Şimdi Ara

Doğru insan olma yolunda , doğru insanı bulmaya çalışmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Doğru insan olmak için kendimi geliştirmeye çalışıyorum ama ikili ilişkilerde iyi değilim özellikle karşı cinsle. Kızlarla çok oturup konuşmuşluğum yok düzen ilişkim yok kendi halimdeyim. Şimdiki kızlar çok sık flört ediyor benimse deneyimim çok az .Neye dikkat etmem gerekir. Görücü usulü fikrine sıcak bakıyorum bazen ama onu düşünen kız da pek olmuyor. Beni usulünce aydınlatın,nelere dikkat etmem gerekir hem kendim için hem de kadınlar için?

• Kaç yaşındasınız hocam

• 32 yaşındayım şu ana dek 5 sevgilim oldu . son 4 yıldır bu işlere hiç girmedim . Pandemi sonrası sanki herşey bozuldu

• Beyler biri var ama hem olur ama hem olmaz gibi bilemedim. Çok zor olur gibi görünüyor. Uzun zamandır bu kişi aklımda o da çok tesadüfi oldu,ben knedi kendime bir süre gelin güvey oldum. Açılsam doğru mu olur olmaz mı bilmşyorum lütfen yardım ona göre konuya giricem

• Bir hatun var, kuzenimin komşusunun kızı. Sürekli denk geliyoruz şunsıralar halamlara çok gidiyorum 4-5 kere karşılaştık . Bi kerede asansörde . Asansörde önce o vardı sonr ben de girdim ardından benim girdiğimden rahatsız oldu hemen çıktı asansör kapısı kapanmadan. Başka kimse yoktu asansörde. Merdivenle çıktı .Yüzüme bile bakmıyor.o kadar güzelki ondaki göz kaş kimse de yoktur. Sordum kuzene evlenip ayrılmış ama bekar sandım öyle bir izlenim yok yani hissedemedim kaşar gibi görünmüyo.soğuk bir duruşu var. Kafamdan atamıyorum hatunu, devlette öğretmenmiş ailesiyle yaşıyor . Ne derseninşz açılayım mı yoksa boşanmış olması sorun çıkarır mı ileride. Keşke diyorum keşke daha önce karşılaştırsaydı bizi yıllar.

• Halamın evine taşınmak istiyıorum belki görürüm yine:(allahımyardımet

• aresiat kullanıcısına yanıt
    Açıl

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nasıl açılayım bilmiyıorum halama mı sordurtsam daha daha. Karşısına nasıl çıkıp diyem aracı koysam daha mı iyi olur agaaa yardım hiç böyle hissetmemiştim. Düşününce soğuk terler basıyor ama onu görünce heyecandan elim ayağıma dolşaıyor vücudum buz kesiyor. 5 yıl olmuş ayrılalı.

• Bu yaşıma geldim benden daha doğru birini de görmedim bana layık bir kız da görmedim omg

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • abi o zaman senin ilişki tecrüben çok gibi görünüyor ,kolay kolay söylenecek teşhis değil . Var hala iyi insanlar bence az olsa da

• Mektûb-ı âlinizden anlaşıldığına göre, kendinizi doğru insan olmak yolunda terbiye ve tahsil etmeye azmetmişsiniz. Bu gayretinizi tebrik ederim. Ancak, ikili münasebetlerde ve bilhassa karşı cinsle olan muhabbetlerde muvaffak olamadığınız ve bu sahada tecrübenizin az olduğu anlaşılmaktadır.

Evvelâ, dostlar arasındaki sohbet ve muhabbet, insanın kendisini ifade edebilmesi ve sosyal hünerlerini geliştirebilmesi için elzemdir. Karşı cinsle olan münasebetlerde ise, samimiyet, dürüstlük ve nezaket mühimdir. Bu hususlara riayet ederek, zamanla daha rahat ve tabii olabilirsiniz.

Her ne kadar şimdiki neslin flört hususunda daha serbest olduğu görünse de, siz dahi kendinizi bu âdetlere uydurmak mecburiyetinde değilsiniz. Kendi değerlerinize ve prensiplerinize sadık kalmak en doğrusu olacaktır. Görücü usulü fikrine sıcak baktığınızı ifade ediyorsunuz ki, bu da bir tercihtir ve bu yolu seçenler az değildir.

Lakin, şunu da bilmelisiniz ki, doğru insan olmak, yalnızca kendiniz için değil, başkaları için de bir mânâ taşır. Kadınlar, sizin dürüstlüğünüzü, saygınızı ve nezaketinizi takdir edeceklerdir. Bu suretle, hem kendiniz hem de karşı cins için daha sağlıklı ve samimi ilişkiler tesis edebilirsiniz.

• Sayın hocam Allah razı olsun siz gerçek misiniz cevap çok detaylı ve inceydi. Ben daha önce sosyal statüsü bu durumda olan bi hanımefendiden hoşlanmamaıştım. Yani o kızın bu durumu beni olumsuz etkilemedi ama ilerisi için bir sorun olur mu diye içten içe düşünüyorum. Belki beni beğenmeyecek bilmiyorum,belki anlaşamıycaz ama bana asansörde soğuk yapması hoşuma gitti ve genel anlamda ondan hoşlandım kesinlikle. Belliki bi erkekle yalnız kalmaktan hoşlanmıyor. Daha önce evlenip ayrılmış bir kadın ile ilişkisi veya evliliği olan abiler kardeşler varsa bilglendirebilir mi. Öngörüye ihtiyacım var.

• aresiat kullanıcısına yanıt

Cenâb-ı Hakk sizden de razı olsun. Zât-ı âlinizin samimi suallerine cevaben yazdıklarım, yalnızca bir kardeşlik vazifesidir. Şimdiye dek müşahede ettiğiniz ve müşkilâta dair arz ettiğiniz meseleye gelince, bu hususta bir nebze daha izahatta bulunmak isterim.

Evvelâ, bir hanımefendiye karşı hissettiğiniz duyguların ve onunla münasebet kurma arzusunun tamamen tabiî ve insânî olduğunu belirtmek icap eder. Bahsettiğiniz hanımefendinin sosyal statüsü veya daha önce evlenip ayrılmış olması, evlilik yahut ciddi bir ilişki için tek başına bir engel teşkil etmez.

Her insanın farklı tecrübeleri ve geçmişi olabilir; önemli olan, bu tecrübelerden ders çıkararak daha sağlıklı ve samimi bir ilişki kurabilmektir.

Bir kimseyle evlilik veya münasebet hususunda en mühim şey, karşılıklı anlayış, saygı ve sevgi çerçevesinde hareket edebilmektir. Zât-ı âlinizin belirttiği gibi, belki anlaşamayacak veya birbirinizi beğenmeyecek olmanız mümkündür. Ancak, bu durumu yalnızca kendi düşüncelerinizle sınırlamamak, bizzat muhatabınızla açık ve samimi bir şekilde konuşmak daha doğru olacaktır.

Bir erkeğin, daha önce evlenip ayrılmış bir kadınla münasebeti veya evliliği hususunda tecrübeli olan kimseler, size değerli tavsiyelerde bulunabilirler. Lakin, her ilişkinin kendine has dinamikleri vardır ve bu tecrübeler, yalnızca birer referans olabilir. En nihayetinde, sizin ve hanımefendinin arasında kurulacak olan münasebet, karşılıklı iletişim ve anlayışla şekillenecektir.

Şunu da bilmelisiniz ki, Allah Teâlâ, kullarının arasındaki muhabbeti ve sevgi bağlarını gözetir. Evlilik, Peygamber efendimizin (sallallahu aleyhi ve sellem) sünnetidir ve karşılıklı rızâ ve muhabbetle yürütülmesi gereken mukaddes bir müessesedir. Bu minvalde, sizin de niyetiniz hayır üzerine olursa, Allah'ın izniyle hayırlı neticeler elde edebilirsiniz.

Sizden istirhamım, bu meselede aceleci olmadan, sükûnetle ve itidal ile hareket etmenizdir. Gönlünüzdeki endişeleri ve düşünceleri hanımefendi ile paylaşarak, birlikte bir yol haritası belirlemek en sağlıklı olanıdır.

Cenâb-ı Hak, zât-ı âlinizin yolunu ve bahtını açık eylesin. Her iki taraf için de hayırlı olan ne ise, onu nasip eylesin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.