Şimdi Ara

DİZEL YAKIT ARTIK EKONOMİK DEĞİL (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
2
Favori
3.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu dediğini yapmak için benzin deposunu fullemek lazım. Anlayacağın gerçekçi bi öneri değil.

Bazıları lpg konforlu değil deyip dizeli övmüş. Kişisel olarak dizel sevebilirsin ona diyecek yok ama lpg dizelden daha komforludur. Lpg benzine ya da lpgye senin kas gücünle geçmez. Benim lpg de tek sevmediğim yer dolumun uzun sürmesi. Pompacıların söylediğine göre benim araç yavaş doluyormuş. Demekki herkes aynı sorunu da yaşamıyor.

Motor soğukken biraz sürse de yazları kısa sürede lpg ye geçer ve sıcakken kapatıp açtığında daha da kısa sürer.

Şu fiyatlarla lpg dizelden ekonomik değilse bile dizel kadar ekonomiktir.

Dizelin bezinliyiye avantajı büyük oranda uzun şanzıman oranlarında yatar. Turboların da atmosferik motora bir avantajı varsa o da ancak biraz daha uzun olabilen oranlardır aksi halde turbonun aynı çalışma devri ve güç oranında atmosferik motordan fazla yakması beklenir.

1.4 vs atmosferik ve manuel varsa yorabilir onun dışında sallamasyon gerekçelerin gereği yok. Hem sen manueli insanın eli şöyle vites koluna gitmeli diye almadın mı değiş işte vitesini

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• KOnuya baktıgım zaman dizel kullananların 6.2 litre yaktıgını gorunce tekrar şükrediyorum 1.0 tsi araba iyiki almışım diye. şehir içi 5.9 litre yakıyor sakin kullanımda, basarsam da 6.5 litreye faaln cıkıyor. Hem performans var hem benzinin keyfi var hemde yakıtı çok iyi. Niye dizele dünya kadar fazla para bayılayım ki mtv servis bakım avantajlarıda cabası
  • quote:

Orijinalden alıntı: birkuşgibi

Bir depo kaca doluyor onuda söyleyin :)

367 tl'ye doldu gecen hafta.

Alıntıları Göster
    Tam 300 tl. Tam 50 lt aldı. Dizel araç

• Lpg iyi tamamda kapalı alan, feribot vs.. gibi yerlere alınmıyor. Bu bile başlıca sebep. Ha köyde yaşayan için ideal olabilir soğuk havalar olunca

• Tabiki dizel devri kapanıyor artık.

Alırken daha pahalı al(vw de 20bini buluyor fark)

Dizel motorlar genelde büyük motor hacmine sahip vergi bakım kasko daha fazla çıkıyor

Artık yeni nesil turbo benzinliler gercekten şaşırtıcı bir şekilde az yakıyor

Benzin dizel pompala neredeyse 40-50 kuruş fark ile satılıyor

Yüksek km de dizel satışı sanki biraz zor oluyor

NOx gazı salınımı dizel de çok daha fazla yani benzin daha çevreci (benzinli araçlarında zamanı gelince devri bitecek tam elektrikli araçlara geçene kadar benzinli araçlarlar hibrit olarak kullanılır)

Bu tamamen hesap kitap bütçe olayı.

Senede 5-8bin km yol yaparım bu sebeple tüm araçlarım düşük hacimli benzinli araç olmuştur (jetta 1.2tsi dsg 2017 araç kullanıyorum bir önceki aynı aracın manueliydi)

DİZEL YAKIT ARTIK EKONOMİK DEĞİL

Yazın Eskişehir İzmir verisi

• etusch kullanıcısına yanıt
    Yazımda sallamasyon gerekçe dediğiniz neresi söyleyin. Forum ahalisi önünde teknik olarakda konuşalım. Nezaketen dün kibarca belirttim ve ölçümde hata vardır dedim.Ama ben sana sallamasyonun ne olduğunu söyleyeyim. “Civic aracım var ş.içi 25 kuruş yakıyor” dediğinde sallamasyon oluyor arkadaş. Üstelik forumda insanlarında yanlış bilgilendiriyorsun. Merak etmeyin sizin araçta lpg ye geçişe kadar tüketilen benzini hesaba hiç katmasanızda lpg tüketiminiz normal bir kullanımda 37-38 kuruştan aşağı olmaz. Performanslı kullanımda ise sahada fazla yakar. Benzin deposunu fullemeyen bir kimse yakıt tüketiminde kuruşu kuruşuna doğru tespit yapamaz ama benzin tüketimi çokta önemli değil. Siz lpg deposunu fulleyerek ölçüm yapın oda yeter böylelikle insanlara hatalı veri sunmamış olursunuz. İkinci husus vites aralıklarının uzunluğu ve verimlilikte tümden sallamışsın. Eğer dediğin gibi olsa arabalar 3-4 vitesli yapılıp aralıkları uzun tutulurdu. Bu arada beni biriyle karıştırıyorsun sanırım manuel araç alacağım diye bir takıntım yok. Manuel yada otomatik vites ikisinide kullanabilirim. Son olarak şunu söylemeden edemeyeceğim. Burada maksadım civic düşmanlığı değil. Bilakis civic araçlarıda beğeniyorum. Hatta geçen yıl sonu sıfır civic alacaktım son anda baz geçtim. Kimseyle kısır tartışmalara girecek değilim. Öğrenmek için sorana biliyorsam cevap veririm. Bilmeden fikir sahibi olmak yanlışlara sebebiyet verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tharick2007 -- 9 Haziran 2018; 13:2:51 >

• Aslında son 10 senede ne kadar fakirleştik onu görüyoruz.

Önceleri 2.0 arabalara binerdi herkes , tam aşağıda ki gibi gidiyoruz;
    -> 2.0 atmosferik
    -> 1.6 atmosferik
    -> 1.6 atmosferik - lpg
    -> 1.6 dizel
    -> 1.4 dizel
    -> 1.2 benzin
    -> 1.0 benzin

işin özü şu , bir süre sonra düşüceceğimiz segment kalmayacaktır.artık çok geç.
  • Aracım 2006 Astra H 1.3 CDTI

Mazot bitmişti arabada çalışmıyodu yani 100 liralık mazot aldım tam 310 km yaptı. Yol bilgisayarına göre 6.5 lt yakmış ama pompa hesabına göre 5.6 litre yapıyo 100 km de. Ortalama hız 24 km bu arada. Yol bilgisayarım efsane yanlış gösteriyomuş onu da öğrenmiş oldum bu arada

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-6D7247931

Tam 300 tl. Tam 50 lt aldı. Dizel araç

Alıntıları Göster
    Bizimkisi 65 litre, ama 67 aldı bir keresinde
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    mevcut sistem insanları araba kullanmaya teşvik ediyor ne yazıkki insanlara kızmıyorum.Bu aşırı yüksek yakıt fiyatlarına rağmen araba ile toplu taşımadan daha ucuza gidebiliyor insanlar,benim araba ile 10 dk gittiğim mesafeyi otobüs 50 dk da gidiyor ve toplu taşıma berbat tıkış tepiş hava alınmıyor.Raylı sistem kesinlikle her ilde olmalı,trafik arabalara göre değil bisikletlere göre düzenlenmeli,pazar günleri arabasız gün ilan etmeli,toplu taşımalara yapılan zamlar geri alınmalı,şehiriçi otobüslü sistem tamamen kaldırılıp raylı sisteme geçilse hem trafik rahatlar hem maliyetler azalır hem de halk ucuz oldugu için tercih eder.Yani bir sürü yapacak bir sürü şey var ama icraat yok ne yazıkki
  • kesinlikle doğru. az yaksın diye zamanında dizel sıfır araç almıştım. su gibi gidiyor artık fiyatı da yükseldikçe. öncesinde depoya atılan 100 liralık mazot bile süper lükstü ama şimdi hemen bitiveriyor. Allah düşük maaşla geçinenlerin yardımcısı olsun herşey inanılmaz pahalı artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: tharick2007

Yazımda sallamasyon gerekçe dediğiniz neresi söyleyin. Forum ahalisi önünde teknik olarakda konuşalım. Nezaketen dün kibarca belirttim ve ölçümde hata vardır dedim.Ama ben sana sallamasyonun ne olduğunu söyleyeyim. “Civic aracım var ş.içi 25 kuruş yakıyor” dediğinde sallamasyon oluyor arkadaş. Üstelik forumda insanlarında yanlış bilgilendiriyorsun. Merak etmeyin sizin araçta lpg ye geçişe kadar tüketilen benzini hesaba hiç katmasanızda lpg tüketiminiz normal bir kullanımda 37-38 kuruştan aşağı olmaz. Performanslı kullanımda ise sahada fazla yakar. Benzin deposunu fullemeyen bir kimse yakıt tüketiminde kuruşu kuruşuna doğru tespit yapamaz ama benzin tüketimi çokta önemli değil. Siz lpg deposunu fulleyerek ölçüm yapın oda yeter böylelikle insanlara hatalı veri sunmamış olursunuz. İkinci husus vites aralıklarının uzunluğu ve verimlilikte tümden sallamışsın. Eğer dediğin gibi olsa arabalar 3-4 vitesli yapılıp aralıkları uzun tutulurdu. Bu arada beni biriyle karıştırıyorsun sanırım manuel araç alacağım diye bir takıntım yok. Manuel yada otomatik vites ikisinide kullanabilirim. Son olarak şunu söylemeden edemeyeceğim. Burada maksadım civic düşmanlığı değil. Bilakis civic araçlarıda beğeniyorum. Hatta geçen yıl sonu sıfır civic alacaktım son anda baz geçtim. Kimseyle kısır tartışmalara girecek değilim. Öğrenmek için sorana biliyorsam cevap veririm. Bilmeden fikir sahibi olmak yanlışlara sebebiyet verir.
    Benzini fullemekle (bu kısım aynı zamanda da acı bir epiri ) ilgili ve devamındaki ilintili şeyler sizinle alakalı ama sadece sizinle alakalı değil.
    Sizin mesajınızı cevaplayarak bunları yazdığım için hepsini size yazdığımı anlamınızı normal karşılıyorum.
    Sallamasyon derken herhangi bir forum üyesini bizzat hedef almadım. Çünkü kimin yazdığına bakmıyorum. yorumları okudum aklımda kalanlara cevap yazdım.
    Daha önce Ankara Kayseri arası aracımın tüketimini paylaşmıştım. Şu anda veriler aklımda değil. O zaman lgp deposunu evden çıktıktan bir süre sonra bi istasyonda durup fullemiş ve km'yi de orada sıfırlamıştım. Bu durumda aracın yakıtına eklenmesi gereken benzin kç ml'dir yada kaç kuruş etki eder sizce ? Kışınsa 10 km uzakta olan iş yerimden eve gelirken biraz da sürekli iniş olmasının etkisiyle neredeyse eve gelene kadar benzinde kalıyordu. Tabi o zamanlar termostatım bozuktu ve motoru sürekli soğutuyordu. Şimdiyse onu tekrar ölçme şansım olmadı. İşin özü bizde biraz benzin yaktığını biliyoruz ve bunu çok da önemsemiyoruz. Dizel kullananların da bazıları edblue ekliyor, bunu hesaplamıyor. Yani ben benzinin buna bahane edilemeyeceğini düşünüyorum. Sonuç olarak araç lpg kullanırken ne kadar yakıyor bunu hesaplıyoruz. Yoksa herşeyi hesaba katacak olsak işin içerisine bazı arkadaşların da yazdığı gibi bakım masrafları, daha alırken ödenen ekstra ücret, lastik yıpranması şu bu bir sürü şey eklenebilir.
    Vites konusunda söylediğiniz ise benimle teknik konuda tartışma iddianızın ne tür bi iddia olduğunu gösteriyor. Araç 5. viteste de gidiyorken neden önceki vitesler var demek gibi oldu söylediğiniz tabiri caizse. Demekki siz bu konuda pek bişey bilmiyorsunuz.
    Yazdıklarımı sizin ya da başka birinin civic düşmanı olduğunuzu düşünerek yazmadım. Sahip olduğunuz araç civic olsaydı bile bu yazdıklarınızla benim gözümde aynı durumda olurdunuz.
    Manuel vites kısmını da genel olarak söyledim. Böyle manuel olacak elim ayağım çalışacak şuna ne gerek var buna ne gerek var diyenler için söyledim. Sizin aracınız konusunda hiç bi fikrim yok ve o konu hiç bi şekilde sizinle alakalı değil.
    Şimdiye kadar benzinli turbo sadece bi aracı denemek amaçlı 5-10 km kullandım. 90 ların sonu ya da 2000 lerin başı modellerde bi audi a4 1.8 150 bg'lik turbo idi. Onun da sahibi yokuş çıkarken gaza baz vites büyütmeden hızlanacak demişti ben de bastım ama açıkçası hızlanışı beni hiç de etkilememişti. Hiç denemedim belki de benim araç onu yapamaz. Ama uzun yolsa atmosferik yoruyor tarzı yorum yapanların nasıl bir araçla nasıl yorulduklarını merak ediyorum. Turbo olunca hiç mi vites küçültmüyorlar herşeyi araç kendisi mi yapıyor ? Turbo seviyor olabilirsin, turboların güçlü olduğunu da biz de kabul ediyoruz ama gerekçesi saçma şeylerle turboyu övmeye çalışmanın anlamı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Görkem !

kesinlikle doğru. az yaksın diye zamanında dizel sıfır araç almıştım. su gibi gidiyor artık fiyatı da yükseldikçe. öncesinde depoya atılan 100 liralık mazot bile süper lükstü ama şimdi hemen bitiveriyor. Allah düşük maaşla geçinenlerin yardımcısı olsun herşey inanılmaz pahalı artık
    Kesinlikle

• quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

Koca karı laflarını bırakın adamlar depoya su mu katıyor işiyor mu bu iş o kadar kolay mı Tüpraş’tan alıyor lar diğer istasyon lar ne satıyorsa oda onu satıyor

Kullanmasam anlıcam da

Shel taşıt tanımada anca %4.5 indirim verdi taşıt tanımaya
    Aytemizden 5.40 a alıyorum.

Memoil 5.15 e satıyor almaya cesaret edemedim.alalım mı dersin

• 7 sene atmosferik benzinli kullandım. Hep dizel saçma geldi. Hep dizel alanlara laf ettim durdum. Dizel aldım 1 ay ne gerek var diyordum ki bi uzun yolla bitti bütün tartışma. O torktan o yakıt verilerinden sonra beni anca elektrikli paklar artık. 120 130la gidiyorsun yeri geliyor 180 yapıyorsun, ortalama 5.5. Dizel evet pahalı ama başka bi tadı varmış. Benzinli alsam yine atmosferik alırım ama. Turbo benzinlilere gıcığım.

• Konu sahibine katılıyorum dizel artık bence de hikaye

Benim araçta 1.4 tsi 150hp motor var istanbul ş.içi ortalama 6.9 litre... Genelde sakin kullanıyorum arasıra tahrik olup S modunda yapıştırıp 150 beygiri dibine kadar hissediyorum... yemişim dizelini de tüpünü de...

Bugünkü benzin kuruyla 43 kuruş yakıyorum

Bombayı bıraktım kaçıyorum... Hadi eyvallah...

• 2018 VOLKSWAGEN GOLF 1.6 TDI - DSG HIGHLINE 115PS EURO6 Liste fiyati 181.000 tl olan aracim gayette ekonomik bir benzinliye gore

• labidu kullanıcısına yanıt
    İstasyon sahibi ile konuş ben alıyorum

• sinoplu kullanıcısına yanıt
    Ne boş adamsınız Allah aşkınaAvrupa'da herkesin rahatça alabildiği aracı burada 180 bine alıp bir de o fiyata aldım diye övmek

Konuya dönersek Türkiye'de lpg ile binilmeyecekse dizel daha avantajlıdır.Kastıra kastıra kullanılarak dizelle de fabrika verisini tutturursun.Şehiriçinde kısa mesafede 4 görmüştük ekranda Fluence ile.Ama gaza basmıyordum neredeyse ve genelde yokuş aşağıydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anthony Hopkins -- 9 Haziran 2018; 21:55:59 >
  • dün ve bugün biraz yol yaptım trip metreyi sıfırlamıştım. yaklaşık 300 km yol. ortalama hız 87 km. ortalama tüketim 4.6 lt mazot. mazotu pasifikten 5.29 a aldım. kuruş bazlı 24 kuruşa geliyor kmsi.

10bin km ortalaması 5.2 lt/100km. yüzde 80 şehiriçi yaz-kış klima açık. 1.6 hdi 100hp.

memnun olduğum tarafı rampada vs zor şartlarda tamamen dursa bile yüksek torkla keçi gibi tırmanıyor.

benzinli olacaksa kesinlikle turbolu olmalı muhtemelen 6-6.5 lt yakardı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.