Dpf filtre avrupada aracina gore 1500 ila 5000 euro fiyatlara satiliyor. İscilik dahil mi ondan emin degilim ama. Yani aletin kendisi pahali, dpf olmayan araclarin emisyonu sebebiyle ya trafikten men ediliyor kisim kisim, yahut vergileri surekli artiyor binilemez hale geliyor. Dpf mevzusu emisyon standartlari yuzunden cok sorun oluyor haklisiniz, kisa mesafe kullanip dpf yi tikayacak kullanim senaryosuna sahip adam gidip dizel arac almayacak o vakit. Bizim insanimiz azicik biti kanlaninca, bakkala markete (3-5km) kisa mesafeli yerlere gidip yilda 10k dolduramadigi halde dizel aliyor, sonra da dpf sorunu yasiyor. Bazi araclar bubkonuda mimli olabilir ancak bu sorunu yasayanlar donup surus karakteristiklerine de bakmali bence. Yine ayni sonuca geliyoruz malzeme arac pahali degil bizde para yok < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Dizel partikül filtresini (DPF) iptal ettirenler ? (13. sayfa)
-
-
Avrupa birligi uyum yasalari vs derken memleket epey ilerledi bahaneleriyle. Bir de uygulamada eksiklikler giderilse tam olur. Ama unutulan bir sey var ki bizim alim gucumuz euröpalilar kadar iyi degil
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
DPF emisyon ile alakalı, kısa mesafede dolması ise dizel motor ile alakalı. Yani kısa mesafe sürdük diye DPF doluyor muhabbeti gereksiz. Dizel motor yapısı gereği geç ısınıyor. Geç isindigi için de dpf temizliğine geç başlıyor. Yoksa kısa mesafe kullanılan Euro 4 motorlar(bir kısmı) halen çatır çatır çalışıyor, dpf gibi sıkıntıları da yok.
Bu zamazingo DPF yeni nesil turbo benzinli motorlarda da mevcut. Zannetmeyin ki sadece dizel için konuyor. Avrupa Birliği emisyon nedeniyle sikistirdikca üreticiler de işin kolayına kaçıp filtre koyuyor. Yarın daha düşük emisyon istese AB egzoz çıkışına da filtre koyarlar; çünkü motoru buna göre geliştirmek daha fazla ARGE istiyor. Daha fazla ARGE yapıp para harcamak yerine filtre koyuyorlar.
Dediğim gibi yeni turbo benzinli motorlu araclarda da var. Citroen C3, Fiat Egea, Renault Clio turbo benzinli motorlu modellerinde mevcut partikül filtresi. Bunların avantajı daha temiz yakıt ve benzinli motorların daha çabuk ısınması; ancak yine de bu filtrenin dolacagi gerçeğini değiştirmiyor. Orada bir filtre olduğu için gün gelecek ve dolacak ama 100 binde ama 200 binde.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Benzinli motorlar sandığınız kadar temiz değiller.
Turbolu olanlar normalden fazla yağ yakarlar ve bu yağ emme manifoldu ve subaplarda ciddi kurum yapar.
Muhtemelen bu durumdan ötürü benzinli araçlara da partikül filtresi takmaya başladılar.
-
Emisyon standartları ne durumda bilmiyorum; ancak her geçen sene düşürdükleri için benzinliler için de gerekli hale gelmistir.
Benzinli araçların 2 avantajı var:
1. Yakıt dizele nazaran daha temiz(motor değil)
2. Motor dizele nazaran daha hızlı ısınıyor.
Bu nedenle partikül filtresi dizel kadar sorun çıkarmayabilir. Yoksa turbo benzinli araçlar da sıkıntı. Ben bir sonraki seçimimi atmosferikten yana kullanacağım. Performans turbolara nazaran düşük olsa da bu tip ıvır zıvır işlerle ugrasmayacagim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hımm demek tercihinizi atmosferikten yana kullanacaksınız. Peki yakıt derdiniz olmayacak mı?
LPG dediğinizi duyar gibiyim.
E lpg motoru bozacak türlü türlü sorunlar. Eee döndük başa.
Valla kim ne derse desin gerekirse dpf falan iptal ettirilir ve dizel candır..
Cebimden son 3-4 ayda 5000 TL çıktı. Fazla yaksın sorun değil. LPG filan taktirmayacagim. Yaksın, yeter ki ben sanayiye gidip ustaya derdimi anlatmaya çalışıp derman bulmaya uğraşmayayım.
Mazda 3 2012 kullandim çok güzel arabayı 3 yıl keyfine bindim sanziman 4 ileriyi tek sorun oydu. C4 dizel aracım vardı 3 yil kulladim 120 bin oldu egr turbo dpf enjektör vs uğramamak için sattım benzinli Skyaktive alacaktım bütçem uymadı benzinli kia cerato aldim.valla korkmadan sorun çıkarır mı masraf acar mi diye diye düşünmeden binmeyi özlemişim atmosferik candır. Yapıştır geç hocam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldboy83tr -- 11 Ekim 2021; 14:32:9 >
Dpf iptal edilen araca karbon temizleme işlemi yapılıyor mu?
yapılır tabi neden yapılmasın? karbon temizleme motorda yakıtın yakıldığı bölgedeki (sübaplar, piston tepesi) karbonları temizlemek için yapılıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 17 Şubat 2022; 11:11:17 > -
Teşekkür ederim cevap için
Merhaba, yakın zamanda partikül filtresi iptal edilmiş bir araç satın aldım ve yaklaşık 1.000 km yol yaptım. Araçta tekleme, çekiş düşüklüğü veya performans eksikliği gibi herhangi bir sorun yaşamamış olmama rağmen sorun hissettiğim kısım, şehir içi yakıt tüketimi normal seviyelerde (5.5 lt civarı) olmasına rağmen şehirler arası yollarda 6.viteste dahi 120 km sabit hızda DCİ motorlu dizel aracım 6.7 lt ve 7.2 lt civarı yakıt tüketiyor. DPF iptali ile ilgilenen bir servise sorduğumda şans işi olduğunu, durumun düzeltemeyeceklerini beyan ettiler. Bu konu hakkında bir çözüm üretme şansımız var mı? Konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olmanızı rica ederim.
-
İşte bu ülkede işler hep böyle gider.
İşi gücü DPF iptali olan bir firmaya ilk gittiğinizde yaparız abi, bir şey olmaz abi, hallederiz abi derler sonrasında arıza olurda kapılarını çalarsanız bu işler şans işi derler.
Çözüm aracınızdaki DPF yi söken firmayı satın aldığınız kişiden öğrenin o firmaya gidin ve durumu anlatın. Attıkları programı revize etsinler.
Gerçi o programlar sağdan soldan kopya suyunun suyu programlar ama belki başka bir kopya program ile azda olsa düzelebilir.
-
Bana tüketiminizde bir gariplik var gibi gelmedi.1.6 multijet egea da 6. Vites 120 ile 6-7 arası gösteriyor yol bilgisayarı. Benim dpf %54 doluluktaydı son kontrol ettiğimde. Yol eğimine göre de değişir yakıt. Benim ekonomik olarak kullanımım 5. Vites 80km 3,5-4,5 arası geziyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben şunu anlayamadım. Mesela ben haftada 2-3 gün 12km+12km işe gidip geliyorum. Ayda birde 100 km civarı otoban. Senede de 5-6 bin km uzun yol yapıyorum.
İşe vardığımda hararet olması gereken yerde oluyor. Klasik 2-3 bin devir arası kullanıyorum. Trafiksiz bu güzergahlar hep. Dolmaması için yapılması gereken daha mı devirli sürmek.
Araç 1,3 euro6 egea
-
Bana dolmaması için gaza basınca boğulmayacak devirde kullanın dendi. Hep 2bin devirde sürüyorum. Eğim aşağı yönlüyse 2binin altına iniyorum yukarı yönlüyse azıcık çıkıyorum şu an bir problem olmadı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahin1001 -- 14 Aralık 2022; 11:10:44 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
ben pm'den detayları yazıyorum,
olasılık aktardığım, başımdan geçen bir durum oluştu...
nerede yaptırdığını merak ettim.
-
hayır devirli kullanmanıza gerek yok. piyasadaki bir çok usta konuya tam hakim değildir. çoğunda yanlış bilgi vardır.
seyredin ve öğrenin lütfen
Taner Aydınyoutube● FaceBook QASHQAI J12 YENİ KASA Sayfası ► https://www.facebook.com/groups/2457598584561251/ 1:48 Pasif rejenerasyon işlemi nasıl oluyor 4:30 Aktif rejenerasyon işlemi nasıl oluyor 7:25 DPF'de kurumların yanma prosesi YASAL UYARI: Lütfen bu videonun ve içeriğinin yalnızca bilgi amaçlı olduğunu unutmayın. Tüm bilgilerin doğru olduğundan emin olmak için her türlü çaba gösterilse de, durumun böyle olduğuna dair bir garanti yoktur. Bu video, bağımsız tavsiye veya bir profesyonelden hizmet almanın yerini almaz. Aracınızda veya bakımınızdaki araçlarda yapacağınız her türlü işin riski size aittir.https://www.youtube.com/watch?v=-Za44EJUS4c&feature=youtu.be -
Hocam dpf arıza ışığı yanmadıkça aracı gereksiz yere devirli kullanacağım diye sıkıştırdığınızda DPF de daha çok kurum birikir. Bu şekilde sürmeniz yakıt artışından başka bir şey değil. Yukarıdaki videoya bir göz atabilirsiniz
-
Ben iptal ettirme taraftarı değilim. Düzgün kullanım ve düzenli bakım ile uzunca yıllar sorun çıkarmayacak bi parça zaten. Tıkandıysa bile en son çare iptal ettirmek olmalı. Tabi önce temizleme, değişim ilk tercihim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X