Şimdi Ara

-- Doblo Yardım --

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2004 JTD Dynamic Full araç için 15.000 TL istiyorlar
    ABS + EBD , Sürücü + Yolcu Airbag , Klima vs...
    Kısaca araç fuLL
    57.000 KM
    Köpeğe Çarpmadan Dolayı Kaputun Bir Kısmı ile Ön Çamurluk Boyalı
    Tamamiyle Orijinal
    Lastikler Yeni

Sizce Nasıl ?
    JTD'nin vergisi beni ürkütüyor ama bir yanda da performansı var ..
    Ama bir yandan da ekonomikliği nedeniyle 1.3 Multijet de düşünüyorum
    1.9u satmak zor diyolar
    Bu araç ve 1.9 JtD için neler söylersiniz?

-- Doblo Yardım --

-- Doblo Yardım --

-- Doblo Yardım --

-- Doblo Yardım --

-- Doblo Yardım --

-- Doblo Yardım --

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hybride -- 23 Mart 2009; 17:04:43 >

• tam bilmiyorum ama 1.3 içinde gitmio basıosun yine yakıo dedilerdi
  • Yok mu hiç fikir verebiliecek olan !!!
    Fiyat hakkında da mı yok !!
  • 1.3 gerçekten ağır kalıyor.Bu arada ticari oldu mu otoyolda 80km/h-otobanda 100km/h sınırlaması var.Birde her sene muayeneye sokacaksın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kadango

1.3 gerçekten ağır kalıyor.Bu arada ticari oldu mu otoyolda 80km/h-otobanda 100km/h sınırlaması var.Birde her sene muayeneye sokacaksın.

Kasa 1.3 için ağır aslında 1.9 ideal gibi ; ama 1.9'un yakıtı 1.3 gibi olmayacaktır herhalde
  • aracı ne amaçla kullancaksın
    eğer ticari kullanım içinse bu motor daha idealdir
  • 1.3 = kağnı arabası

Bu arabayı da alma derim Arka sağ kayar kapının orada vuruk var gibi duruyor. o paraya 2005 vip jtd alabilirsin

-- Doblo Yardım --

• quote:

Orjinalden alıntı: Eswod

aracı ne amaçla kullancaksın
    eğer ticari kullanım içinse bu motor daha idealdir

Binmek için alacağız ; 5 Kişilik aileyiz
    Hafta sonları ailecek piknik , ayda birkaç kez il dışı ( Adana Mersin Arası ) gidip gelmek , memlekete git gel falan yani ....
    Öyle fazla yük taşıma vs niyetim yok ; ama arabaya biraz yük atınca + 5 kişi binince kaldırsın istiyorum
    ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: DosTÇakaL

1.3 = kağnı arabası

Bu arabayı da alma derim Arka sağ kayar kapının orada vuruk var gibi duruyor. o paraya 2005 vip jtd alabilirsin

-- Doblo Yardım --

Evet orası çok dikkatimi çekti , arabaya bakamadık daha
    Sahibi il dışındaymış bu haftalık
    Görmeye gidince iyice bakarım
    ---
    2005 JTD VIP bu fiyata bulabileceğimi zannetmiyorum
    Piyasada 18-19 dan aşağıya temiz VIP yok

• En büyük dezavantajı bir üst vergi dilimine girmesi. Ayrıca her sene muayeneye girmek zorunda kalıyorsunuz. Bir süre 1.3 mjet Doblo kullanan biri olarak;

-Sonuçta bir ticari araç olduğu için arkalar makaslı. Bu nedenle çok zıplama yapıyor.
    -1.3 motor performansı vasat. Ancak hiçbir şekilde tehlike arz etmiyor. Hatta turbo devreye girdikten sonraki 2000/3200 d/d arası arabanın ivmelenişi araba boşken fena sayılmaz.
    -1.9 kullanmadım ama seyahat ettim. Çekişi çok güzel. Ama üst vergi dilimine girmesi işleri değiştiriyor.
    -Son olarak yakıtta az bir fark var ama 1.9 un performansı göz önüne alınırsa bu fark görmezden gelinir.

En sağlıklısı 1.3 ve 1.9'u bir deneyin. Ama 1.3 ün aile için fazla fazla yeterli olacağı kanaatindeyim.
  • araç panel van olarak mı kayıtlı ruhsatta yoksa kamyonet mi

eğer kamyonet olarak kayıtlıysa vergi farkı olmuyor 1.3 ile 1.9 arasında

panel vanlarda ise 1.9 üstü ve 1.9 altı diye değerlendiriliyor bu araç 1.9 üstümü??
  • Motor hacmi 1910cc. 1899cc olsa bir alt vergi dilimine girecek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Energetic

En büyük dezavantajı bir üst vergi dilimine girmesi. Ayrıca her sene muayeneye girmek zorunda kalıyorsunuz. Bir süre 1.3 mjet Doblo kullanan biri olarak;

-Sonuçta bir ticari araç olduğu için arkalar makaslı. Bu nedenle çok zıplama yapıyor.
    -1.3 motor performansı vasat. Ancak hiçbir şekilde tehlike arz etmiyor. Hatta turbo devreye girdikten sonraki 2000/3200 d/d arası arabanın ivmelenişi araba boşken fena sayılmaz.
    -1.9 kullanmadım ama seyahat ettim. Çekişi çok güzel. Ama üst vergi dilimine girmesi işleri değiştiriyor.
    -Son olarak yakıtta az bir fark var ama 1.9 un performansı göz önüne alınırsa bu fark görmezden gelinir.

En sağlıklısı 1.3 ve 1.9'u bir deneyin. Ama 1.3 ün aile için fazla fazla yeterli olacağı kanaatindeyim.

2005'te 0KM 1.3 almıştım
    Yakıtı fena sayılmazdı ; ama bırakın yük atmayı 5 Kişi bindiğiniz anda Klima çalışıtırırsanız motor çok zorlanıyordu
    Arabayı 6 ay kullanıp sattım
    Şimdi ikinci el olarak niyetimiz var
    1.3 ü cazip kılan Vergi Statüsü
    Yakıt konusunda 1.9 un çok da savurgan olacağını zannetmiyorum açıkçası..

• 1.9jtd şehirlerarası 1.3 ten pek farklı yakmaz.
    doblonun hakkı 1.9 jtd dir. ben yaklaşık 5 yıl 2003 ve 2005 1.9jtd zevkle kullandım.
    vergiye gelince maalesef 1.3 lerden yüksek ama o araba için o vergi ödenir.
    ben bir kaç kez şehirlerarası 1 depo ile 1000km yapmıştım.
    ben 2005 premioyu ağustos 2007 de 24 e satmıştım. sanırım şimde çok daha aşağılarda fiyatlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lokosit -- 30 Mart 2009; 22:09:57 >
  • seçenek iyi gzl bir seçenek sen aracı aile için kullanacakmışsın yani otobondada kullanacakmışsın bence 1.3 motoru sadece ticari için kullanılmalı hernekadar çok yaksada. 1.9 kasayı taşıyabilmesi ve sizi rahat konforlu yolculuk yaptıracağından yakıtı daha az harcayacaktır.1.3 aracı hızlandırmak için ve motoru adam gibi verim almak için gaza basacaksınız fakat verimi alamayacak daha fazla basmak zorunda kalacaksını buda size dha fazla yakıt sarfiyatı demek bu yüzden bence 1.9 almak sizi daha fazla yakıttan kurtaracak.araç güzel emsallerine görede gayet dolu bir araç km zaten baya iyi son resimlerdeki parçalarada iyibir göz atın ve sonkararınızı verin söylemeden geçemicem ikinci el alacağınız için tanıdık bir ustaya göstermeden bence karar vrmeyin
  • quote:

Orjinalden alıntı: hybride
    2005'te 0KM 1.3 almıştım
    Yakıtı fena sayılmazdı ; ama bırakın yük atmayı 5 Kişi bindiğiniz anda Klima çalışıtırırsanız motor çok zorlanıyordu
    Arabayı 6 ay kullanıp sattım
    Şimdi ikinci el olarak niyetimiz var
    1.3 ü cazip kılan Vergi Statüsü
    Yakıt konusunda 1.9 un çok da savurgan olacağını zannetmiyorum açıkçası..

Hocam o zaman aracı biliyorsunuz az çok. Yakıtı arasında çok az fark var evet ama gel gelelim vergi olayı bozuyor işi. Vergi alt dilimde kalsa kesinlikle 1.9 tercihi mantıklı. Peki, Connect'lere baktınız mı? Gerçi onların da yakıtı biraz yüksektir ama...
  • Araç satılmış...Ne kadara sattığını söylemedi bir türlü , bende kalsın dedi
    Artık ne yapacağız bilmiyorum ; Şubat'tan beri temiz bir araç bulup da almak nasip olmadı
    Yorumlar için herkese teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.