hayırlı olsun iyi, güzel günlerde kullan... ilerleyen zamanlarda araçla ilgili deneyimlerini paylaşırsan sevinirim
çarpışma testi sonuçlarını http://www.iihs.org/vehicle_ratings/ce/html/0417.htm sitesine girip görün aynı sitede honda corolla mazda3 elentra subaru gibi aynı sınıf arabalarında test sonuçlarını görün hatta daha ileri gidip bu arabaların varsa eurp ncap larınada bakın. sonra karsılaştırın... ne kadar güvendesiniz?
antiochos haklısın, bu topicte bana fikir veren herkese çok teşekkür ederim. ama neticede araba tercihime daha çok etki eden arkadaşların da özel bir teşekkür hakları da olmalı derim. Bu topici açarken, kararımı vermiş olarak açmadım. Gerçekten bütün markaları dolaştıktan sonra, tercihlerimi 3 e düşürdüm ve kararsız kaldım. Neticede de son kararı vermeden önce buraya yazdım. Yazılarımda da mümkün mertebe objektif olmaya çalıştım. Araba fanatizmine kesin karşıyım. Elimde daha çok para olsaydı, tercihimin cerato olmayacağını zaten belirttim. Bu foruma, ceratonun reklamını yapmak için değil, içimdeki ukdeyi çözmek için girdim. Tekrar herkese teşekkürler. HERHALDE BUNDAN SONRA CERATOYLA İLGİLİ BİR DAHA BİR ŞEY YAZMAM. KAFAMDAKİ SORU İŞARETLERİNİ, HEPİNİZİN SAYESİNDE NETLEŞTRMİŞ OLDUM. NETİCEDE BEN, KİA NIN SATIŞ ELEMANI YA DA REKLAMCISI DEĞİLİM. HERŞEYİN GÖNLÜNÜZCE OLMASI TEMENNİSİYLE. BU FORUMA YAZAN HERKESE; KAZASIZ, BELASIZ, PROBLEMSİZ, MASRAFSIZ SÜRÜŞLER VE GÖNÜLLERİNDEKİ ARABALARI ALMALARI TEMENNİSİYLE. İNŞAALLAH BEN DE BU CERATODAN BİR PROBLEM YAŞAMAM VE YİNE İNŞAALLAH KAZASIZ, BELASIZ, PROBLEMSİZ EN AZ 5 YIL BİNERİM, TEMENNİM BÖYLE... HOŞÇAKALIN, SAĞLICAKLA KALIN... KELETER.....
resimleri bekliyoruz arabanın..
quote:
Orjinalden alıntı: keleter
antiochos haklısın, bu topicte bana fikir veren herkese çok teşekkür ederim. ama neticede araba tercihime daha çok etki eden arkadaşların da özel bir teşekkür hakları da olmalı derim. Bu topici açarken, kararımı vermiş olarak açmadım. Gerçekten bütün markaları dolaştıktan sonra, tercihlerimi 3 e düşürdüm ve kararsız kaldım. Neticede de son kararı vermeden önce buraya yazdım. Yazılarımda da mümkün mertebe objektif olmaya çalıştım. Araba fanatizmine kesin karşıyım. Elimde daha çok para olsaydı, tercihimin cerato olmayacağını zaten belirttim. Bu foruma, ceratonun reklamını yapmak için değil, içimdeki ukdeyi çözmek için girdim. Tekrar herkese teşekkürler. HERHALDE BUNDAN SONRA CERATOYLA İLGİLİ BİR DAHA BİR ŞEY YAZMAM. KAFAMDAKİ SORU İŞARETLERİNİ, HEPİNİZİN SAYESİNDE NETLEŞTRMİŞ OLDUM. NETİCEDE BEN, KİA NIN SATIŞ ELEMANI YA DA REKLAMCISI DEĞİLİM. HERŞEYİN GÖNLÜNÜZCE OLMASI TEMENNİSİYLE. BU FORUMA YAZAN HERKESE; KAZASIZ, BELASIZ, PROBLEMSİZ, MASRAFSIZ SÜRÜŞLER VE GÖNÜLLERİNDEKİ ARABALARI ALMALARI TEMENNİSİYLE. İNŞAALLAH BEN DE BU CERATODAN BİR PROBLEM YAŞAMAM VE YİNE İNŞAALLAH KAZASIZ, BELASIZ, PROBLEMSİZ EN AZ 5 YIL BİNERİM, TEMENNİM BÖYLE... HOŞÇAKALIN, SAĞLICAKLA KALIN... KELETER.....
Hocam senin gibi saygılı birinden de bu beklenirdi Umarım beni yanlış anlamamışsındır... Bende bu fiyata böyle bir araç almak , ucuza güzel araç almak isterim , ama önyargıyı aşmak zor oluyor, aşabilmemiz için senin gibi bu aracı deneyen arkadaşların görüşlerini almak gerekir... Kullandıktan sonra umarım sende bizimle deneyimini paylaşırsın... İnşallah seni hiç üzmez hiç sorun çıkarmaz , bize güzel deneyimlerle dönersin.. Güle güle kullan
güle güle kullan......
quote:
Orjinalden alıntı: mRcOLL
ya kia yı kafadan eleyenlere soruyorum çOkmu kULLandılar acaba kia yI ?
şu marka bunaLımından bi çıksakya..her markanın atıLım yıLLarı vardır ve kia da bunu bi kaç yıLdan beri en iyi atıLım yapan markaLardan 1i...yaptığı arabaLarın iyiLiğini neden kabuL edemiyoruz !
kesinlikle katılıyorum.
reno parçası için 3 ay bekleyen adamlar var. sanki reno-pejo-ford-vw bi dediğinizi iki etmiyolar, size bi günde parça yetiştirmek için çırpınıyolar. çamur atacak yer arıyosunuz. dürüst olun. önündeki armayı görünce arabanın koltuğuna bi hata arayarak oturuyosunuz. ama yanlış tabi.
eğer aracın garantiliyse Renaultta 3gün içindfe parça gelmezse gün başına 100$ gibi bir rakam tazminat alıyorsun
boşver usta millet Renault'a taş atmak için kafasından sıkıyor işte.. 3 ay beklemekmiş ya gidin işinize 98 Scenic var bizde 7.5 yıllık araba ne zaman servise gitsek hiçbir problem çıkmıyor parçalar en geç 2 günde geliyor. Kanıtlayın bana 3 ay bekleyen adamı gösterin tanıştırın beraber gidelim Renault'ya bakalım neymiş olay... (son derece ciddiyim + ankaradayım)
valla ben bile geçen sene megane 2 sedan 1.6mız varken sivastaki servisten 2.0 son dişlisi istedim ve 18 saat içinde geldi parça ya inanamıyorum..
Janjan modus işini başkaları halletti galiba ayın 15i gibi geleceğim ankaraya - maise gideriz senle:D
quote:
Orjinalden alıntı: Janjan
boşver usta millet Renault'a taş atmak için kafasından sıkıyor işte.. 3 ay beklemekmiş ya gidin işinize 98 Scenic var bizde 7.5 yıllık araba ne zaman servise gitsek hiçbir problem çıkmıyor parçalar en geç 2 günde geliyor. Kanıtlayın bana 3 ay bekleyen adamı gösterin tanıştırın beraber gidelim Renault'ya bakalım neymiş olay... (son derece ciddiyim + ankaradayım)
Hocam her adamı takmayacaksın forumda , cevap yazmaya gerek yok he de geçsin...
Kia nın servisi mi varmış Reno Türkiyedeki en büyük servis ağına sahip 2. firma , git her yerde yaptır Bazı admalar var böyle kafadan sıkıyorlar Kia da çabuk getirirler muhakkak parçayı çabuk tamir ederler tabi sen servis bulabilirsen
Ben 2 ay önce Megane II 1.5 Dci sportway aldım. Formda 80 bg motorun vasat olduğu belirtilmiş. Cidden öylemi merak ediyorum. İlk arabam olduğu için diğer araçlarla karşılaştıramıyorum. Arabadan çok hoş bir turbo sesi çıkıyor onu biliyorum:). İlk aydan sonra çok rahat 200 km/h hıza ulaştı. Bir tanıdık aynı motorlu Megane 2 HB ile 210 yaptığını söyledi. Cd çaları hız kontrol sistemi air bag vsvs gayet memnunum. Yol tutuş konusunda hiç bir problem yaşamadım. Ayrıca 2 ay önce 33 milyara aldım. Motoru hakkında yorum yaparsanız sevinirim arkadaşlar. Teşekkürler şimdiden.
ya şimdi 1.6 benzinliye göre vasat olur bu doğru, bak ilk kalkışta biraz zorlanır, dikkatli yavaş kullanırsın çok maceraya girmezsin bişi olmaz...
Güle güle kullan iyi seçim yapmışsın bence...
quote:
Orjinalden alıntı: ercil
Ben 2 ay önce Megane II 1.5 Dci sportway aldım. Formda 80 bg motorun vasat olduğu belirtilmiş. Cidden öylemi merak ediyorum. İlk arabam olduğu için diğer araçlarla karşılaştıramıyorum. Arabadan çok hoş bir turbo sesi çıkıyor onu biliyorum:). İlk aydan sonra çok rahat 200 km/h hıza ulaştı. Bir tanıdık aynı motorlu Megane 2 HB ile 210 yaptığını söyledi. Cd çaları hız kontrol sistemi air bag vsvs gayet memnunum. Yol tutuş konusunda hiç bir problem yaşamadım. Ayrıca 2 ay önce 33 milyara aldım. Motoru hakkında yorum yaparsanız sevinirim arkadaşlar. Teşekkürler şimdiden.
çok güzel bir otomobilin var...
güle güle kullan..
YORUMSUZ...
quote:
Orjinalden alıntı: antiochos
iyide bu aracı AStra nın yanına koyduğumda gelişen sanayi falan hikaye kalıyor... Bence insanın aracı görünce ne hissettiği önemlidir. Başkalarının etkisinde kalmadan araç hakkında düşündüklerin önemli... İçinde uhte kalmasın da istersen LADA al...
Ama Kia alınca gelecekte prim mi yapar, elinde mi patlar işte orası meçhul... 2. eli yok... Baya beklersin satarken satmak için alma, ileride 3 yıl sonra güzel bir araç çıkacak almak isteyeceksin, ama satarken adam Megane ı baya değerli satacak sen baya fiyat düşeceksin... Bir de Dizel bu sorun çıkarma olasılığı yüksek parça sorunu olacak...
Geçmişi boşversen bile plastik kalitesine baktığında güven vermiyor... Kia güvenlik açısından da zayıf bir araç diye biliyorum hemde çok zayıf...
Arkadaşım sana aynen katılıyorum Cerato yu bende çok yakından inceledim bana 90 ların modellerini anımsattı işçilik ve plastik kalitesi son derece kötü aracın içine oturduğumda oldukça basit bir araç izlenimi verdi bana donanım yetersiz ben bir mitsubishi tutkunu olarak bir carizmanın eline su dökemez ama alan arkadaşımıza da hayırlı osun demekten başka birşey gelmez elimizden Allah kaza bela vermesin.
Yahu bu ne mantıktır aqnlayamıyorum. Bir kaç kişi plastik kalitesinden bahsetmiş Cerato nun. Nerede buldunuz o plastiği anlayamıyorum. Aracın konsolu yumuşak vinlex, kapı döşemeleri keza öyle.
Bide megan ın konsoluna bakın, harbici plastik, laguna bile oyle.
Beyler haksızlık etmeyin gözle gördüğünüz şeyleri inkar etmeyin, sadece iyi ve pahalı arabalarda yumuşak vinlex konsol bulunuyor, gidin bakın BMW ve Mercedes' e ve VW e, konsollar plastik değil....
Ha,iç tasarım denir anlarım....
Not: genel eleştiri yaptım ozellikle dalpınar arkadaşı değil.
quote:
Orjinalden alıntı: Janjan
ben yaşayandan dinledim sen sıkıyo diyosun. senin başına gelmeyen kimsenin başına gelmicek diye bi kural yok. sapır sapır dökülen bir arabadan satın alıp da yıllarca sorunsuz kullanan insanlar da var. şindi o insanlar çıkıp "taş gibi araba ooo herkese tavsiye ederim bozuluyo diyen çamur atmak için diyodur" derse biz ona gerzek deriz başka bişey değil. zaten demiyolar.
Cerato dizeli aldıktan bu yana 1 haftadır yollardayım, 3500 km yaptım. Şükür ki, şimdilik herhangi bir problem yaşamadım. izlenimlerim; Yol tutuşu çok güzel, virajlarda hiç savrulmuyor, bir tarafa yığılmıyor, kontrolden çıkmıyor. Kilosu ağır, ama seri ve fermormanslı araba, özellikle sollamalar bu araba ile çok keyifli. Yakıtı, şehir içinde km de 130-140 yakıyor, şehirler arasında da 100-110 arası. Sessizliğinden çok memnun kaldım. İçeriye lastik sesi ve rüzgar sesi almıyor. Motor sesi de bir benzinli motorunki gibi. Arabanın ön konsolünden, kapılarından tıkırtılar gelmiyor. Bunu da vinleks den yapılan yumuşak döşemelerine bağlıyorum şahsen. Mesela, hem cordoba nın döşemeleri, hem focusun döşemeleri, hem de meganın döşemeleri sert plastikten yapılmış. Bu sert plastiklerin zaman içersinde tıkırtı problemi çıkarttığını düşünüyorum. Klima, torpidoya da üflediği için, torpidoya konan su ve içecekler ısınmıyor, serinliğini koruyor. Arabanın iç genişliği, önde ve arkada oturanlara verdiği geniş mekan, özellikle uzun yolculuklar için büyük rahatlık.
Maksimum Hız olarak, katalogdaki limiti 175 gözüküyor. Ben 180 i denedim. Daha üzerini zorlamadım.
hayırlı günlerde kullan bol bol yardır bize videolar gönder