Şimdi Ara

Doğuş Otomotiv'in VW Türkiye distribütörlüğü bitecek mi? Markadan açıklama geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
4.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Alman otomotiv devi Volkswagen’in yeni açacağı fabrika için tercihini Türkiye’den yana kullandığı uzun süredir gündemde. Böyle bir durumda Doğuş Otomotiv’in Türkiye distribütörlüğünün sona ereceği, Volkswagen’in satış ve servis faaliyetlerini üzerine alacağı iddia edilmişti. Konuyla ilgili Doğuş Otomotiv’den açıklama geldi.

Söz konusu iddialarla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıklama yapan Doğuş Otomotiv, çıkan haberlerin kesinlikle asılsız olduğunu belirtti. Şirketin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

VW markası ile mevcut sözleşmemiz süresizdir

“Çeşitli basın yayın organlarında ve ortamlarda, Volkswagen'in yatırım için Türkiye'yi tercih ettiği, distribütörlük faaliyetlerini yürütmekte olan Şirketimizle distribütörlük ilişkisini sonlandıracağına ilişkin haberler yer almaktadır.

Ayrıca Bkz.Volkswagen'in ülkemizde kuracağı fabrikanın yeri açıklandı

Volkswagen grubunun, Türkiye'de yatırım yapmasını hem ülkemiz hem de otomotiv sektörümüz adına çok yararlı, sevindirici ve gurur verici bir durum bulmakla birlikte yatırım kararı Volkswagen yönetimine ait olup, henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır. Şirketimizin, 25 yıldır başarı ile devam eden Türkiye  distiribütörlüğünün sona ereceğine ilişkin haberler tamamen asılsız olup,  VW markası ile mevcut sözleşmemiz süresizdir.”

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın geçtiğimiz günlerdeki açıklamalarına göre Manisa’ya kurulacak fabrikanın 5 bin kişiye istihdam sağlaması bekleniyor. 1.3 milyar euro yatırımla hayat bulacak tesisin 2022 yılında faaliyete geçeceği gelen bilgiler arasında.

• Bu kadar sabıkalı bir firmayı, VW Türkiye'de istese bile bırakamaz bu saatten sonra. Adamlar yasal mafya gibiler. Bir de 25 yıllık başarılı yönetimi bunlardan araç alanlara sormak lazım. Çevrenize sorsanız, sıfır araç alırken yaşattıkları sorunlardan dolayı VW'den bir daha araç almayacak bir sürü tanıdığınız çıkar. Vuruk aracı sıfırmış gibi satmaları, sorunlu aracı kabul etmemeleri, kusurlu oldukları durumlarda yasal süreçleri sonuna kadar zorlayarak müşterisini yıldırmaya çalışması...
    Okuyunca aklıma direk bu gelmişti baktım yazan var mı diye :D,
    Firmaların cımbızla kelimelerle oynamalarına gıcık oluyorum kendilerini süper akıllı pazarlama falan yaptık sanıyolar galiba, bunun bir örneğide gıcık olduğum her sene apple en güçlü iphone yaptık diyor zaten bir tek sen üretiyorsun.
  • Umarım sonlandırırlar anlaşmalarını.

• İnşallah diyelim :)

• Volkswagen almama sebebimdi doğuş grubunda olması, sırf bu yüzden Ford tercih etmiştim.

• vw bile bilmiyor nere fabrika kuracağını ama donanım haber biliyor :D
    gidim manisadan ev alayım hemen (ben zaten Manisa dayım işsiz )

• hadi sizde borusana :)
  • Bu kadar sabıkalı bir firmayı, VW Türkiye'de istese bile bırakamaz bu saatten sonra. Adamlar yasal mafya gibiler. Bir de 25 yıllık başarılı yönetimi bunlardan araç alanlara sormak lazım. Çevrenize sorsanız, sıfır araç alırken yaşattıkları sorunlardan dolayı VW'den bir daha araç almayacak bir sürü tanıdığınız çıkar. Vuruk aracı sıfırmış gibi satmaları, sorunlu aracı kabul etmemeleri, kusurlu oldukları durumlarda yasal süreçleri sonuna kadar zorlayarak müşterisini yıldırmaya çalışması...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sözleşmenin süre ile sınırlandırılmamış olması, sözleşmenin ebediyete kadar süreceği anlamı taşımaz. Taraflar istedikleri zaman karşılıklı iradeleri ile veya varsa sözleşmede öngörülmüş cezai şartları yerine getirerek tek taraflı iradeleri ile sözleşmeyi sona erdirebilirler.
  • Haberde dikkatimi çeken şey, üretim tesisini 1.3m euro ya yapacakları oldu, biz köprüleri, devretme süresi bitince kaça mal etmiş olacağız acaba...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • “yurtiçinden ithal” terimine hazır olun

• MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Firmaların cımbızla kelimelerle oynamalarına gıcık oluyorum kendilerini süper akıllı pazarlama falan yaptık sanıyolar galiba, bunun bir örneğide gıcık olduğum her sene apple en güçlü iphone yaptık diyor zaten bir tek sen üretiyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Holy-Ghost

Maalesef toplum olarak (Tarihten ekonomiye, siyasetten dine kadar) kelime-cümle cımbızlama, başını-sonunu kesip işimize geleni kullanma, olanı farklı gösterme gibi bir hastalığımız var.
  • Dogus un anlamasi biter vw de misal volkswagen otomotiv sanayii ve dis ticaret aş gibi kendi bunyesinde bir firma olusturursa Turkiye de vw alma ihtimalim yukselir cunku sikayetvardaki dogus oto yorumlari markadan sogutuyor

• Ben çok gördüm kendi Türkiye de ofis açınca mevcut distribütörü şutlayıp ortada bırakanı. Adam daha sana niye komisyon kestirsin? Fabrika açıyor servisleri hazırladığı an güle güle doğuş diyecek.

• Türkiye'nin en şeref yoksunu firmalarından biridir Doğuş Otomotiv. Volkswagen'de dünya çapındaki skandalları ile ondan pek farkı olmadığını gösterdiği için tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş diyebiliriz.

• Her doğuşun bir batışı olacak tabi. Hiç kimsenin günü süresiz değildir.

• sonradan değiştirdiği materyal için 10,000km varmadan baskıyı yerdi bunlar vw özel bir araba ona göre kullanmanız lazım kullanıcı hatası dediği günden beri doğuştan uzak durmak gerektiğine inanıyorum sorana da bu şekilde tavsiye ediyorum.
  • Adamlar kendi para biriminde 1.5 milyar ile tam teşekküllü araba üretim fabrikası kuruyor. Biz 2019'da kendi para birimimizle diyanete 10,5 milyar lira bütçe veriyoruz. Napıyo diyanet acaba bütün Türk vatandaşlarına cennetten arazimi ayarlıyo acaba.

• VW burada kurduğu fabrikayı işletmek için yan şirket kuracaktır. Fabrikayı doğrudan genel merkeze bağlamazlar.

VW Türkiye'de kendi şirketini kurarsa Doğuş Otomotiv'le devam etmezler. İstediği kadar süresiz anlaşmamız var desinler, VW bitti dedimi biter o anlaşma.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonlandırırsa tüvtürk’te zora düşebilir araçları her ikisi de sahtekar firmalar birbirlerini de öttürür

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.