da litre/km yüksek oluyor.

Keşke olsa dediğim şey de cruise control - hız sabitleyici olsa gerek.

Selamlar.

• 6 vitesliler en ideal 110la giderken yakıyor,5 viteslerde 100 filan olur bu sanırım.
  • Acaba hız mı önemli olan yoksa motor deviri mi ?
    Dizel araçlar için misal düşük devirli kullanmak iyi değil deniliyor ama arabam 80km ile giderken düz yolda 5.vitese geçiyor ve motor devri de 1900 larda oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iskarta

Acaba hız mı önemli olan yoksa motor deviri mi ?
    Dizel araçlar için misal düşük devirli kullanmak iyi değil deniliyor ama arabam 80km ile giderken düz yolda 5.vitese geçiyor ve motor devri de 1900 larda oluyor.

ekonomik sürüş düşük devirde yüksek viteste olur.
    dizel arabayı yüksek devirde kullanmak aşırı tüketimden başka bir işe yaramaz.
    dizel motorun devri 1750devir ile 2500devir arasında olmalıdır. 2500devirden yukarısı
    tüketim ve gürültüten başka bir şey deyildir. (yazdıklarım kendi tecrübelerimdir)
  • aslında çoğu kişi bu konuda yanlış düşünüyor yol bilgisayarından kendinizde test yapabilirsiniz gaz kelebegıne basmanız ıle yakıtın dogru orantısı vardır yuksek vıtesle dıp gaz yapıp yavas gıtmeyle ekonomı saglanamıyor.

Saygılar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: pi10

aslında çoğu kişi bu konuda yanlış düşünüyor yol bilgisayarından kendinizde test yapabilirsiniz gaz kelebegıne basmanız ıle yakıtın dogru orantısı vardır yuksek vıtesle dıp gaz yapıp yavas gıtmeyle ekonomı saglanamıyor.

Saygılar..

+1907
  • 3.3 litre de sabitlemiş gitmişliğim çoktur 2007 mmt dizel ile.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.