Şimdi Ara

DİZEL SEDAN OLARAK, MEGAN MI, PEUGEOT MU, CERATO MU ? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
279
Cevap
0
Favori
94.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aşağıda ingiliz what car dergisinin yaptığı 2004 yılı oto güvenilirlik (arıza yapmama anlamında) araştırma sonuçlarını bulabilirsiniz. İyi diye bildiğiniz bazı markaların arıza yapma oranlarını görünce hayrete düşeceksiniz.

Araştırma binlerce arabayı kapsıyor ve normal servis dışı herhangi bir sorundan dolayı servise gitmeleri takip ediyor.

Vauxhall ---> Opel in ingilteredeki adı.

Orjinal sayfalara aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz.

What car 2004 car reliability results

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magna125 -- 3 Ağustos 2005, 11:39:57 >

• verdiğin linki göremiyorum.
  • benim focus var benzinli çok memnunum.dizelde bilmiyorum.meganın dizeli 80 bg ama seri ve sessiz oldugu söyleniyor.
  • megane 2 derim ben
  • cerato baya satıo bu sıralar..izmitte 4günde 3tane 0 G plaka cerato gördüm
  • DOĞRU SEÇİM HAYIRLI OLSUN.. ÇELİK MOTOR İYİ FİRMADIR BAKMA SEN HARİÇTEN GAZEL OKUYANLARA..

PARÇA SORUN DİYENLERE DİP NOT:6 AY VW BORA TAVANI ALTI BEKLEDİM..HİÇTE SORUN ETMEDİM...ARTIK BÖYLE BEKLEMELERE HERKEZ KENDİNİ HAZIRLASIN ÇÜNKÜ YILDA MODEL DEĞİŞİRKEN , BU KADAR ÇOK GENİŞ ÜRÜN GAMI VARKEN HİÇ BİR DİSTRÜBÜTÖR BUNA YETİŞEMEZ.
  • dostum benim tavsiyem 307 kullanıcısı olarak peugeotun haricindekileri tercih edebilirsin.
  • Buradaki test sonuçları 2004 model Spectra (Cerato) için geçerli.
    2005 model araba test sonuçları ise:

http://www.iihs.org/vehicle_ratings/ce/html/0502.htm

Arada büyük gelişme olduğunu görebiliriz.

Kaldı ki, diğer "güvenilir" arabaların da ne kadar kötü performans verdiklerini aşağıdaki genel listeden görebilirsiniz. Yani, test yapan hoca lisedeki "sıfırcı hoca" gibi...

quote:

Orijinalinden alıntı: kard

çarpışma testi sonuçlarını
    http://www.iihs.org/vehicle_ratings/ce/html/0417.htm sitesine girip görün aynı sitede honda corolla mazda3 elentra subaru gibi aynı sınıf arabalarında test sonuçlarını görün hatta daha ileri gidip bu arabaların varsa eurp ncap larınada bakın. sonra karsılaştırın... ne kadar güvendesiniz?

• Bazı seçilmiş modellerin test sonuçları:

http://www.nhtsa.dot.gov/cars/testing/ncap/Index2.cfm
  • Sevgili arkadaşlar
    4 aylık Kia Cerato dizel kullanıcısıyım. Arabanın genel performansından motor ve aksesuarlarından memnunum, Fakat araba son 15 gün içerisinde garip problemler çıkmaya başladı. Mesela kapı motoruundan ses gelmeye başladı ve değiştirildi. 1 hafta sonra karşı kapıdaki cam inip kalkarken ses yaptı ve camın motorundaki yay sistemi yağlanınca düzeldi.
    3 gün önce de (şu an tatildeyim) debriyaja basıldığı anda hafif bir çınlama sesi geliyor. Bütün bunlar canımı sıktı ve sizleri haberdar etmek istedim. Daha 4 aylık bir arabada böyle basit ve gereksiz bozuklukların çıkması acaba işçilik veya dizaynla ilgili problemler mi var ? diye düşündürüyor. İnşallah başka sorun yaşamam.
    Ben Cerato almadan önce en az 1 yıl bekleyip yorumları görün ona göre alın derim. Arabanın hakkını da yememek lazım. Motor ve çekiş mükemmel. İç hacim çok geniş kendinizi bir üst sınıftaki bir araçta gibi hissediyorsunuz.

• denizyz kardeşim,
    şu ana kadar kaç km yaptın ? Hangi km bakımlarını yaptırdın, kaç lira ödedin.?
    Bahsettiğin problemlerin dışında düşündüğün olumsuzluklar var mı?
    Ben de 1.5 aydır cerato kullanıyorum. Şu ana kadar 8500 km yaptım. Henüz hiç bir problem yaşamadım. İnşaallah yaşamam.
  • cerato aslın iyidir...Bi kişi problem yaşadı diye koskoca araba kötü olamaz
  • Merhabalar;
    Bende Dizel araba seçimimi 29 Ekimde rakipleri arasından zor bir seçimle MEGAN II Sedan Dizel olarak yaptım, Dynamic versiyon.

Bayramda Bursaya gittim, araba 5 kişi, bagaj ful ama full çanta-eşya filan dolu, yağmurlu bir günde (bayramın ilk günü) otobanda 195 KM gördüm, yol ve hava müsait olmadığı için vede Araba daha 4-5 günlük olduğu için üstelemedim :))

Daha önce 96 Vectra auto kullanıyordum, 2000 motor 145 bg gücündeki arabam 215 filan ancak yapıyordu..
    Üstelik Meganın yol tutuşu lastiklerinin sırdan Goodyear olmasına rağmen rakipleri (Ford, Kia, Hyundai) göre çok çok başarılı, Vectra dan daha iyi...

Frenler 4 üde Disk, çok başarılı, pek çok avrupa araçtan daha iyi duruş mesafesi ve kayması var...

Donanım Full... Bir tek CD player eksik, onun için Ford daki gibi Tekno paket filan almak lazım.... Onun yerine 300 milyona MP3 çalarlı CD dolu :))
    Klima havalandırma çok başarılı...

Eksi; tabi ki dizel olduğu için hızlanma yavaş... Ama çok başarılı bir Turbo su var...

Verdiğim paraya değdi diyorum..

Dip not : Bursaya gidip geldim, İst de şehir içinde dolaştım, toplam bir depo ile (60 lt ) 810 KM gitmişim.... Demekki akıllı uslu efendice, 120 - 130 filan gitseydim banko 1000 KM yapacakmışım...

Kararı siz verin arkadaşlar...
    İyi Bayramlar...

• Bu arada donanımlar say say birmiyor; özellikle sürücü ve yan yolcu kapılarındaki gizli gözler ile paspas altlarındaki gizli gözler şahane, iyi düşünülmüş :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: tonmayster
    Merhabalar;
    Bende Dizel araba seçimimi 29 Ekimde rakipleri arasından zor bir seçimle MEGAN II Sedan Dizel olarak yaptım, Dynamic versiyon.
    Bayramda Bursaya gittim, araba 5 kişi, bagaj ful ama full çanta-eşya filan dolu, yağmurlu bir günde (bayramın ilk günü) otobanda 195 KM gördüm, yol ve hava müsait olmadığı için vede Araba daha 4-5 günlük olduğu için üstelemedim :))
    Daha önce 96 Vectra auto kullanıyordum, 2000 motor 145 bg gücündeki arabam 215 filan ancak yapıyordu..
    Üstelik Meganın yol tutuşu lastiklerinin sırdan Goodyear olmasına rağmen rakipleri (Ford, Kia, Hyundai) göre çok çok başarılı, Vectra dan daha iyi...
    Frenler 4 üde Disk, çok başarılı, pek çok avrupa araçtan daha iyi duruş mesafesi ve kayması var...
    Donanım Full... Bir tek CD player eksik, onun için Ford daki gibi Tekno paket filan almak lazım.... Onun yerine 300 milyona MP3 çalarlı CD dolu :))
    Klima havalandırma çok başarılı...
    Eksi; tabi ki dizel olduğu için hızlanma yavaş... Ama çok başarılı bir Turbo su var...
    Verdiğim paraya değdi diyorum..
    Dip not : Bursaya gidip geldim, İst de şehir içinde dolaştım, toplam bir depo ile (60 lt ) 810 KM gitmişim.... Demekki akıllı uslu efendice, 120 - 130 filan gitseydim banko 1000 KM yapacakmışım...
    Kararı siz verin arkadaşlar...
    İyi Bayramlar...

Dostum aracın hayırlı olsun, iyi günlerde sağlıkla kullanman dileğiyle. Sedan Megane'la o kadar yükle ve yağışta 195 nasıl yaptığını çok merak ediyorum, acaba ibreye yanlış bakmış olabilir misin ya da yeni aracın şevkiyle 195 gibi görmüş olabilir misin? Araç 1500 motor, 80 beygir ve 185 Nm torka sahip ve ben açıkçası bayaa eğimli bir yol olmadıkça hele hele bu koşullar altında o hıza ulaşılabileceğini sanmıyorum, üstelik fabrika verisi son hızı 171 km/s. Hele hele üstelemedim falan diyorsun.

• O megane anca 170 bilemedin180 basarbahsetiin araba 80 beygir güç üretiyo. Yni fizik kurallarına aykırı bu 195 km. Ya kadrandaki fazla gösterme durumunu reno abartmış yada sen heyecanlanıp yanlış görmüşsün
  • :))
    Arkadaşlar,
    Gözlerimle gördüm, yaşım 33, öööle sürat delisi gençlerden değilim :) Ara sıra Hızlı kullanmayı severim yanlızca, hele birde yeni araba olunca tabi gaza geldik ....
    Valla bende şaşırdım ama şööle söyleyeyim, 195 i gördüm yaklaşık 2-3 dakka boyunca izmit-ist otobanında.. Daha önce aynı yerde Vectra ile 215 filan görmüştüm..
    Kadran 195 oldu, araba 4 bin 500 devirde filan dı, 5.000 Kırmızı zaten.. 5 bin devire sokup zorlamadım.
    Açıkçası tüm arabaların kadranları %100 doğru çalışmayabilir ama denemesi bedava..
    Kavacıkta oturuyorum, özelden numaranızı yollayın, buluşup test edelim beraber inanmayanlara :)

Not: Biraz önce kadıköyden geldim TEM otobanından Kavacığa, kadran da gördüğüm son hız 190 idi...
    Keşke fotosunu çekip cep telefonundan buraya koysaydım :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: tonmayster
    :))
    Arkadaşlar,
    Gözlerimle gördüm, yaşım 33, öööle sürat delisi gençlerden değilim :) Ara sıra Hızlı kullanmayı severim yanlızca, hele birde yeni araba olunca tabi gaza geldik ....
    Valla bende şaşırdım ama şööle söyleyeyim, 195 i gördüm yaklaşık 2-3 dakka boyunca izmit-ist otobanında.. Daha önce aynı yerde Vectra ile 215 filan görmüştüm..
    Kadran 195 oldu, araba 4 bin 500 devirde filan dı, 5.000 Kırmızı zaten.. 5 bin devire sokup zorlamadım.
    Açıkçası tüm arabaların kadranları %100 doğru çalışmayabilir ama denemesi bedava..
    Kavacıkta oturuyorum, özelden numaranızı yollayın, buluşup test edelim beraber inanmayanlara :)
    Not: Biraz önce kadıköyden geldim TEM otobanından Kavacığa, kadran da gördüğüm son hız 190 idi...
    Keşke fotosunu çekip cep telefonundan buraya koysaydım :)

Walla öyle diyorsan öyledir ama benim hala aklım almıyor o aracın 190 üstü yapacağına, hani diyorum ibrede %10 hata varsa 170 yaptığında 190 gösterir ama yine de farkı ayırt ederdin madem arasıra hızlı kullanıyormuşsun. Ben Focus'umla 180 yaptım, hadi b,raz daha basılabilirdi ben basmadım, 10-15 km daha çıksın, 190-195 yapar, araba 1600 motor 109 beygir 240Nm tork, gaz pedalını da dibe indirirsen 250Nm tork ama 200 yapar mı bilmem. Ya senin araç yeni model olduğundan herhalde Renault motor falan değiştirmiş.

Edit : Bu arada sen bu olay için bence bir başlık aç, Megane dizelle 195 bastım diye, bu topicde dikkat çekmiyor, diğer arkadaşlar da yorum yapsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRCaPiTaL -- 5 Kasım 2005, 13:42:52 >

• megane 1.5 dci dyna
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.