Şimdi Ara

DİZEL YAKIT ARTIK EKONOMİK DEĞİL (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
2
Favori
3.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dizel ile benzin fiyatları arasında sabit bir makas var vergi farkı kaynaklı. 50 kuruş gibi. Fiyatlar yükseldikçe yüzdesel avantajı azalıyor. Öte yandan yeni nesil turbo direk enjeksiyonlu küçük hacimli benzinli motorlar artık oldukça tasarruflu. Yine de verimlilik anlamında dizel kadar olamaz.

Kısaca satın alma maliyetini göz ardı edersek dizel hala ekonomik ama eskisi kadar ekonomik değil. Eskiden LPG ile dizeli kıyaslar, dizelin daha ekonomik olduğunu konuşurduk ama şu an LPG kesinlikle önde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi catalyst -- 9 Haziran 2018; 22:35:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim için dizel araç her zaman ekonomiktir. yeni nesil turbo benzinli araçları yavaş ve sakin kullanırsan az yakıyor ama biraz sıkıştırınca 10 lt civarlarında dolanıyor. ben kendi tdi aracımda zorlaya zorlaya 7 lt civarında yakıyorum aynısını tsi motorda yapsam 12 lt altına yakmaz
  • Arkadaşlar, millet olarak yakıt hesabi yapmaya bayiliyoruz. Ama 2 noktaya dikkat çekmek isterim.

1. Uzun yol yapanlar, radara girince ekonomi veya tüketim hesabinin bir anlamı kaliyor mu?

2. Aracin yıllık bakım ve arıza giderlerini hiç hesapliyor musunuz? Bence en ekonomik araç arıza yapmayan araçtır.

Çünkü isterse 100 km de 10 lt yakıt yaksin ama arıza yapmasin. Sürpriz arıza da trafik cezası gibi tüm hesaplari alır üst ediyor. Örneğin; Yıl 2014, 2011 model kia ceed var, 4 kapidaki cam düğmesi de bozuldu, servis dördüne 1600 tl dedi, şaka gibi değil mi. Şimdi ben ne yapayim tüketim hesabını. Ayni aracın 90 bin bakimina da 1500 tl gibi bir rakam istenmişdi ( yıl 2014 )

Bilmem anlatabildim mi arkadaşlar, biz ticari taksi değiliz ki km başına düşen yakıta odaklanalim, toplam gider benim için önemlidir.

• Bugün 60 lt depoyu 350 liraya doldurdum.

Yakıt tüketimi 6.4 lt, 37 kuruş yakıyor kilometrede. 20 kuruş yaktığı günleri hatırlıyorum 2014-2015 gibi.

4 şubat 2016
    DİZEL YAKIT ARTIK EKONOMİK DEĞİL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BraveHeart -- 10 Haziran 2018; 1:38:7 >
  • 4.99 geçti psikolojik sınır asıldı kar falan kalmadı

50 kuruştan az yakan dizel araba kalmadı neredeyse

• 1.3 cdti (opel) (multijet-fiat) ve 1.5 dci (renault) türkiye için hala tercih edilebilir motor seçenekleri. dediklerinizin tamamı doğru. bunları kullanan araçlar küçük, b sınıfı ve oldukça gürültülü. öte yandan bir o kadar sorunsuz. (motor için konuşuyorum, elbette aracın başka problemleri olabilir) araçlar da özellikle ikinci el piyasasında düşük gelirliler için biçilmiş kaftan.

c segmentine para yetiyorsa elbette tüp de tercih edilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi september28th -- 10 Haziran 2018; 8:16:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GuitarxtanbuL

Bende bunu merak ediyorum Astra 136 HP dizel aracım var şehir içi 6.5 net yakiyorum. Aynı aracın 1.4t versiyonuna geçsem en az benzin de şehir içi 9 lt yakıyor bu LPG ile 11 lt. bulacaktır. Değer mi aradaki fark için LPG. li bir araç kullanmaya. Bunun gaz ayarı var benzini var LPG nin performans eksikliği var. Düşünüyorum yakıyo mu 1.6 dizel evet ! Ama LPG ile neredeyse aynı. Bence dci yada hdi motorlar en avantajlısı. Adamlar 4.5 lt ile 4 lt ile dolaşıyorlar.
    Onlar şehir efsanesi. Sizin aracın 6.5 lt ortalama yaktığı yerde HDI motor 5.5 yakar en iyi ihtimalle.

Öyle şehir içi 29-30 km ortalamayla 4 litre yakması imkansız.

• LPG şu an tasarruflu duruyor. 1.6 atmosferik 307 var. 150 binde. İşe gidip gelmek için günde 50 kilometre yol yapıyorum. Kullanıma bağlı olarak Ankara içi 100 km de 8.5 - 9.5 litre arası yakıyor LPG ile. Hesaplama yöntemim depoyu doldur, tamamen bitene kadar kullan. Gaz 3 TL. Yani 26 kuruş ile 29 kuruş arası tüketimi var. Aynı araç benzinde 60-70 kuruş yakıyor normal olarak tabi. Felaket ötesi.

İşin garip yanı uyanık pompacılar lpg ye de 2 kuruş, 2 kuruş ufak ufak sokmaya başladı zammı.

Edit: Asgari ücreti 1600 birim para yani bizimle eşit olan bir avrupa ülkesinden kare. Geçtiğimiz ay çektiğim bir resim ve sokakları;

DİZEL YAKIT ARTIK EKONOMİK DEĞİLDİZEL YAKIT ARTIK EKONOMİK DEĞİL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mc_Leopard -- 10 Haziran 2018; 15:48:41 >

• Mc_Leopard kullanıcısına yanıt
    hem yakit ucuz hem de bisiklet yollari var ama enteresan olan da yakit bizde zam olmasina ragmen bence avrupalı insanlara gore daha fazla kullaniyoruz arabayı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cihanair kullanıcısına yanıt
    çok var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Tüplü 2.0 arabaya biniyorum, ayda bir arkadaki tüp patlıyor ama Volvo olduğu için sacı çok kalın, gidip yeni tüp takıp devam ediyorum. Bir de bagajın içi dağılıyor ama olsun.

Yakıt ise şehir içi dur kalk trafiğe pek girmiyorum 10 litre, girersem 12 litre. Uzun yolda 8 litre. 3 liradan LPG alınca 30-36-24 kuruş değerleri çıkıyor ortaya. Bu arada LPG patlar he.

Alıntıları Göster
    Güldürdü

• quote:

Orijinalden alıntı: Mc_Leopard

LPG şu an tasarruflu duruyor. 1.6 atmosferik 307 var. 150 binde. İşe gidip gelmek için günde 50 kilometre yol yapıyorum. Kullanıma bağlı olarak Ankara içi 100 km de 8.5 - 9.5 litre arası yakıyor LPG ile. Hesaplama yöntemim depoyu doldur, tamamen bitene kadar kullan. Gaz 3 TL. Yani 26 kuruş ile 29 kuruş arası tüketimi var. Aynı araç benzinde 60-70 kuruş yakıyor normal olarak tabi. Felaket ötesi.

İşin garip yanı uyanık pompacılar lpg ye de 2 kuruş, 2 kuruş ufak ufak sokmaya başladı zammı.

Edit: Asgari ücreti 1600 birim para yani bizimle eşit olan bir avrupa ülkesinden kare. Geçtiğimiz ay çektiğim bir resim ve sokakları;

DİZEL YAKIT ARTIK EKONOMİK DEĞİLDİZEL YAKIT ARTIK EKONOMİK DEĞİL

Peki benzin tuketimi ne oluyor mesela depo lpg kullanırken kaç lt benzin yakıyor hesaba eklediniz mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuitarxtanbuL -- 10 Haziran 2018; 17:04:21 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: GuitarxtanbuL

quote:

Orijinalden alıntı: Mc_Leopard

LPG şu an tasarruflu duruyor. 1.6 atmosferik 307 var. 150 binde. İşe gidip gelmek için günde 50 kilometre yol yapıyorum. Kullanıma bağlı olarak Ankara içi 100 km de 8.5 - 9.5 litre arası yakıyor LPG ile. Hesaplama yöntemim depoyu doldur, tamamen bitene kadar kullan. Gaz 3 TL. Yani 26 kuruş ile 29 kuruş arası tüketimi var. Aynı araç benzinde 60-70 kuruş yakıyor normal olarak tabi. Felaket ötesi.

Peki benzin tuketimi ne oluyor mesela depo lpg kullanırken kaç lt benzin yakıyor hesaba eklediniz mi

Alıntıları Göster
    Havalar sıcak malum. Kontağa bastıktan 20 saniye sonra benzinden gaza daha garajdan çıkmadan geçmiş oluyor. Geçiş sıcaklığı 40 derece. Bir depo gaz ile 400-450 km gittiğini varsayarsak benzinde çalıştığı sürenin yakıta etkisi yaz aylarında 1-2 kuruşu geçmez. Kışın fark edecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

Mazotu 50 kuruş daha ucuza aldığım için ekonomi ediyorum
    Bende bursadayım hocam. Tavsiyelere açığım..

• Seçimden sonra mazota benzine 1 TL zam gelecek

1TL ZAM EN AZ

ŞUANA SEÇİME KADAR ÖTV DEN DENGELENİYORMUŞ DENGELEMEYİ DURDURDUKLARI ZAMAN 1TL YANSIR EN AZ

• timsahhh kullanıcısına yanıt
    bursa çıkışlarında ki Class lardan alabilirsin Yalova'daki class

Akçalar yol ayrımında Aytemiz var

İnegöl çıkışında class yine

ben şehir dışı gidip geldiğimde gelirken hep dolduruyorum oralardan

İZMİR yolunda totalde var bpet vAR UCUZ satıyor hepsi
  • S DİZEL YAKIT ARTIK EKONOMİK DEĞİL

Şehir içi Peugeot 208 1.6 bluehdi 100 hp

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar benim Focus 3 1.6 Tdci km de 5.4 lt yakıyor. Yakıt çok geliyor bana. Ama araç 5.4 ten şaşmıyor. Bassam da aynı hemen hemen. Ben bunu satıp 1.6 atmosferik tüplü corolla alayım diyorum az yakar diye. Yanlış mı düşünüyorum sizce?

• o sadece TR'de öyle bio dizel var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 064

Arkadaşlar benim Focus 3 1.6 Tdci km de 5.4 lt yakıyor. Yakıt çok geliyor bana. Ama araç 5.4 ten şaşmıyor. Bassam da aynı hemen hemen. Ben bunu satıp 1.6 atmosferik tüplü corolla alayım diyorum az yakar diye. Yanlış mı düşünüyorum sizce?
    6 litre mazota çok diyosan ölmüşsün birader sen.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.