Şimdi Ara

DİZEL YAKIT ARTIK EKONOMİK DEĞİL (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
2
Favori
3.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-6D7247931

He ya benzin bedava zaten.

Asıl bu zamanda mazotlu araç lazım. Sümbül şirket aracım var 33 kuruş yakıyor. 1 depo ile 850 900 km yol gitmek hele ist ş.içi mükemmel.

Daha önce atmosferik aveo vardı evlere şenlik. 12 lt yakıyordu. 70 kuruş
    Lpg de mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: subutay3838

Dostum hangi aracı almayı düşünüyorsun?tşk

Alıntıları Göster
    A3 1.6 ambiente düz vites lpg taktıracağım hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: imbus_civata

bende cıvıc var 40 kurus yaktıhını ızmır de hıc gormedım.25-33 kurus arası bılgın olsun.bır depo ıle 380 km yapıyorum sehır ıcı.35 lt tank

Alıntıları Göster
    Civicin hangi modeli?

• Size aynen katılıyorum. Yeni civic elegance fabrika yakıt tüketimi benzinde ş.içi 9,2 lt araçlar fabrika verisinden en az 1-1,5lt fazla yakıyor buda ortalama 10,5 lt/100km eder. Tüp ise benzine göre litre (miktar) olarak en az 2 litre fazla yakar ki buda yaklaşık 12,5 lt gaz tüketimi demektir. 30 kuruştan km de ş.içi 37kuruş yakıt tüketimi verir. Sıralı sistemde Başlangıçtaki benzin tüketimiylede 40 kurulu emin olun çok rahat bulur. Benzinle lpg tüketimi miktar itibariyle litre bazında ve 100 km de asla aynı olmaz. Maksadım polemik doğurmak değil. Hatalı ölçüm yapıldığını düşünüyorum. Arkadaşımızın ölçümünü depoyu fulleyip ş.içi kullanımdan sonra eksilen lpg yi ve benzini tekrar fulleyerek gittiği km ye bölerek tekrar yakıt tüketimini kontrol etmesi daha sağlıklı Bilgi verecektir. Maalesef ş.içi yokuş aşağı ağırlıklı olmayan bir yerde 25 kuruş günümüzde fazla şaşırtıcı. Ölçümün yanlış yapıldığını düşünüyorum. Günümüzde güç performans ve yakıt tüketiminde en verimli araçlar sanırım turbo ve küçük motorlu araçlardır. Ama az yakması konusunda Reno atmosferiklere tüp takılması ekonomi anlamında en iyisi sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tharick2007 -- 9 Haziran 2018; 0:20:11 >

• Bu fiyatlarda yakmayan araba mı kaldı ?

Türkiyede değişmeyen tek birşey var.
    Zenginin arabası her zaman az yakar.

Parası olan gider elektirikli tesla alır bmw alır bedavaya gezer.3 kuruş parası olan vatandasta kurus hesabı yapar.Krediyle aldıgı arabaya zor biner.Ama oyunu yine verir.Birde sana muhalefet olur.

Herkez halinden memnunsa bence düz 10 olsun binen binmeyen belli olsun.Belki İstanbulun trafiği biraz rahatlar da elitler rahat gezerler.Bu nedir adamlar parasıyla rezil oluyorlar.

Belki milletin aklı basına gelir.

Gerçi iktidar 16 yılın sonunda petrol fiyatlarının enflasyona etki ettiğini Sayın Mehmet Şimşek bey (Ekonominin anasnı aglattı) zikir etti.Bu zmana kadar akılları neydeydi acaba çok merak ediyorum.......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skuti61 -- 9 Haziran 2018; 0:36:7 >
  • Bende bunu merak ediyorum Astra 136 HP dizel aracım var şehir içi 6.5 net yakiyorum. Aynı aracın 1.4t versiyonuna geçsem en az benzin de şehir içi 9 lt yakıyor bu LPG ile 11 lt. bulacaktır. Değer mi aradaki fark için LPG. li bir araç kullanmaya. Bunun gaz ayarı var benzini var LPG nin performans eksikliği var. Düşünüyorum yakıyo mu 1.6 dizel evet ! Ama LPG ile neredeyse aynı. Bence dci yada hdi motorlar en avantajlısı. Adamlar 4.5 lt ile 4 lt ile dolaşıyorlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

Mazotu 50 kuruş daha ucuza aldığım için ekonomi ediyorum

Taktik verin hocam 50 kuruş çok büyük fark %10 a geliyor neredeyse.

• quote:

Orijinalden alıntı: GuitarxtanbuL

quote:

Mazotu 50 kuruş daha ucuza aldığım için ekonomi ediyorum

Taktik verin hocam 50 kuruş çok büyük fark %10 a geliyor neredeyse.

Alıntıları Göster
    Neyin taktiğini vereyim bir sürü istasyon var ucuz satan ana yol üzerlerinde görüyorsunuz önünden geçiyorsunuz herşey ortada

• quote:

Neyin taktiğini vereyim bir sürü istasyon var ucuz satan ana yol üzerlerinde görüyorsunuz önünden geçiyorsunuz herşey ortada

Anladım hocam class, go pil gibi firmalar onlara da güven olmuyor temiz yakıt konusunda :) teşekürler

• GuitarxtanbuL kullanıcısına yanıt
    Koca karı laflarını bırakın adamlar depoya su mu katıyor işiyor mu bu iş o kadar kolay mı Tüpraş’tan alıyor lar diğer istasyon lar ne satıyorsa oda onu satıyor

Kullanmasam anlıcam da

Shel taşıt tanımada anca %4.5 indirim verdi taşıt tanımaya

• tesla bile bu memlekette ekonomik olmaz, onu da kaçak kullanmaya bakarlar.

• 1.6 tüplü motorla geziyorum simit depo var 36-37 litre alıyor uzun yolda 425 km şehir içi 350 km civarı yapıyor ikinci araç dizel aracımı bir kaç güm önce sattım yerine dün turbo benzin araç aldım dizel iş değil artık

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halihazırda aracın kendisi lüks olduğu için doğal olarak araçla ilgili diğer bütün herşey de lüks olacaktır. Benzin ya da dizel olması birşeyi değiştirmeyecektir, tüplü ve öfkeli olması da buna dahildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Geçen biri bir konuya yazmıştı polo 1.4 tdi ile şehir içinde 7 litre altına düşmüyorum diye. Yinede sen bilirsin

• Burada sorun ne? Benzinin çok yakması mı? Yoksa bu kadar pahalı olması mı? Tamam yakıt ekomomisi tüm dünyada önemli bir mesele ama olaya yanlış yerden bakıyorsunuz.

• SelamiŞahin kullanıcısına yanıt
    bence nornal bir benzinli araba cok yaksa bile 100 km de 10 lt benzin haksa bile bence gayet normal 100 km gidiyor az buz bir mesafe degil ancak benzim 2 tl olsa kimse 10 lt yakmasini umursamaz ama 6 tl olursa cok yakiyor diye yakiniriz aslinda arabalar masum yakitimiz pahali ama sorsan millete bunu demez araba suclanir.Zamlardan sonra depom daha hemen bitti derler ancak depoya koydugu lt azaldigi icin erken bitmekte araba ayni araba.Isterse araba 3 lt yaksin benzin pahali olduktan sonra gene ayni durum gecerli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crazy Goat -- 9 Haziran 2018; 3:49:33 >
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    bence de lpg ama ayrica benzin de yakacak,yeri gelecek ayari bozuk olacak cok yakacak,motorda sorun olacak,araba tekleyecek,subaplar erken asinacak vs vs tüplü araba akil kari degil bence bizim ulkede devir dizel devri bakma oyle fiyatinin benzinle yakin olmasina dizel hem daha az yakiyor hem daha ucuz.Ben yadirgamiyorim dizel alanlari aslinda devletin benzine tesvik yapması lazim ama yok.Olan bizim havamıza ve sağlığımıza oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-6D7247931

He ya benzin bedava zaten.

Asıl bu zamanda mazotlu araç lazım. Sümbül şirket aracım var 33 kuruş yakıyor. 1 depo ile 850 900 km yol gitmek hele ist ş.içi mükemmel.

Daha önce atmosferik aveo vardı evlere şenlik. 12 lt yakıyordu. 70 kuruş
    Bir depo kaca doluyor onuda söyleyin :)

367 tl'ye doldu gecen hafta.

• lpg hakkında ileri geri konuşanlara cevap veren arkadaşları kınıyorum. herkes lpg kullanırsa bu mereten fiyatı artacak.lütfen arkadaşlar heryerde LPG Yİ ÖVMEYİN.

son olarak lpg li aracımı aldıgım gün "bu araç benzinli sen sadece marşa bas ve git" deselerdi, aracın performansından sorunsuzlugundan tüpten benzine kendi kendine geciyor olmasından vs kesinlikle lpgli bir araç oldugunu anlamazdım.

montaj candan muhendislik bu arada.
  • Astra 1.6 dizel aracım 6.8 civari yakıyor. Mevcut rakamlarla yaklasik 39 kuruş. Kasarsam klima kullanmazsam vs vs 6.2 ye düşüyor. Ortalama hizim 25-27 arasi. Deger mi 0.6 lt için siz karar verin. Bence değmiyor. Boyle kullaninca gram zevk almiyorum araçtan. Soğudum zaten genel olarak herşeyden. Vergisi kaskosu trafiği yakıtı derken satasim geliyor arabayi bazen.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.