|
Bildirim
|
9 yıllık araba mı? 4 yıllık araba mı? Tabi ki yeni olan iyidir. Yok BMW yok şu bu hikaye
|
Mondeo çoğu açıdan F30'dan bile iyiyken E90'la mukayese kabul etmez bana göre. E90'da ki ZF6'yı ve F30'da ki ZF8'i karşılaştırmaya katmıyorum. Üst düzey çünkü.
4.5 sene F30 kullandım. Aynı zamanda Ford sahibi olduğum için de Mondeo'yla da haşır neşir oldum. Mondeo bütün olarak çok daha iyi bir araç. 1.5 Ecoboost'ta 6 ileri tam otomatik, 2.0 tdci'de 6 ileri powershift var. Eğer bütçe dahilinde 2.0 tdci bulunursa tadından yenmez. 2.0 tdci'de ki powershift bildiğim kadarıyla ıslak kavrama. |
Bu konudan münferit olarak, bence Mondeo MK5'de uçan hali hissi yok, 3 farklı Mondeo'yu tecrübe etme şansım oldu, rakiplerine göre konforlu, ama böyle tatlı bir sertlik var, yumuşak diyemiyorum, yine sert karakterli bir araç bence. Ama elbette bu bir olumsuzluk değil bana kalırsa zira ortada çok iyi bir denge var. Örneğin Passat B8 ve Talisman'a da bindim bu iki araç da çok sertti ve daha kötüsü bam güm hissini veriyordu, Talisman'ı yol tutuş kabiliyetleri açısından beğensem de Passat'ta aynı güven duygusunu yaşayamadım. Özellikle Passat direksiyon hissi olarak herhalde bugüne dek deneyimlemiş olduğum en yapay direksiyonlu arabaydı ki Talisman da Passat kadar kötü olmasa da yine oldukça yapay bir direksiyona sahipti.
Bunların aksine Mondeo'da ise çok daha doğal bir direksiyon, daha yumuşak olsa da daha kabiliyetli bir sürüş dinamiği elde ediyorsunuz özellikle de bam güm hissi yaşatmaması çok iyi. Ben belki yanlış anlayanlar olacaktır elbette ikamesi ya da muadili olarak görmüyorum ama Mondeo'yu F10'lara çok benzetiyorum. Ben e90 mı Mondeo mu deseler, zannediyorum Mondeo'yu tercih ederdim. |
Mondeo çok daha konforlu ergonomik bir alternatif bmw e90 nın özellikle 3.20d nin sorunsuzunu bulmak imkansıza yakın zincir sorunu vb bazı kronik sorunları var e90 özünde güzel bir araç olsada aşırı sert sürüş dinamikleri f30 dan iyi belki fakat o konforsuzluk tr yollarında hem sizi hem arabayı yorar mondeoda aksine uçan halı efekti veren bir araç ve yine gayet iyi yol tutar eğer yanlamak gibi bir gaye yoksa standart kullanımda e90 nın mondeoya üstün bir yanı yok
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 28 Ağustos 2020; 11:51:33 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|