Şimdi Ara

Dolandırıldım, elimde sadece tel no var..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar para ihtiyacı sebebiyle ps2 mi sattım ama adamın verdiği 100 dolar sahte çıktı. iki gündür arıyorum ama telefon kapalı. sadece telefon numarası var ama rehberden baktım kayıtlı değil. ne yapabilirim? binlerce lira dolandırılanlar varken polisin benim benim 100 dolarımla uğraşacağını da pek sanmıyorum açıkçası..

• geçmiş olsun arkadaşım ya.
    nerden buldun bu adamı.
    yeri yurdu yokmudur , gitsen suratına çarpsan dolarını şerefsizin.
  • geçmiş olsun kardeş yapabileceğin pek bişey yok gibi ama karakola şikayet et derim de elinde sahte dolarla gitsen ne yaparlar bilemeyecem yani
  • Verdiği 100$'ı banka tarafından veya başka bir devlet kuruluşu tarafından deldilermi yoksa normalmı hala? Eğer öleyse sende birisine kakalıcan o parayı tabi burda biraz vicdan olması gerekir birisine bile bile o parayı vermek seni biraz üzebilir. Böle kişiler olunca artık alıcağın parayada dikkat edeceksin vicdansız adam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Contra07 -- 3 Şubat 2010; 0:59:37 >
  • Gecms olsun usta..

Polise git yine de bi şansını dene derim.. Parayı baskasına vermeye kalkma hem onun durumuna dusersn hemde basına bela alabilrsn..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Contra07

Verdiği 100$'ı banka tarafından veya başka bir devlet kuruluşu tarafından deldilermi yoksa normalmı hala? Eğer öleyse sende birisine kakalıcan o parayı tabi burda biraz vicdan olması gerekir birisine bile bile o parayı vermek seni biraz üzebilir. Böle kişiler olunca artık alıcağın parayada dikkat edeceksin vicdansız adam

böyle saçmalık olmaz. adam mağdur olmuş, parası çalınmış sende başkasından çal diyorsun yanlış olduğunu bile bile...
  • sağolun. bozdurmak için döviz bürosuna gittiğimde adam sahte deyip damgaladı ama damgalamasa bile kakalamazdım başkasına. adamın yerini yurdunu adını bile bilmiyorum tüketici gazetesinden görmüş ilanı işte telefonlaştık birkaç kez geldi aleti verdim parayı aldım bide arabasında muhabbet ettik havadan sudan keşke plakasını alsaydım çok pişmanım şimdi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: polatcanbazz

sağolun. bozdurmak için döviz bürosuna gittiğimde adam sahte deyip damgaladı ama damgalamasa bile kakalamazdım başkasına. adamın yerini yurdunu adını bile bilmiyorum tüketici gazetesinden görmüş ilanı işte telefonlaştık birkaç kez geldi aleti verdim parayı aldım bide arabasında muhabbet ettik havadan sudan keşke plakasını alsaydım çok pişmanım şimdi.

Alttaki mesajımı konuyu doğru düzgün anlamadan atmışım. Bir sonraki mesajdaki arkadaşın uyarısı ile anlamış bulunuyorum. Büyük özür dilerim.

Merhaba,

Bozdurmak için döviz bürosuna gittim, para damgalandı, damgalanmasa da başkasına kakalamazdım demişsin. Döviz bürosunda bozdurabilmiş olsaydın hangi duruma düşmüş olacaktın?

Öte yandan, gerçekten zor bir durum. Düşünüyorum, nasıl ispatlayacaksın ki? Diyelim gittin savcılığa başvurdun, adam der ki "ben orjinal verdiğime eminim, bu arkadaş sonradan değiştirmiş veya karıştırmış olmalı." Ki, bu sebeple operasyonlar sırasında seri numarası belli paralar kullanılıyor; ispatlamak için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pillout -- 3 Şubat 2010; 13:09:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pillout

quote:

Orijinalden alıntı: polatcanbazz

sağolun. bozdurmak için döviz bürosuna gittiğimde adam sahte deyip damgaladı ama damgalamasa bile kakalamazdım başkasına. adamın yerini yurdunu adını bile bilmiyorum tüketici gazetesinden görmüş ilanı işte telefonlaştık birkaç kez geldi aleti verdim parayı aldım bide arabasında muhabbet ettik havadan sudan keşke plakasını alsaydım çok pişmanım şimdi.

Merhaba,

Bozdurmak için döviz bürosuna gittim, para damgalandı, damgalanmasa da başkasına kakalamazdım demişsin. Döviz bürosunda bozdurabilmiş olsaydın hangi duruma düşmüş olacaktın?

Hocam @polatcanbazz arkadaş döviz bürosuna giderken paranın sahte olduğunu bilmiyormuş ki, veznedeki adam anlamış sahte olduğunu.. Arkadaşın ne suçu var burda?

• sanırım arkadaş parayı kontrol etmeden almış..
    zaten normal vatandaşın dolarla ödeme yapması, işgillenmek için yeterli sebep..
    ziraat bankasına döviz bozdurmaya gidin, 5 dakika boyunca evire çevire inceliyorlar ve her ihtimale karşı ad-soyad telefon no ve paranın seri nosunu işliyorlar...

tekrardan geçmiş olsun.

numaranın sahibini, tanıdık bir bayi varsa bir şekilde öğrenebilirsin de böyle adamlar genelde açık hat kullanır yani hat kendi üstüne değildir...
  • telefonu hala açık mı.mahkemeye git suç duyurunda bulun birde turkcell öğrenir kime kayıtlı olduğunu kimlerle konuştunu msj ney işte.en son nerde telefon sinyali geldiği gibi.geçmiş olsn
  • Eğer daha önceden telefon konuşması yaptıysan bu numara ile, dava açtığında mahkeme turkcell den konuşma kayıtları yada numaranın kime ait olduğunu isteyecektir. Ancak öyle bir sonuç alabilirsin.

Satış olayında en güvenli yöntem elektronik para transferi. Paraya el değmeyecek hiç...
  • Öncelikle çok geçmiş olsun hemen savcılığa başvurun.Enazından bu adamın kimlerle görüştüğünü vs. kullandığı öperatörden ulaşabilirler.İnşallah yakalanirlar ve paraya ihtiyacı olupda bu tür değerli eşyalarını satan kişileri dolandıramazlar.Tekrar geçmiş olsun umarım son olur.
  • polise gittikten sonra beklemekten başka çözümün yok.
    ya da parayı başka birine vermeye çalışcaksın ama alan olur mu bilemiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: #Tuna#

polise gittikten sonra beklemekten başka çözümün yok.
    ya da parayı başka birine vermeye çalışcaksın ama alan olur mu bilemiyorum

Başkasından aldığın sahte parayı bilerek kasten piyasaya sürmekte suçtur yakalanırsan siciline işler ve mahkeme delilleri toplayıp sonuçlanana kadar hapis yatarsın, bilgilerinize.
  • Yabancı para olunca biraz daha dikkatli bakmak lazım.
    Zira güvenlik işaretleri farklı farklı...
  • Büyük geçmiş olsun. Beterin beteri vardır. Adamın arabasında bir süre muhabbet etmişsin. Daha kötüsü de olabilirdi. Tekrar geçmiş olsun. Paylaştığın, başından geçen bu olay bizim için de tecrübe oldu.
  • Dostum büyük geçmiş olsun... Arkadaşların dediği gibi savcılığa başvur dilekçeni ver... Konuşma kayıtlarını isterler opğeratörden... Bunu yapanlar ALLAHINDAN bulur İNŞALLAH...
  • Geçmiş olsun.

Parayı fazla hırpalama, elleme, iyi bir şekilde muhafaza et, üzerinden parmak izi tespiti yapılabiliyor. Hoş, 100 dolar için o kadar uğraşmazlar ama yine de sen üstüne düşeni yap ve git savcılığa dilekçe ver.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyaan -- 5 Şubat 2010; 1:05:07 >
  • Aslinda o kadar ugrasmak gerek, bu tip insanlar kimse ugrasmiyor diye cesaret buluyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.