Şimdi Ara

DOKTOR VE DİŞ HEKİMİ MAAŞLARI... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
199
Cevap
7
Favori
36.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam eminmisiniz yav. bizi yıllardır kandırmışlar. ben kamuda mühendisim doktor olmak için tekrar sınava girmeyi düşünüyordum ciddi ciddi. insanlara yardım etmeyi seviyorum, ilgilenmek hoşuna gidiyor. tabi maddi açıdan tatmin olmakta gerekli olduğunu düşünüyorum. şuan kafamı çeldiniz.
  • Patatos P kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam zamanında bende parası için tercih edicektim belkide forum sayesinde yanlış olduğunu gördüm bu düşüncemin.Eski konulara baktığımda çok açıklayıcı şeyler göremedim inşallah bizden sonrakilere birşeyler bırakmış oluruz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Romster R kullanıcısına yanıt
    Kazanması dert okuması dert bence bu yaştan sonra yinede siz bilirsiniz hocam

• Syronwar kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum ☝️

• Kardesim doktor, kadin dogum ihtisasi yapiyor, totalde eline 8-8.5 arasi para geciyor.

Doguya zorunlu hizmet ile gidersen daha fazla kazanabilirsin. ( onun dedigine gore ) Ama kim ne yapsin Agri'nin koyunde ayda 12 bin lirayi?

Bence parasi icin yapilacak is degil. Ayrica kazandigi para / calisma saati hesabi yaptiginda da aslinda cok fazla kazanmiyorlar. Ayda 8-10 nobet var. Az bile aliyorlar bana gore, cidden cekilir dert degil.

Ben muhendisim, onun yasindayken daha fazla kazaniyordum.

Kisi yetenegine gore meslek secmeli, parasina gore degil. Isini iyi yapan her turlu kazanir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mephalay -- 30 Mart 2019; 23:40:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam verdiğiniz bilgiler için inşallah tercih döneminde arkadaşlarımız farkeder bu gerçeği bende geç farkettim.İşini iyi yapan uzman doktorda çok fazla kazanabilir.Benim diş hekimim Ortodontist Aylığı 50k üstü adamın ama işini çok iyi yapıyor gittiğimde o kadar samimi güzel ilgileniyor bilgisi çok iyi onu sana çok güzel aktarıyor.Dişlerim çok bozuktu şimdi çok güzel bir şekilde düzeliyor bunlar çok önemli şeyler.Aynı şekilde mühendisliktede bunların olabileceğini düşünüyorum.

• 😂

• Patatos P kullanıcısına yanıt
    Tıpı sadece açıkta kalmayacağı için mi yaz demişim :D
    Mühendislik ideali olmayan bir insan için yazdım ben onu, o kadar puan da alsa mühendislik ideali yoksa tıpı yazmasını tavsiye ettim, bu kadar. İlk paragrafımda bahsettiğim şey de; yüksek puan yapsa da, mal mal oturup sırf etiketinden dolayı iyi para alabileceğini düşünen insanların mantıksızlığıydı.
    Herkesin neye ilgisi varsa onunla uğraşmasını savunan birisiyim ben. Mühendisleri falan da yerdiğim yok, 550 puan da alsan bomboş oturduğun sürece işlevsiz, boş bir mühendisten farklı bir şey olamazsın demişim açık bir şekilde.

Ayriyeten mühendislik içindeyim ben de, sektörü biliyorum. Etiketinden dolayı çalışmayan, çabalamayan o tiplerin nasıl süründüğünü kendi gözleriyle görmüş bir insanım. Yurt dışındaki insanların nelere baktıklarını da biliyorum.

Boş yere laf atmadan önce okuduğunu anlamayı öğren ve ön yargılarını kır. Ben hedefime ulaşmışım, hem de hayatımı ders çalışarak geçirmeden. Kimsenin ciğerine uzanma gibi bir derdim de yok. Herkesin hedefi tıp ya da yüksek puanlı mühendislikler değil ne de olsa. Ama siz o kadar aşağılık kompleksli, aciz ve hayatında puandan başka bir şeyi olmayan tiplersiniz ki her lafı buraya çekiyorsunuz. Hayatında elle tutulur şeylere sahip olan hiçbir insan çıkıp üniversitesi ya da statüsüyle övünmez, bunu da her aklıselim kişi bilir.

• nasri32 N kullanıcısına yanıt
    Egitimsiz bir insanla tartismaya girmem. Sonucta egitimi sadece para kazanmak ve amaclarina ulasmaktan baska bir sey olmayarak goren bir insanin hayvandan farki yok. Hayvanla da tartismaya girmiyorum degil mi? At nasil kosuyorsa, inek nasil sagiliyorsa bir yerde calisip yukselmekle ne yazikki insan olunmuyor. Oyle olsaydi inekler insana donusurdu, atlar atlet olurdu degil mi?

• Geçen bir inşaat mühendisi 3 senedir iş bulamadığı için pompalı tüfekle intihar etti.Keşke o adama da anlatsaydınız o doktordan fazla para kazandıran işleri de adam ölmeseymiş genç yaşında yazık olmuş.Öte yandan; adam teknik üniversiteyi bitirdiği bu hale düşmüş ki seçimden sonra ekonomi daha da kötüye gidecek.İşsiz kalma ihtimalinizi de denkleme sokun.
    http://politeknik.org.tr/genc-insaat-muhendisi-issizlik-nedeniyle-yasamina-son-verdi/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi James Moody -- 31 Mart 2019; 0:9:15 >
  • PantheraPardus kullanıcısına yanıt
    Vergi diliminden o kadar fazla kesilmez performanstan az almıştır

• Hocam internette yazan seylere inanmayin.aynı branstaki iki uzman arasinda 3bin fark oldugu oluyor.bakin antalya serikle Ataturk devlet hastanesi arasinda 1500tl doner farki var.bu ayni branslarda hatta daha fazla calisarak daha az para aliyorsun.cunku hastanenin geliri dusuk.en son bakanlik yeni bir sey yapmayi planliyor yesil kartli olanlarin katki ucreti hastane donerlerinden karsilanacak diye.bu iyice dusurecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: drmaths

Çekilcek çile değil hocam sabah giriyorlar ertesi gün akşam çıkıyorlar hasta hasta insan kafayı yer ama birileri gidip 5 bin alıyoruz diyorlar sinir bozucu oluyor.Gerçekten severek mesleğini icra etmek isteyenlerin önüne geçmemek gerek.
    Kardeşim gerçekten abartı gelecek ama her şey dahil 5.3k maaş alıyorum acilde pratisyen im. 6 ay önce 4.8k ile başladım. Ben tıpta okurken doktorlar bana da çok az alıyoruz değmez geri dön diyorlardı. Hiç inanmıyordum bu kadar az aldıklarına. Ta ki başıma gelince anladım. Yakınlarıma bile inandıramoyorum zaten onlardan para sakladığını düşünüyorlar. O yüzden sizin inanmamanız çok normal. Kimseyi de inandırmaya çalışmıyorum artık zaten. Ha şu da bütün doktorlar benim kadar mı alıyor tabi ki hayır. 2 katım alan doktor da var ama şu Bi gerçek ki artık doktorluk ta da para kazanılmıyor.

• Diş hekimi
    Maaş: 3200
    Sabit Döner: 2200
    Mesai içi:4000 (55000 puan)
    Mesai dışı: 1500( 7500 puan)
    Nöbet:350₺
    Not: Bu sistem değişmeli. Zira eve ölümüz gidiyor.

• Demacia kullanıcısına yanıt
    4 yılda biraz zor bitirsin o okulları.

O fakülteler ingilizce eğitim veriyor ve hazırlığı var özellikle Bilkent de çoğu öğrenci 2 yıl hazırlık okuyor.Bölümü geçsen dahi genede hiçbir dersten kalmaması olduka zor.Yaz okuluna ders bırakmak zorunda.Birde bunun yaldal'ı yükseklisans'ı var ki buna göre mühendislik eğitimi ortalama 6-7 senedir.Doktor maaşına da öyle 2 senede ulaşılmaz kimse 2 yıllık tecrübeye öyle rakamları vermez en kötü 6-7 sene çalışmanız lazım.İstanbulda 2.000 tl ile çalışmak nasıl birşey orası size kalsın.Doktorun hiçyoktan ucuz şehirde çalışma şansı var mühendis fazla da kazansa ödedeği kira alışverişi falan da fazla tutacaktır

Not:mühendislik terkim.
  • James Moody kullanıcısına yanıt
    Hocam tıp okumak çok mu kolay ki? Başarılı kişilerden bahsediyorum ben zaten. Okulda kalan, okulunu uzatan kişilerden değil. Benim bilkent ee'ye giren arkadaşım 4 senede bitirdi dudak uçuklatan maaşlara çalışıyor şuan. Odtü makine kazanan arkadaşım 4 senede bitirdi, şu an 3. senesi ve 10 bine yakın kazanıyor. İlk 10 bine giren kim 2 bin maaşa çalışmış, 200 bindeki mühendis ile bir tutmayın. Bu arkadaşlarım daha okurken yurtdışından teklifler geliyordu, mezun ol gel diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demacia -- 31 Mart 2019; 1:0:24 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.