Şimdi Ara

Dolandırıcılara Dikkat!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • internete koyduğum iphone 4 üm için gelen bir teklif bende şüphe uyandırdı ve olayın sonunda şüphem doğru çıktı, olayı sizinlede paylaşıyorum.
    Bir internet sitesinde satışa çıkardığım iphone 4 üme ingiltereden birisi talip oldu parayı her türlü (banka,paypal,westernunion) gönderebileceğinzi telefonu nijeryada verdiği adrese göndermemi istedi.ayrıca postaya vermem içinde 200 tl para göndereceğini belirtti
    Bende para hesabıma geçmeden gönderim yapamayacağımı kendisine ilettim.daha sonra parayı bana citibank aracılığı ile gönderdiğini yalnız bankada paranın benim ürünü kargoya vermem halinde aktif olacağını gösteren bir banka evrağı mail adresime geldi.Olay burda başladı dolandırıcı benim citibankta çalıştığımı bilmiyordu :) araştırdım ve böyle bir müşterinin banka ile alakası olmadığını bu tip dolandırıcılıkların çok olduğunu öğrendim aman deyim sizde dikkat edin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: JeanCarlo

Bu mesaj silindi.
    parayı almadan hiç bir şekilde ikinci el satış yapmayın. bitti gitti
  • quote:

Orijinalden alıntı: RDHM

Alıntıları Göster
    Zaten bu Nijerya olayı çok bilinen bir dolandırıcılık şekli. Ebayde Nijerya kara listedir. Googleda "nijerya internet dolandırıcılığı" yazıp görün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: askenger

internete koyduğum iphone 4 üm için gelen bir teklif bende şüphe uyandırdı ve olayın sonunda şüphem doğru çıktı, olayı sizinlede paylaşıyorum.
    Bir internet sitesinde satışa çıkardığım iphone 4 üme ingiltereden birisi talip oldu parayı her türlü (banka,paypal,westernunion) gönderebileceğinzi telefonu nijeryada verdiği adrese göndermemi istedi.ayrıca postaya vermem içinde 200 tl para göndereceğini belirtti
    Bende para hesabıma geçmeden gönderim yapamayacağımı kendisine ilettim.daha sonra parayı bana citibank aracılığı ile gönderdiğini yalnız bankada paranın benim ürünü kargoya vermem halinde aktif olacağını gösteren bir banka evrağı mail adresime geldi.Olay burda başladı dolandırıcı benim citibankta çalıştığımı bilmiyordu :) araştırdım ve böyle bir müşterinin banka ile alakası olmadığını bu tip dolandırıcılıkların çok olduğunu öğrendim aman deyim sizde dikkat edin :)

Hocam uyarın için teşekkür ediyorum da
    Bir uyarı da çalıştığınız banka için alsam
    Eşimin kredi kartı var (malesef) bankanızdan, kapatmak istiyoruz ama şubeye gidiyoruz telefon bankacılığını arayın diyorlar, telefon bankacılğıı arıyoruz şubeye gidin diyorlar. Bir yıl oldu,ne oldu bilmiyorum şu an kartın durumunu, inan nijeryalı mı Türk mü İngiliz mi dolandırıcıdan farkı kalmıyor bankanızın.
    İki şeyden nefret ediyorum 1- citibank 2-bulut inşaatın reklam filmi
    İyi çalışmalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zucchero -- 14 Kasım 2012; 12:35:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mydyga

Herkes bu şekilde düşünürse kimden parayı ilk alıcaksınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burn in Hell

quote:

kapıda ödeme
  • Allah'tan biliyorsun bu isleri
  • quote:

quote:

quote:

kapıda ödeme

Bireysel verilen kargolarda, parayı kutuyu açmadan temin ediyorlar. Kutudan ne çıkarsa çıksın parayı geri alamıyorsun kutuyu açmadan önce imza attığın için

• quote:

o kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: zucchero

quote:

internete koyduğum iphone 4 üm için gelen bir teklif bende şüphe uyandırdı ve olayın sonunda şüphem doğru çıktı, olayı sizinlede paylaşıyorum.

Eşimin kredi kartı var (malesef) bankanızdan, kapatmak istiyoruz ama şubeye gidiyoruz telefon bankacılığını arayın diyorlar, telefon bankacılğıı arıyoruz şubeye gidin diyorlar. Bir yıl oldu,ne oldu bilmiyorum şu an kartın durumunu, inan nijeryalı mı Türk mü İngiliz mi dolandırıcıdan farkı kalmıyor bankanızın.
    İyi çalışmalar

bir de balkovan bal reklamı

• quote:

quote:

Alışveriş para karşılığı para alışverişi değil ki ilk kimin para göndereceği sorusu söz konusu olsun. Para karşılığı mal alım satımı olduğu için, taraflardan sadece bir tanesi para vermekle yükümlü olduğu için, parayı vermesi gereken taraftan parayı verecek.

Noterde araba satışı yaparken paranızı alıp saymadan arabanın satışına onay verir misiniz?

(misiniz derken genele yazdım tabiki)

• Benzer konu vardi daha once forumda. Bu konuda iyi oldu gormeyenler gormus olur boylece!
  • quote:

Orijinalden alıntı: myfranco

Zaten bu Nijerya olayı çok bilinen bir dolandırıcılık şekli. Ebayde Nijerya kara listedir. Googleda "nijerya internet dolandırıcılığı" yazıp görün.

+ Nijerya
  • quote:

Orijinalden alıntı: MAD MAX

quote:

Orijinalden alıntı: myfranco

+ Nijerya

Alıntıları Göster
    En iyisi kapıda ödeme
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

quote:

quote:

Alışveriş para karşılığı para alışverişi değil ki ilk kimin para göndereceği sorusu söz konusu olsun. Para karşılığı mal alım satımı olduğu için, taraflardan sadece bir tanesi para vermekle yükümlü olduğu için, parayı vermesi gereken taraftan parayı verecek.

Noterde araba satışı yaparken paranızı alıp saymadan arabanın satışına onay verir misiniz?

(misiniz derken genele yazdım tabiki)

Siz para göndermiyorsunuz ama malı gönderiyorsunuz ilk. Değişen birşey olmuyor. İlk söyleyen arkadaşın demek istediği o.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgur106

quote:

Orijinalden alıntı: zucchero

quote:

İyi çalışmalar

bir de balkovan bal reklamı

Alıntıları Göster
    Hocam haklısın bende keyfimden değil ekmek parası için çalışıyorum başka iş bulsam bende kaçacam zaten :)

• quote:

Hocam haklısın bende keyfimden değil ekmek parası için çalışıyorum başka iş bulsam bende kaçacam zaten :)

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar ben alıcıya para hesabıma yatmadan göndermem telefonu dedim oda önce kabul etti sonra bir oyun oynadı banka logolu sahte bir mail ile benim telefonu kargoya vereceğimi düşündü galiba sizinda aklınızda olsun bu işler yaş türkiyede olsan bankayı arayıp sorarsın yurt dışında arayıp soramıyorsunda :)
  • quote:

quote:

quote:

quote:

kapıda ödeme

Bireysel verilen kargolarda, parayı kutuyu açmadan temin ediyorlar. Kutudan ne çıkarsa çıksın parayı geri alamıyorsun kutuyu açmadan önce imza attığın için

geçen forumda bir arkadaş almıştı a hatırladınız mı nexus marka sanırım kapıda ödemiş içinden 4 kalıp sabun çıkmıştı unutmayın

• quote:

Orijinalden alıntı: BOOM

quote:

quote:

quote:

quote:

kapıda ödeme

geçen forumda bir arkadaş almıştı a hatırladınız mı nexus marka sanırım kapıda ödemiş içinden 4 kalıp sabun çıkmıştı unutmayın

Alıntıları Göster
    Bende az kalsın düşüyordum fotğraf makinam için teklif verdiler değerinden 100 TL de fazla yatırmış gibi gösterdiler bir siteden mail geldi Citi bank falan filan yazıyordu nijer yadaki yiğenim yollamak istiyorum falan diyordu :)
    Kendimce dedim ingiltere de bu cihaz ucuz neden benden bu kadar pahalıya alıyor birde TL ödemesi yapıyor hehehe :)

neyse citi bank ile görüştüm dolandırıcı çıktılar siz Dikkat edin nijerya citi bank bunlar yalan :)

ama bende adama şimdi bir takip numarası vereceğim beklesin dursun :) birde sonra mal yazacağım FBI ve polise haber verdim. diye tırsın İP numaranıda vereceğimmm :))))

mailde şöyle bilginize. şu adresten mail geliyor birde hesap numaram falan gözüküyor ama hikaye bunlar. inanmayın.

citibank@shipmentinquires.com

This is to certify that you have received a money transfer sent to you by Our Customer and it has been sent successfully, we are sending you this message as a Confirmation of the Money Transfer.

The money transfer sent to you as a Payment for a auction/Classified ads which has been approved and successful.

This email was submitted as the receiver email and that is why we are sending you this message as a confirmation of the transfer made to you through our bank Business Solutions.

INFORMATION ON HOW THE MONEY WILL BE ACTIVATED TO YOUR ACCOUNT
    1.The Transfer has been made successfully but activation is on HOLD for security reasons.
    2.The money will be activated/ released to your account after you send the Item(s) involved to the specified address.
    3.The Money Transfer cannot be canceled for security reasons.
    4.You do not need to go to your bank now because the money is not yet activated and that is why we are sending you this message as a confirmation of the transfer.
    5.After the shipment is made, the full amount will be activated to your account..
    6.For you to send us the Shipment Information, just reply to this message directly and send us the Information.
    If you have any Question Contact us by Clicking HERE

IMPORTANT INFORMATION
    We want you to go ahead and make the shipment of the Item involved in this transaction to the specified address and send us the shipment tracking information for us to verify it and we will release the Full amount to your account.

NOTE : IF THE SHIPMENT IS NOT SENT, THIS MAY CAUSE YOUR ACCOUNT TO HAVE PROBLEM WITH THE GOVERNMENT.

THIS TRANSACTION IS BEEN MONITORED AND SUPERVISED BY THE FBI AND INTERPOL.

SHIPPING ADDRESS
    Name : Olu Segun
    Address : 12, Oluseun Rd, Mokola,
    City : Ibadan.
    State : Oyo
    Postal Code : 23402
    Country : Nigeria.

We need you to send us this Information below after you have made the shipment for our verification :

Shipment Tracking Number
    Shipment Company

NOTE : For you to send us the information, You are to reply to this email without changing the subject of the message for easy recognition.

If you need any help CLICK HERE to contact the Customer Service representative for Online business solution or call us at +44 702 402 0616.

• Nijerya ne alaka yaa olayı anlamadım ama dolandırıcılık olduğu çok açık ..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.