Bildirim
DİZEL NE KADAR MANTIKLI?
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Yaptığınız km'ye ve kullanım karakterinize bağlı... Detayları verirseniz yorumlamaya çalışabilirim.. -
En az 4 yıl binmeyecekseniz ve yılda 15-20 bin km yapmayacaksan paranı çöpe atma al benzinli bi araç dizele verecegin farkı benzin olarak kullan derim -
kaç yıl kullanacağına kaç km yapacağına da bağlı ama şunu söyleyeyim dizel aldıktan sonra normalde yaptığından çok daha fazla yapıyorsun
ben benzinli ile 17-20 bin yapıyordum bu gidişle dizelle 34-35 bin yapacağım görünüyor.
dizel alınca en azından psikolojik olarak kendini iyi hissediyorsun benzinliklere pek uğramamak insanı çok rahatlatıyor.
Belki bana öyle geliyor yada diğer aracımla olan duygusal bağımdandır benzinli araç sürmenin keyfini dizel de bulamadım -
öncelikle şunu söyleyeyim sen işte şu kadar km yapacağım diye düşünme al bir tane dizel mesela benzinli arabamız varken o arabayla şehiriçinde pek gezmeztik niye dersen çok yakıyor derdik şimdi 2005 model megane2 sedan 1.5 dci dynamique modeli aracımız var gerçekten her yere gidiyoruz (afedersin ama tuvalete bile yakında arabayla gidecez o derece) her kmde ekonomi yapıyor performans olarak eski dizellerden çok farklı benzinliye oranla sadece kalkış kötü hızlanması çok uzun sürüyor ama 100 km ye ulaştıktan sonra o arabayı aynen benzinli gibi kullanabilirsin hatta rampalarda benzinli araçlara el sallayıp onları arabayı baymadan sollayabilirsin sana dizeli tavsiye ediyorum tabi karar sana ait
alırken fazla verirsin ama satarkende o fakı alırsın
-
hocam megane dizel al gözün sürekli yakıt ibresinde olmaz en azından -
Yorum yapan arkadaşlara teşekkür ederim..Ben de dizel düşünüyorum.Dediğiniz gibi insanı zorlar değilmi gezmek için Bu arada kasım aralık aylarını beklemek daha mantıklı değil mi 2. el almak için? -
kardeş ikinci el almak için fazla beklemenin bir anlamı yok bence haziran temmuz ve ağustos geçti kış kapıda ve havalar soğudu herkez tatilini yaptı ve evinde işinde.
Alacaksan fiyatlar bir miktar bu aralar geriledi.
Dizel benzinli ayrımına gelince ben sıfır alıyorum 2 800 tyl fazla veriyorum aynı motor ve donanımlı araca. Bu fark yılda ortalama 13 000 km yapan benim gibi birisi için km de 12 kuş yakıyorsa benzinlide 25 kurş yakıyorsa ve yakıyor ortalama 18 19 ay civarında motor farkı amorti eder ondan sonra her kmde sana kazandırır, satarken kullandığın yakıt ve bakım ne kadar kaliteliyse o kadar karlı ve değerinde satarsın bu pahalı ve namert dünyada. -
dizel alacaksın ama bazı kötü yanları var elin genelde vites üstünde olur benzinli gibi geniş bir vites aralığı yok devrine dikkat edeceksin mümkün olduğu sürece 2000 devrin altına inmemeye ve 3500 devri geçmemeye çalış -
km olayı falan hikaye,
en mantıklısı dizel
kafan rahat olarak dolaşırsın... -
quote:
Orjinalden alıntı: kürsad
dizel alacaksın ama bazı kötü yanları var elin genelde vites üstünde olur benzinli gibi geniş bir vites aralığı yok devrine dikkat edeceksin mümkün olduğu sürece 2000 devrin altına inmemeye ve 3500 devri geçmemeye çalış
asıl dizellerin vites aralığı geniştir.
ayrıca araç 2000 ile 3500 arasında seni çoktan koltuğa yapıştırmış oluyor... -
quote:
Orjinalden alıntı: muratugras
quote:
dizel alacaksın ama bazı kötü yanları var elin genelde vites üstünde olur benzinli gibi geniş bir vites aralığı yok devrine dikkat edeceksin mümkün olduğu sürece 2000 devrin altına inmemeye ve 3500 devri geçmemeye çalış
ayrıca araç 2000 ile 3500 arasında seni çoktan koltuğa yapıştırmış oluyor...
pardon ben devir aralığı diyecektim yanlış olmuş devir aralığı dardır hayır ben harika bir kullanım sergilediğini söylüyorum ama ikide birde vites değiştirmek zorunda kalıyorsun tek söylemek istediğim bu
-
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: muratugras
quote:
ayrıca araç 2000 ile 3500 arasında seni çoktan koltuğa yapıştırmış oluyor...
pardon ben devir aralığı diyecektim yanlış olmuş devir aralığı dardır hayır ben harika bir kullanım sergilediğini söylüyorum ama ikide birde vites değiştirmek zorunda kalıyorsun tek söylemek istediğim bu
Yok yok fazla vites falan değiştirmiyorsun, mesela bir benzinli 2. viteste kaç km hız yapıyorsa dizel de onu yapabilir. Aslında benzinli araç sahipleri daha sık vites değiştirir çünkü benzin pahalı ve bezinliler çok yakıyor.
-
ya zaten yakıt ekonomisine göre araç kullanacaksan sen o araca genelde daha fazla zarar verirsin bende dizel kullanıyorum o yüzden söylüyorum aracın devrine dikkat edeceksin yoksa daha 20000 km dolmadan motoru yeniden yaptırırsın -
20.000 kmye gore hesap edersek normal bir benzinli ortalama 25 krs yakar diyelim. dizelde 17.5 krs yakar diyelim. buda 1,5 milyar fark demek. dizelinyaklasik %30 daha az yakar olarak da hesap edebilirsiniz. dikkatli kullanimda dizelin 2-3 yilda aradaki farki kapatabilecegini dusunuyorum. buna karsin yuksek torklu aracta kullanma zevki olacak. bu arada bio dizelde gelisiyor.ileride ucuz yakitta kullanabilecegiz.saygilar -
quote:
Orjinalden alıntı: kasarcik
20.000 kmye gore hesap edersek normal bir benzinli ortalama 25 krs yakar diyelim. dizelde 17.5 krs yakar diyelim. buda 1,5 milyar fark demek. dizelinyaklasik %30 daha az yakar olarak da hesap edebilirsiniz. dikkatli kullanimda dizelin 2-3 yilda aradaki farki kapatabilecegini dusunuyorum. buna karsin yuksek torklu aracta kullanma zevki olacak. bu arada bio dizelde gelisiyor.ileride ucuz yakitta kullanabilecegiz.saygilar
dizeli alırken benzinliden pahalıya alıyorsun, satarken de benzinliden pahalıya satıyorsun. Yani şu kadar km yaparsa kendini amorti eder, yok şu kadar yapıyorsan dizel alma olayları tamamen saçmalık. Sanki aynı model aynı marka dizel ve benzinli iki aracı satarken aynı fiyata mı gidecek.....Alırken dizele fazla veriyorsun ama satarken de o parayı geri alıyorsun. Az yakması ve yüksek torku da ayrı güzelliği...
-
ya arabayi satmazsam! ozaman o parayi nasil geri alacagim? simdi 2 ayni arac .sadece motorlari farkli. dizelden dolayi 3 milyar fazla veriyorum.sonucta araci satsamda cebimden 3 milyar farkli cikiyor. yani bu ornekle bir yere varilmaz. saygilar -
quote:
ya arabayi satmazsam! ozaman o parayi nasil geri alacagim? simdi 2 ayni arac .sadece motorlari farkli. dizelden dolayi 3 milyar fazla veriyorum.sonucta araci satsamda cebimden 3 milyar farkli cikiyor. yani bu ornekle bir yere varilmaz. saygilar
arabayı satma kaç yıl satmayacaksın her satmadığın zamanda yakıt olarak kâr edersin ama müzeye koyacaksan bilemem -
arabayı satmazsan daha iyi ya.
o zaman 3 yılın sonunda dizel kullanmak suretiyle benzinliye gore daha avantajlı duruma gelecen zaten.
ben ne diyom ya kardeşim dizel avantajlı o kadar.adamı dallandırmayın günün bu saatinde -
quote:
ya arabayi satmazsam! ozaman o parayi nasil geri alacagim? simdi 2 ayni arac .sadece motorlari farkli. dizelden dolayi 3 milyar fazla veriyorum.sonucta araci satsamda cebimden 3 milyar farkli cikiyor. yani bu ornekle bir yere varilmaz. saygilar
Aracı satmayacaksan, ömür boyu kullanacaksan, "3 milyar fark için ömür boyu hep dizelin 2 katı yakıt tüketeceksin", bu ne kadar mantıklı ??? O süre zarfında senin hesabına göre dizel bi kaç defa kendini amorti eder, kâra bile geçirir seni...
Benzer içerikler
- baskı balata çekişi etkiler mi
- renault kangoo paket sıralaması
- megane 4 en çok tutulan modeli hangisi
- direksiyon kutusundan ses gelmesi
- renault l423 hangi model
- megan 4 sıfır fiyatı
- 2024 clio
- renault megane e-tech türkiye fiyatı
- yeni renault 5
- renault clio fiyat listesi
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X