Şimdi Ara

Dodge Dart (2013) & Yeni Fiat C-Sedan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
0
Favori
11.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bildiğiniz gibi şu günlerde devam eden Detroit otomobil fuarında "Alfa Romeo Giulietta" ile aynı platformda, yani Fiat'ın yeni nesil kompakt platformu C-Evo üzerinde geliştirilen Dodge Dart modeli tanıtıldı. Araç çizgisi hitap ettiği pazarın öğelerini doğal olarak sonuna kadar taşıyor.

Dodge Dart (2013) & Yeni Fiat C-Sedan Dodge Dart (2013) & Yeni Fiat C-Sedan Dodge Dart (2013) & Yeni Fiat C-Sedan

Aracın aks mesafesi 2703 mm (Giulietta'dan yaklaşık 70 mm daha uzun), toplam uzunluğu 4671 mm (Fluence: 4618 mm, Cruze: 4597 mm, Elantra: 4530 mm) ve genişliği ise 1829 mm. Bu ölçüler aracı C segmentinin neredeyse en cüsselisi haline getiriyor. Ayrıca 1.4 Turbo Multiair 160 hp'lik motor seçeneğiyle ABD'deki en ekonomik C segmenti otomobil olması işten bile değil.

Fiat'ın yine C-Sedan segmentinde Guangzhou Auto ile ortak olarak Çin'de de bir araç üretme projesi var. Bu yıl içerisinde seri üretime başlaması düşünülen aracın henüz ilk resimleri açık kaynaklara sızmasa da, aracın yukarıda resimlerini gördüğünüz Dodge Dart modelinin -Sergio Marchionne ağzıyla- Fiat-ize hali diyebiliriz.
     Dodge Dart (2013) & Yeni Fiat C-Sedan Dodge Dart (2013) & Yeni Fiat C-Sedan

Amerika ve Çin pazarlarında bu araçlarla ilgili arz-talep dengesi nasıl olacak bilemiyorum, ancak özellikle Çin'de üretilecek olan model Tofaş tarafından ithal edilirse ve C-Sedan segmentinde zorlama Linea yerine "fiyat avantajı" ile rekabete sürülürse, Fiat markası Türkiye'de tek güçsüz kaldığı C segmentinde de tekrar canlanıp ciddi pazar payları elde edebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Integrale -- 17 Ocak 2012; 22:33:54 >

•  Dodge Dart (2013) & Yeni Fiat C-Sedan Dodge Dart (2013) & Yeni Fiat C-Sedan Dodge Dart (2013) & Yeni Fiat C-Sedan
     Dodge Dart (2013) & Yeni Fiat C-Sedan Dodge Dart (2013) & Yeni Fiat C-Sedan Dodge Dart (2013) & Yeni Fiat C-Sedan

• Bari yerli otomobil saçmalığı şunun üzerine kurulsaydı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorkemuse

Bari yerli otomobil saçmalığı şunun üzerine kurulsaydı..

Bari ve şu kelimelerini hor görme anlamlı olarak kullanmadığınızı düşünerek söylüyorum.

jetta dan daha klas ve kaliteli kompakt sedanı yerli halk arbası niyetine fiat laştırsanız da yüksek adetlerde saramazsınız.

bizim yerli linea nın altında olacak bunun gibi üstünde olamaz mantığa ters
  • Bu araç MUTLAKA Türkiye pazarına gelmeli.... Mükemmel bir iç-dış tasarım, ve C segmentine göre rekor ebatlar ;) Özellikle beyaz rengiyle tam bir Jetta-Killer olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: akifsari

quote:

Bari ve şu kelimelerini hor görme anlamlı olarak kullanmadığınızı düşünerek söylüyorum.

jetta dan daha klas ve kaliteli kompakt sedanı yerli halk arbası niyetine fiat laştırsanız da yüksek adetlerde saramazsınız.

Ben ülkemin otomobile genel olarak bakış açısından nefret ediyorum. Vergilerden tutun da şimdiki yerli otomobil konusuna kadar.

Valla araç gözüme çok hoş gözüktü keşke çakma yerli de olsa Albea yerine bu platform kullanılsaymış. Satış adetlerini geçtim artık bu halk azıcık kaliteli bir şeye binsin ne olur ya.

• Bir jetta değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Toyota Yaris 2012
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Ben ülkemin otomobile genel olarak bakış açısından nefret ediyorum. Vergilerden tutun da şimdiki yerli otomobil konusuna kadar.

Valla araç gözüme çok hoş gözüktü keşke çakma yerli de olsa Albea yerine bu platform kullanılsaymış. Satış adetlerini geçtim artık bu halk azıcık kaliteli bir şeye binsin ne olur ya.

Bilgilendirme: Tofaş'ın yerli araç olarak önerdiği araç Albea'nın yerine geliştireceği model, ancak bu model Albea platformu üzerinde değil, Grande Punto platformu üzerinde inşa edilecek. Albea platformu artık öldü..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Integrale -- 17 Ocak 2012; 23:08:39 >

• quote:

quote:

quote:

Arkadaşım senin ülkende kişi başına düşen milli gelir neyse senin halk araban da ona göre olur.

amerikada halk arabası toyota camry tarzı araçlardır buraya getirsen makam arabası olur

yani senin anlayacağın albea platformu yerine başka birşey kullanamazsın.ben de isterim vatandaş jetta ya sümüğünü silsin .amerikada gündelik ucuz araba niyetine biniliyor jetta ,elantre falan.

doğuş da çakma yerli yapsa vw polo üzerine yapacaktı jetta platformu değil

• yalnız zannedersem kendisi 2012 ikinci çeyrekte piyasada olcak ancak 9 vitesli şanzıman 2013 te gelcekmiş. bnde tam emin değilim ama bugün okuduğum bi dergide öyle diyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

Bir jetta değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: spinalsurgeon

yalnız zannedersem kendisi 2012 ikinci çeyrekte piyasada olcak ancak 9 vitesli şanzıman 2013 te gelcekmiş. bnde tam emin değilim ama bugün okuduğum bi dergide öyle diyordu.

9 Vites vay be, Biz gerilerde kalmışız hala 5 ileri otomatik şanzıman.
  • --

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Integrale -- 18 Ocak 2012; 0:48:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xdrive

quote:

Orijinalden alıntı: spinalsurgeon

yalnız zannedersem kendisi 2012 ikinci çeyrekte piyasada olcak ancak 9 vitesli şanzıman 2013 te gelcekmiş. bnde tam emin değilim ama bugün okuduğum bi dergide öyle diyordu.

9 Vites vay be, Biz gerilerde kalmışız hala 5 ileri otomatik şanzıman.

9 vites mi kamyon mu kullanıyoruz bu ne böyle.
  • fiat aracı bu haliyle oynamadan fiat diye getirsin yeminle yok satar. ilk alanlardan biride ben olurum.
  • Çok beğendim.
  • quote:

quote:

quote:

artık bir çok farklı model marka aynı platformlarda açıkcası albea tabanındaki yerli oto beni şaşırtmadı çünkü hitap edeceği pazar kullanıcıdan çok polis ve ticariler olacak belki ilerde kabul görürse linea platformuna çıkılır.Tabi fiatın çakmasındanda ne olur oda başka bir soru işareti

• Aracı çok beğendim ancak konsolda birşeyler eksik gibi yarım kalmış tam ifade edemiyorum canlı halini görürsek belki daha rahat yorum yaparız ama konsolda bir sorun var gibi geldi onun dışında muaazzam bir araç dokunmadan TR pazarına gelir umarım....
  • 2.0 motorla gelse çok iyi olurdu, tasarım falan çok iyi.
  • konsol yine içler acısı.dış tasarım fena değil.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.