Şimdi Ara

Django Unchained (2012) | Quentin Tarantino, Leonardo DiCaprio, Jamie Foxx (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
612
Cevap
5
Favori
24.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Dmitri Karamazov

Baylar bu arada Django film müzikleri iTunes'da satışa sunulmuş durumda. Ben albümü satın aldım ve şiddetle öneriyorum. Alın, aldırın. Dinleyin, dinlettirin.

Alıntıları Göster
    Django yu genelde balkan halkları kullanır isim olarak hatta bizim bi alman kurdu vardı cango diye
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: PartizanMLKM

Konusu sıradan bir film, evet.
    "Amaan yapacak bir şey yok! Gidelim izleyelim işte! Basit bir Amerikan filmi olsa da izleyelim... Tarantino çok da kötü yapmaz" dedik arkadaşlarla.

Ama filmden çok memnun kaldık. Konusu değişik olmasa da hiç sıkılmayacağınız bir film. İnsana bir şey katıyor mu? Hayır; ama izleyin ;)

Sinemaya dizi izleyicisi gibi yaklaşanların yorumu. Tarantino filmleri modern Eastwood esintisi yaratır, öyle senin dediğin gibi "amaaannn gidip izleyelim" dizi filmleri değildir. Asmalı Konak'ı çok beğenmişsindir sen.

Senin gibi insanları çok seviyorum ya! Bilgisayar başına oturup, insanlara abuk subuk şeyler söylersiniz.

Evet, Asmalı Konak favori dizimdi. Bir bölümünü bile kaçırmadım. Asmalı Konak'tan sonraki favorilerim; Yaprak Dökümü ve Aşk-ı Memnu'dur.

-----

Filme zaten bayılmadım (Asmalı Konak izliyorum ya, o yüzden...). Bir kölenin hayatından bir kesit gösteriliyor ama köleliğe karşı bir başkaldırma yok. Sadece o adamın, karısını kurtarma macerası. İzleyiciyi güldüren yerleri; ölüm sahneleri. Ne yalan söyleyeyim, ben de güldüm. Şiddet sahnelerinde gülüyor insan...

İzlerken sıkmadı ama bende bir iz de bırakmadı.

Bu yorumuma cevap vereceksen, daha düzgün bir şekilde cevap ver, "lütfen".

• quote:

quote:

quote:

Konusu sıradan bir film, evet.
    "Amaan yapacak bir şey yok! Gidelim izleyelim işte! Basit bir Amerikan filmi olsa da izleyelim... Tarantino çok da kötü yapmaz" dedik arkadaşlarla.

Ama filmden çok memnun kaldık. Konusu değişik olmasa da hiç sıkılmayacağınız bir film. İnsana bir şey katıyor mu? Hayır; ama izleyin ;)

Sinemaya dizi izleyicisi gibi yaklaşanların yorumu. Tarantino filmleri modern Eastwood esintisi yaratır, öyle senin dediğin gibi "amaaannn gidip izleyelim" dizi filmleri değildir. Asmalı Konak'ı çok beğenmişsindir sen.

Senin gibi insanları çok seviyorum ya! Bilgisayar başına oturup, insanlara abuk subuk şeyler söylersiniz.

Evet, Asmalı Konak favori dizimdi. Bir bölümünü bile kaçırmadım. Asmalı Konak'tan sonraki favorilerim; Yaprak Dökümü ve Aşk-ı Memnu'dur.

-----

Filme zaten bayılmadım (Asmalı Konak izliyorum ya, o yüzden...). Bir kölenin hayatından bir kesit gösteriliyor ama köleliğe karşı bir başkaldırma yok. Sadece o adamın, karısını kurtarma macerası. İzleyiciyi güldüren yerleri; ölüm sahneleri. Ne yalan söyleyeyim, ben de güldüm. Şiddet sahnelerinde gülüyor insan...

İzlerken sıkmadı ama bende bir iz de bırakmadı.

Bu yorumuma cevap vereceksen, daha düzgün bir şekilde cevap ver, "lütfen".

Alıntıları Göster
    filmi izledim tek kelimeyle MÜKEMMELDİ

• quote:

Orijinalden alıntı: Karlito Yalaréz

filmi izledim tek kelimeyle MÜKEMMELDİ

Alıntıları Göster
    bende izleyim bakalım . takip.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bigbooss

bende izleyim bakalım . takip.

Alıntıları Göster
    2 saat 45 dakika nasıl geçti anlamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: SLOWDIVE

2 saat 45 dakika nasıl geçti anlamadım

Alıntıları Göster
    Will Smith'in adı geçiyordu ilk başlarda, ama Jamie Foxx da cuk diye oturmuş role. Tam karakterine uygun bir rol, Waltz ile birlikte çok güzel bir iş çıkarmışlar. Ama ekseriyetle, Waltz ile Samuel L. Jackson işi götürüyor Jackson'ın tiplemesi hakikaten çok iyiydi.
    Filme gelecek olursak, film buram buram Tarantino kokuyor. Diyaloglarda, sahne açılarında, sahnelerin geçişlerinde, zaman zaman yaşanan absürdlüklerde, yeryüzündeki canlı sayısındaki önemli azalmalar gibi birçok şeyde Tarantino'yu hissettim izlerken. Zaman içinde bir sürü amaçsız, kurgusuz, diyalogları boş film izlemiş biri olarak filmin büyük bir çoğunluğunu pişmiş kelle gibi sırıtarak izledim, çünkü gerçekten çok keyif aldım. Birçok filmden daha kaliteli olduğunu bildiğim için, oyunculukları beğendiğim için, bu imkanı her zaman bulamayacağımı bildiğim için sonuna kadar keyif aldım filmden.
    Teknik anlamda pek bir bilgim olmasa da, yönetmenlik dalında Akademi ödülünü hak etti Tarantino bu filmle bana göre.

• quote:

Orijinalden alıntı: El-Harezmi

Will Smith'in adı geçiyordu ilk başlarda, ama Jamie Foxx da cuk diye oturmuş role. Tam karakterine uygun bir rol, Waltz ile birlikte çok güzel bir iş çıkarmışlar. Ama ekseriyetle, Waltz ile Samuel L. Jackson işi götürüyor Jackson'ın tiplemesi hakikaten çok iyiydi.
    Filme gelecek olursak, film buram buram Tarantino kokuyor. Diyaloglarda, sahne açılarında, sahnelerin geçişlerinde, zaman zaman yaşanan absürdlüklerde, yeryüzündeki canlı sayısındaki önemli azalmalar gibi birçok şeyde Tarantino'yu hissettim izlerken. Zaman içinde bir sürü amaçsız, kurgusuz, diyalogları boş film izlemiş biri olarak filmin büyük bir çoğunluğunu pişmiş kelle gibi sırıtarak izledim, çünkü gerçekten çok keyif aldım. Birçok filmden daha kaliteli olduğunu bildiğim için, oyunculukları beğendiğim için, bu imkanı her zaman bulamayacağımı bildiğim için sonuna kadar keyif aldım filmden.
    Teknik anlamda pek bir bilgim olmasa da, yönetmenlik dalında Akademi ödülünü hak etti Tarantino bu filmle bana göre.

Alıntıları Göster
    Hayatımda izlediğim en iyi ilk 15 film arasında. Bu kadar çok beğenen bir tek ben mi varım? Pulp Fiction'dan sonra en güzel filmi Tarantino'nun bence. Ayrıca müzikleri müthiş , isteyene PM'den upload yapıp yollarım, en güzellerini klasör yaptım , 24 saat dinliyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Ricardo Diaz

Hayatımda izlediğim en iyi ilk 15 film arasında. Bu kadar çok beğenen bir tek ben mi varım? Pulp Fiction'dan sonra en güzel filmi Tarantino'nun bence. Ayrıca müzikleri müthiş , isteyene PM'den upload yapıp yollarım, en güzellerini klasör yaptım , 24 saat dinliyorum :)

Müziklerinden bahsetmeyi unutarak büyük hata etmişim Yalnız değilsin hocam, ben de çok beğendim.
  • quote:

quote:

Müziklerinden bahsetmeyi unutarak büyük hata etmişim Yalnız değilsin hocam, ben de çok beğendim.

Alıntıları Göster
    film hakkında bir sorum var:

fotoğraf gibi şeylere bakan o sarışın kadının olayı neydi? filmin kadrosuna bakmadan girmiştim o yüzden o kadını başta uma thurman zannedip "oh uma'da aksiyona girdi işte şimdi bir tarantino filmi oldu bu." diye sevinmiştim. fakat hemen öldü. acaba silinmiş sahnelerle falan bağlantısı olan bir şey miydi? ya da baktığı fotoğraflarda mı bir şey vardı?

• Bluray ne zaman çıkar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tony

Bluray ne zaman çıkar?
    Etkilenmedim . Ayrıca 3 saat ne lan ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cpt.135

Bluray ne zaman çıkar?

26 Nisan 2013 deniyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Caped Vigilante

quote:

Bluray ne zaman çıkar?

26 Nisan 2013 deniyor.

Alıntıları Göster
    Çok güzel filmdi ancak Leonardo di caprio'ya bu filmde ısınamadım nedense
  • quote:

Orijinalden alıntı: QzWndrfl

quote:

Bluray ne zaman çıkar?

26 Nisan 2013 deniyor.

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Smokin That Weed

haber var beyler:
    Joseph Gordon-Levitt kadroya dahil oldu.Inception da Arthur rolünde oynamıştı.
     Django Unchained (2012) | Quentin Tarantino, Leonardo DiCaprio, Jamie Foxx

Alıntıları Göster
    Film uzun ama hiç sıkmıyor şahsen Christopher Waltz ve Leonardo Di Caprio müthiş oynamışlar sonuna kadar gayet sıkılmadan izledim Tarantino gerçekten bu işi biliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Robb_Stark

Film uzun ama hiç sıkmıyor şahsen Christopher Waltz ve Leonardo Di Caprio müthiş oynamışlar sonuna kadar gayet sıkılmadan izledim Tarantino gerçekten bu işi biliyor

Alıntıları Göster
    Beyler bir sorum olacak,

Sizce neden bu kadar ısrar etti King Calvin'in elini sıkmamakla? Morali bozuktu , parayı kaptırmıştı ve elini sıkma fikri ile delirdi artık diye düşünüyorum. Kaçırdığım bir şey mi var yoksa? Ve ayrıca dönüp hemen o adamı da vurabilirdi fakat onu da Django için her şeyi yaptığına ve zaten oradan canlı çıkamayacağını bildiğine bağlıyorum.

• quote:

Beyler bir sorum olacak,

Sizce neden bu kadar ısrar etti King Calvin'in elini sıkmamakla? Morali bozuktu , parayı kaptırmıştı ve elini sıkma fikri ile delirdi artık diye düşünüyorum. Kaçırdığım bir şey mi var yoksa? Ve ayrıca dönüp hemen o adamı da vurabilirdi fakat onu da Django için her şeyi yaptığına ve zaten oradan canlı çıkamayacağını bildiğine bağlıyorum.

Orada Schultz parayı vermek zorunda kalıyor. Sonra Calvin elini sıkmasını istiyor, üstünlüğünü ona kabul ettirmek istiyor. Schultz da kendine yediremiyor, gururundan elini sıkmayı reddeder ve olaylar gelişir...

• quote:

quote:

Beyler bir sorum olacak,

Orada Schultz parayı vermek zorunda kalıyor. Sonra Calvin elini sıkmasını istiyor, üstünlüğünü ona kabul ettirmek istiyor. Schultz da kendine yediremiyor, gururundan elini sıkmayı reddeder ve olaylar gelişir...

Alıntıları Göster
    Hiç bir beklentimi karşılamadı ilk defa bu adamın bir filmini beğenmedim.

• Pulp fiction daha iyiydi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vito_scaletta

Pulp fiction daha iyiydi.
    Django Unchained / Zincirsiz (2012)

Django Unchained (2012) | Quentin Tarantino, Leonardo DiCaprio, Jamie Foxx

Django kelimenin tam anlamıyla bir şaheser.Tarantino filmografisine göz attığımızda,Django için üstadın diğer filmlerine nazaran en düz senaryoya sahip ve dolaysız bir kurguyla ilerleyen filmi diyebiliriz.Yani aşina olduğumuz Tarantino usulü flashback'leri bu filminde göremiyoruz.Kesişen hikayeler yok.

Senaryo mantığı Pulp Fiction gibi kopmleks bir yapıya sahip olmamasına rağmen fevkalade orjinal,cezbedici bir hikayesi var.Basit ama özgün.Ayrıca film muhtelif sinema türlerini ihtiva ediyor.Dramdan tutun da komediye kadar uzanan güçlü bir harmanla bezenmiş.Filmde eser miktarda bir eleştiri dışında ciddi bir kölelik eleştirisine girilmemiş.Kölelik mevzusu filmde sadece yardımcı unsur olarak kullanılmış.Zaten bahsettiğim gibi köleliği yerden yere vursaydı tüm siyahileri özgür kılmaya yönelik geniş bir çember oluşturulurdu.Tek kişi üzerinden (Django üzerinden) cengaverlik yapılmazdı.Biz burada hicivden ziyade Tarantino hayal dünyasından film karelerine yansıyan bir aşk yolculuğunu müşahede ediyoruz.Sanat yönetmenliğine ve kameranın kullanım biçimine en hafif tabirle hayran oldum diyebilirim.Üst düzeydeki muazzam sinematografisi övgüye değer.

Kadraj seçimindeki titizlikle ortaya çıkan muhteşem kareleri ve bir lahzalık da olsa göz ve gönüllere ziyafet yaşatan ambiyansı,sinemasal anlamda bir ekol sayanların hayranlıkla izleyeceği bir yapım.

Oyunculuklar olağanüstüydü.Bir tane bile mi kötü oynayan olmaz arkadaş ? Söz konusu film Django ise cevabım çok net: "Hayır".
    Oyuncuların hepsi filmde kendini kanıtlamış ve kalıcı performanslara imza atmışlar.Christoph Waltz resmen akıyor,karakteri gerçekten iyiydi ama beni en çok etkileyenler,Django ve Dr. King Schultz'un tam zıttını oluşturan Calvin Candie ve Stephen dostlardı.Bilhassa Leonardo DiCaprio'nun yemek esnasında ve kurukafa sekanslarındaki mimikleri ve konuşmaları dört dörtlük.Stephen yalaka rolünü iyi canlandırmış.Dikkat ederseniz çevremizde de böyle insanlar var.Calvin Candie entelektüel edasıyla karşımıza çıkan içi boş bir karakter.Dışardan bakıldığında her haltı bildiğini sanan ama hiçbirşey bilmeyen bir kültürsüz.Doktor ise tam fenomen .Repliklere ve müziklere methiyeler düzmeyeceğim.İzleyin ve güzelliğini kendi gözlerinizle görün.Tarantino karakterleri her zaman ilgi çekici ve eksantrik karakterler olmuştur.Tarantino'nun oyuncu-rol uyumunu ayarlamadaki üstünlüğü yadsınamaz.Adam hangi rolü hangi oyuncuya vereceğini çok iyi biliyor.Karikatürize edilmiş karakterler adeta çizgi romandan fırlamış gibiydi.

Kesinlikle son yıllarda çıkmış en sağlam film.Bu kadro bir daha zor bir araya gelir.Filmin tek olumsuz tarafı süresinin kısa olmasıydı.Keşke bir beş saate kadar uzatsalardı.Tarantino'ya saygılar sunarım...

9.5/10

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.