Şimdi Ara

Mondeo mu 320D mi daha iyi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, son kasa 2.0 Tdci Mondeo ( 2016 model ) ile 2011 model E90 Bmw 3.20d kıyaslanırsa hangisi sorunsuzluk ve uzun ömürlülük açısından memnun eder?

Bu iki araçtan birini almaya karar verdim, Mondeo daha yeni ve büyük olması sebebiyle ilgimi çekerken, 3.20d daha performanslı ve çok fazla, ucuz yedek parçaya sahip olması sebebiyle ilgimi çekiyor.

Mondeo'nun parça fiyatları genel olarak daha pahalı deniyor. Fikirlere açığım şu an.

Bu arada D segmenti ve 2.0 dizel otomatik temiz araç bakıyorum, çok fazla seçeneğim yok bütçem maksimum 225 bin tl. İnsignia sorunlu ve fazla tutmuyor denmiş eledim o yüzden.

• Mondeo çoğu açıdan F30'dan bile iyiyken E90'la mukayese kabul etmez bana göre. E90'da ki ZF6'yı ve F30'da ki ZF8'i karşılaştırmaya katmıyorum. Üst düzey çünkü.

4.5 sene F30 kullandım. Aynı zamanda Ford sahibi olduğum için de Mondeo'yla da haşır neşir oldum. Mondeo bütün olarak çok daha iyi bir araç. 1.5 Ecoboost'ta 6 ileri tam otomatik, 2.0 tdci'de 6 ileri powershift var. Eğer bütçe dahilinde 2.0 tdci bulunursa tadından yenmez. 2.0 tdci'de ki powershift bildiğim kadarıyla ıslak kavrama.
    Bu konudan münferit olarak, bence Mondeo MK5'de uçan hali hissi yok, 3 farklı Mondeo'yu tecrübe etme şansım oldu, rakiplerine göre konforlu, ama böyle tatlı bir sertlik var, yumuşak diyemiyorum, yine sert karakterli bir araç bence. Ama elbette bu bir olumsuzluk değil bana kalırsa zira ortada çok iyi bir denge var. Örneğin Passat B8 ve Talisman'a da bindim bu iki araç da çok sertti ve daha kötüsü bam güm hissini veriyordu, Talisman'ı yol tutuş kabiliyetleri açısından beğensem de Passat'ta aynı güven duygusunu yaşayamadım. Özellikle Passat direksiyon hissi olarak herhalde bugüne dek deneyimlemiş olduğum en yapay direksiyonlu arabaydı ki Talisman da Passat kadar kötü olmasa da yine oldukça yapay bir direksiyona sahipti.

Bunların aksine Mondeo'da ise çok daha doğal bir direksiyon, daha yumuşak olsa da daha kabiliyetli bir sürüş dinamiği elde ediyorsunuz özellikle de bam güm hissi yaşatmaması çok iyi. Ben belki yanlış anlayanlar olacaktır elbette ikamesi ya da muadili olarak görmüyorum ama Mondeo'yu F10'lara çok benzetiyorum.

Ben e90 mı Mondeo mu deseler, zannediyorum Mondeo'yu tercih ederdim.
    Mondeo çok daha konforlu ergonomik bir alternatif bmw e90 nın özellikle 3.20d nin sorunsuzunu bulmak imkansıza yakın zincir sorunu vb bazı kronik sorunları var e90 özünde güzel bir araç olsada aşırı sert sürüş dinamikleri f30 dan iyi belki fakat o konforsuzluk tr yollarında hem sizi hem arabayı yorar mondeoda aksine uçan halı efekti veren bir araç ve yine gayet iyi yol tutar eğer yanlamak gibi bir gaye yoksa standart kullanımda e90 nın mondeoya üstün bir yanı yok
  • Mondeo çok daha konforlu ergonomik bir alternatif bmw e90 nın özellikle 3.20d nin sorunsuzunu bulmak imkansıza yakın zincir sorunu vb bazı kronik sorunları var e90 özünde güzel bir araç olsada aşırı sert sürüş dinamikleri f30 dan iyi belki fakat o konforsuzluk tr yollarında hem sizi hem arabayı yorar mondeoda aksine uçan halı efekti veren bir araç ve yine gayet iyi yol tutar eğer yanlamak gibi bir gaye yoksa standart kullanımda e90 nın mondeoya üstün bir yanı yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 320d Mondeo'dan daha ucuza alınabilir ve ufak dokunuşlarla güzel bir hale getirilebilir.Ancak görünüş olarak geçerli bu dediğim. Mondeo'nun konforunu 3 serisinde hele ki E90'da bulabilmeniz mümkün değil.E90 genel olarak çok sert bir araçtır. Biraz daha performanslı diye ne model yılı düşürmeye ne de o konfordan vazgeçmeye gerek yok şahsi fikrime göre.

Diğer taraftan 2.0 Mondeo satmak, 320d satmaktan daha zor ikinci elde. Mondeo genel olarak yavaş bir piyasaya sahiptir.

İki taraf içinde artılar ve eksiler var, günün sonunda binici adam için Mondeo total paket olarak daha çok memnun eder.
  • Mondeo çok daha iyidir ancak tek düşündüren tarafı çift kavrama powershift şanzıman. arıza çıkarma riski yüksek.

@Konu Sahibi

• Temiz bir e90 320d için en az 200.000 belki de daha fazla para vermelisiniz. BMW’nin 2.0 dizel motorları çok tasarruflu ve güzel motorlar ancak bir o kadar da soruna teşneler. Bahsettiğiniz mondeo’lar da 250 bini bulabilir. Eğer illa dizel olacak diye bir düşünceniz yoksa f30 320i ed’yi mutlaka düşünün. Tasarruflu ve güzel bir motor, kronik sorunu az be daha güncel bir araç. Hem vergi avantajı da var. Bütçe daha da düşsün derseniz f30 316i de düşünebilirsiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Polestar191 P kullanıcısına yanıt
    Bu konudan münferit olarak, bence Mondeo MK5'de uçan hali hissi yok, 3 farklı Mondeo'yu tecrübe etme şansım oldu, rakiplerine göre konforlu, ama böyle tatlı bir sertlik var, yumuşak diyemiyorum, yine sert karakterli bir araç bence. Ama elbette bu bir olumsuzluk değil bana kalırsa zira ortada çok iyi bir denge var. Örneğin Passat B8 ve Talisman'a da bindim bu iki araç da çok sertti ve daha kötüsü bam güm hissini veriyordu, Talisman'ı yol tutuş kabiliyetleri açısından beğensem de Passat'ta aynı güven duygusunu yaşayamadım. Özellikle Passat direksiyon hissi olarak herhalde bugüne dek deneyimlemiş olduğum en yapay direksiyonlu arabaydı ki Talisman da Passat kadar kötü olmasa da yine oldukça yapay bir direksiyona sahipti.

Bunların aksine Mondeo'da ise çok daha doğal bir direksiyon, daha yumuşak olsa da daha kabiliyetli bir sürüş dinamiği elde ediyorsunuz özellikle de bam güm hissi yaşatmaması çok iyi. Ben belki yanlış anlayanlar olacaktır elbette ikamesi ya da muadili olarak görmüyorum ama Mondeo'yu F10'lara çok benzetiyorum.

Ben e90 mı Mondeo mu deseler, zannediyorum Mondeo'yu tercih ederdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 28 Ağustos 2020; 11:51:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Mondeo nascar be, o yüzden mondeo daha iyi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BMW mi DAHA ÜSTÜN AUDI mi?
    17 yıl önce açıldı
    Jetta mi C4 mu Corolla mi?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • alırsın ford, olursun lord.

mondeo al devam et
  • Mondeo çoğu açıdan F30'dan bile iyiyken E90'la mukayese kabul etmez bana göre. E90'da ki ZF6'yı ve F30'da ki ZF8'i karşılaştırmaya katmıyorum. Üst düzey çünkü.

4.5 sene F30 kullandım. Aynı zamanda Ford sahibi olduğum için de Mondeo'yla da haşır neşir oldum. Mondeo bütün olarak çok daha iyi bir araç. 1.5 Ecoboost'ta 6 ileri tam otomatik, 2.0 tdci'de 6 ileri powershift var. Eğer bütçe dahilinde 2.0 tdci bulunursa tadından yenmez. 2.0 tdci'de ki powershift bildiğim kadarıyla ıslak kavrama.

• 320 d ve mondeo surmus bırı olarak konfor genişlik olarak mondeonun yanına yanaşamaz ama performanstır sportif kullanımdır o zamanda 320 önde
  • E90 çok sert bir araç. Bunun yanında son kasa Mondeo belki de şimdiye kadar üretilmiş en konforlu D-Segment arabadır. 2 kez kullandım.

Tasarım olrak da Mondeo daha güzel bence.

Tasarım, donanım, konfor, yaş, her bakımdan Mondeo daha mantıklı.

Prestij, marka imajı diyen olursa da E90 BMW 3'ün prestiji falan kalmadı artık. 2 kasa önceki BMW 3.
  • İkisi arasında kesinlikle Mondeo
  • mondeo'nun 2. eli zayıf. 3 serisinin parçasını her yerde bulursun. e kalite olarak da çok daha iyi. tek kötü yanı dar olması. 320d tabii ki.
  • E90 artik cok demode bir araç. Klasik olarak binilicek kadar ahım şahım kaliteli albenili bir tarafi da yok. Ben olsam mondeo alirdim. Ya da benzinli f30.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9 yıllık araba mı? 4 yıllık araba mı? Tabi ki yeni olan iyidir. Yok BMW yok şu bu hikaye

• W204 fl öneririm sportif istiyorsanız selection plus+AMG yoksa selection plus alın.Ne motor ne şanzıman arızası yaşamazsınız.Bmw için ikinci sahibine BMW nin bindiği söylenir.Mondeo ise gerçekten kaliteli ve güzel bir araçtır ama üretimi durdu ve ileriki dönemlerde ikinci eli çok daha az değer kazanacaktır ayrıca 2.0da powershift var sanırım problem yaşama ihtimaliniz var..

• 5 sene cok fark hocam. Buyuk ihtimal Mondeo daha az sorunlu olacaktir. E90 isine girme bence hic.

Basima bir sey gelmeyecekse Passat baktin mi diye sorayim. Bir de 508 guzel bir alternatif olur.
  • E90 ı geç BMW F10 ile karşılaştırsan bile Mondeo kendini gene ezdirmez. Şuan ailede F10 var daha öncede 2015 1.6 tdci Mondeo vardı. Rüzgar sesi olarak yalıtım aynı ancak yol sesinde kesinlikle Mondeo daha az alıyor. Konfor olarak ise Mondeo daha az sarsıyor ama F10 daha yumuşak mondeoya göre. Genişlik olarak Mondeo çok daha geniş. Ses sistemi Sony var Mondeo da oda çok daha iyi F10 a göre. Şanzıman motor konuşmaya gerek yok F10 burda premium diye bağırıyor resmen.

• Hava için bmw geri kalanlar içinde mondeo.

Bizim insanımız detay bilmez. Araçtan anlamaz. Bilgisi dogmatiktir. Ne yazık ki bunlar toplumun %90 gibi bir oranını kapsar. Bu bakımdan 2011 bmw 2016 mondeodan daha çok itibar görür. Forda eşek muamelesi yapan kitle çoktur. Bunlarıda düşünün derim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.