Şimdi Ara

DOKTOR MAAŞLARINDA SON DURUM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
166
Cevap
2
Favori
4.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Daha ne alacak? Hiçbir donanımı olmayan en düşük bilmemne üniv mezunu dil bilmeyen, yurt dışından iş teklifi alma şansı olmayan pratisyen doktor ingilizcesi olan, donanımlı, her sene yurt dışından 1-2 kesin teklif alan yazılımcı kadar kazanıyormuş. Daha ne alacak? Ben fortune 500 şirketlerinden birine kontratlı çalışıyorum (kontratlı çalışanlar daha çok alır, ondan vurguladım burayı) ama yine de dil bilmeyen uzman doktor benden çok kazanıyor. Daha ne olsun? Kızım tıp istiyor. Bence de iyi seçim. Garantili yol. Doktorlu kolay da bir iş. Kimse dramatize etmesin. Arkadaşım cerrah. İşimiz rahat, prestijli, parası da iyi diyor. Öyle zor böyle zor edebiyatı yapanlar benim gibi kodlamaya çalışsın da göreyim. Stres nedir görün. Takvime yetişme stresi, testlerden gelecek bug stresi. Sürekli bulmaca çözer gibi çözüm bulmaya çalışma stresi. Yeni kontrat teklifi bekleme stresi. Kontatın iptal olmasın diye kendini zorlama stresi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Oturduğun yerden kod yazmak doktorluktan zor mu   

Bu devirde ingilizce bilmeyen mi kaldı amcacım güldürdün gece gece

Garanti mi hangi devirde yasiyorsun dünkü kurada 13binden fazla kişi kuraya başvurdu 600ü atandi yani atanma olasılığı şu an %4lerde kızının 6 yil sonra atanma olasılığı %2den daha düşük

Uzmanlık sınavına 35bin kisi katıldı ve ahek haric açılan kontenjan 4500lerde 6 yil sonra (yıllık 19bin tip kontenjanı ile birlikte) 100binden fazla girecek ve açılan kadroların sayisi daha dusuk olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 29 Kasım 2024; 1:36:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

kod yazmak zeka istiyor aşkım.

doktorlukta bir şey yok. ünide ezberle geç, tusta ezberle geç, çalışırken ilaçları ezberle vs.

gördük doktorların yaptıklarını son zamanlarda. aklınız fikriniz parada

• Universite okunulmadan en iyi oyun sirketlerinde calisan yazılımcı varken mi diyorsun 

sen de okumadan kırıkçı çıkıkçı olabilirsin.

diploma boş iş

şimdi tinder gibi bir app yazmaya çalışıyorum, patlarsa bilkent'i bırakırım.

banka hesabımda milyon dolar varsa 3-5 para göz potansiyel katilin düşünceleri umurumda olmaz 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cryptix Ph.D -- 29 Kasım 2024; 1:39:59 >
  • premium abonelik ayarla bize, maksat milleti trollemek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egon_Krenz -- 29 Kasım 2024; 1:41:40 >
  • Kopya uygulama mi biraz özgün ol 

la yok öyle değil, dating app ama diğerlerinden farklı. tutarsa ne ala tutmazsa yazılımda kendimi geliştirmiş olurum. birkaç uygulama fikri daha var 

• Egon_Krenz E kullanıcısına yanıt

• Takipteyiz merak ettim

2-3 aya başlıyorum yazmaya, daha oop ve flutter öğrenmem lazım xD

•  

• beyinsis B kullanıcısına yanıt

Doktorlarin zaten donanimi md olmalari, bu da gayet yeterli bir sebep aslinda. Dunya genelinde en cok para kazanan diplomalar md ler ve jd/llb/m sahibi insanlar ki biri yasatiyor biri yasattiriyor, en kritik taslari olusturuyorlar ve yaptiklari is zaten kolay da degil. Bunlar kadar kazanmasi gereken insanlar bir de researcherlar olmali ama gunumuz ekonomisinde ml hatta llm disindaki hicbir research adam akilli para etmiyor (tip related olaylari cikardiktan sonra). Jd eleman insanlarin hayatlarinin gidisi ile oynuyor, md eleman hayatta tutmaya calisiyor, digerlerinin sorumluluklari bunlardan cok daha ufak denebilecek sekilde. Bu dunyada niye para ediyorlar diye sormamiz gereken bir numarali topluluk mba tayfa, bunlarin insanliga harbiden yarari da yok, duzgun sorumlulugu da yok. Bu listede mdler baya baya altta duruyor.

• The Killing Road kullanıcısına yanıt

mba tayfa derken hocam? c level yöneticiler falan mı.

• Genel olarak okullarda mba denen tarikata giren insanlar, sadece yalandan networking/bar bar gezme/excel tablosu renklerine karar verme ve sonra yillik 500kya filan baslamaca

alla alla bilkent'te var mı bunlardan nasıl katılıyoruz 

mba mevzusuna kafam basmıyor, consulting olaylarına da. Şirket mesela bir noktada problem yaşıyor, consultantları çağırıp bir strateji oluşturmalarını mı istiyor? Dışarıdan gelen bir grup insan şirketin dinamiklerine ne kadar hakim olabilir ki? mba mevzusunu da pek anlamıyorum valla

• Egon_Krenz E kullanıcısına yanıt

ben de anlamıyorum, takım elbise giyip boş boş dolanıyorlar bence.

• Tc mba para etmiyor malesef, bunun bir diğer igrenc şartı da cok zengin olmak icin halihazirda çok zengin olman gerekmesi 

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.