1000 dolar enflasyon farkını da çıkartsak (doların kendi enflasyonu) 3 bin dolar iyi kar etmiş. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Dolar-Otomobil Kar Hesabı (Ayrıntılı hesap yaptım,oran olarak bakıldığında sizce aynı değil mi?) (3. sayfa)
-
-
Ev / araba / dolar
Sepet en mantıklısı
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bir de şunu göz önünde bulundurmalıyız;Dolar kurunu baz alırken doların gerçek değerini değil de baskılanan halini dikkate alıyoruz.2021 aralık ayında 13 civarında hesaplanan kur gerçek kur değil ki.Kur korumalı hesabı sonucunda dolar bugün 17,50 gözüküyor ama baskılanmasa 25-30 tl civarında.Dolar millete faiz vererek rakamsal olarak artmıyor ama bu kur gerçek kur olmadıgı için bazı şeyler dolardan fazla artmış gözüküyor.Devlet doları bu seviyede tutmak için farkını hazineden ödüyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bir arkadaşım araba al sat işine girelim dedi
3 4 milyon meblağ vardi elde
b6 passat 2.0 tdi var
arabayı alacaz da
kapalı otoparka koyacaz da
mtv si bilmemnesi bakımı uğraşacaz da
girmedik,doğru da yapmışız
dolar altın bitcoin al sat çok daha iyi getiri sağlıyor ve 0 risk.
en basitinden 1 milyona 10 dönüm arsa alırım kelepir
zeytin vs agaclandiririm,içine her yıl yem bitkisi ekerim mısır buğday
paranın kralını kazanır.
Ben yatırım tavsiyesi verecek konumda değilim. Parası olana para kazanmanın pek çok yolu var.
Ancak elinde az bir miktar birikmişini korumak isteyen insan için altın/dolar güvenli limandır. Binecek bir otomobili olmayan için de otomobil hatırı sayılır bir yatırım olur zira hem ulaşım ihtiyacınızı giderir hem paranızı korur. Yukarıda örneklerini verdiğim gibi 2 sene boyunca tepe tepe binmişim, dolar olarak hala kârdayım tuhaf bir şekilde.
Yine hiç birikimi olmayan ya da az birikimi olan için kredi ile araba almak da mantıklı bir hareket olurdu. Ağustos 2020'de aldığım Egea'nın bedelini 120 bin TL'nin tamamını kredi çekip 4 yılda 180 bin TL olarak ödesem dahi, şimdiye kadar borcun yarısını ödemiş olacaktım ancak Egea şu anda 340 bin liradan fazla ediyor. Yani şu anda Egea'yı ilanla 360 bine satıp, kalan 90 bin TL'yi ödeyip cebimde hala olan 270 bin lira yoluma bakabilirdim. 2 senelik bir süreçte 270 bin lira birikim yapabilmek aylık 11 bin liradan fazla parayı kenara atmakla olabilecek bir şey. Bizim gibi maaşlı çalışanlar için imkansız.
-
Dolar üstündeki baskı kalksa ve dolar 30 lira olsa bu sefer sıfır Egea da 400 binden 600 binlere fırlayacak. 2. Eli de ona keza fırlayacak. Sonuçta dövize endeksli unsur bunlar.
-
1 Kasım 2021de 240.000₺ VW CC 2015 benzinli araç aldım en dolu paket. Her aracım dizeldi aslında benzinli alırken biraz korkarak almıştım. O zaman dolar kuru 9,54 civarı. 25.150$ civarı ediyordu. Bugünki kurla 440.000₺ ediyor. Aracın fiyatı 600.000₺ üstünde şu an.
benim buradaki anlatmak istediğim arabanın yatırım aracı olarak riskli olması arabası olup 3 4 araba alma olayından bahsettim
aynı değil son 2 yılda arabalar daha cok prim yaptı..En az %20 lik fark var arada araba lehine.. Onun sebebi de chip krizinden dolayı bayide araba bulunamaması vs sebeplerden kaynaklı..Bayilerde araba bollugu tekrar oluşsun durum değişir..
-
Yatırım danışmanı olarak cevaplayayım.
Öncelikle enflasyon farklı oranlarda olsada ABD,EU,İngiltere gibi ülkelerde de var.Elinizdeki Türk lirasını herhangi bir para birimi ile takas ettiğinizde aslında enflasyon karşısında korunmuş olmazsınız sadece Türk Lirasına göre daha az enflasyona maruz kalırsınız.
Burda mühim olan elinizdeki para ile ticaret yapabilmek yani kısaca elinizde tuttuğunuz dolarla misal petrol ticareti yaparsınız ne bileyim kağıt ticareti yaparsınız bu şekilde ticaret gerçekleştirmiş olursunuz.Elinizde tuttuğunuz döviz miktarı,enflasyon oranının üzerinde artmıyor ise kayıptasınız demektir.Mühim olan hesabınızda kaç para yazdığı değil,onunla ne alabildiğinizdir.
Dönüyorum araç alım kısmına.Buna Türkiye piyasaları için ayrı bir parantez açmamız gerekir çünkü araba normalde sarf bir üründür ve yatırım amaçlı ALINAMAZ,ALINMAMALI!
Kilit nokta dünya genelinde yaşanan çip krizi ile sıfır araç sorunu yaşanması,ülkemizde otomobilden alınan vergi miktarlarının ciddi anlamda yükselmesi,araç satışlarında bir kontrol mekanizmaması olmaması ile galerilerin ve bayilerin resmen vatandaşı keriz yerine koyması,insanların araçlara karşı bakış açısının ciddi anlamda farklı bir noktaya ulaşması gibi gibi sebepler.Bu şartlar belli bir noktada değişecektir.
Yatırım amacı ile araba almayın!
Elinizdeki parayı enflasyona en az maruz kalan para birimine çevirin ve o para birimi ile ticaret yaparak elinizdeki adeti arttırın.
Saygılar...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3K1X -- 15 Temmuz 2022; 14:59:51 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Haziran 2020 - 6,85 dolar kuru - 145k alınan araç - 21,165 dolar yapıyor.
Temmuz 2022 - 17,45 dolar kuru - dolar kuru ile çarpar isek 370k yapıyor. Bugün satılığa koysak 600binden aşağıya koymam hatta fazlası var..
-
mesela ben. 4 yıllık mimarım ama geç kaldım biriktiremedim kaldım mal gibi. zorla nefret ettiriyorlar
-
Civar ülkelerdeki herkese cennet
Yurt dışındaki kendi vatandaşına cennet
Gümrüklere bile en fazla gişeyi koyup aman kimse beklemesin diyen yine biz
Bulgara Yunan’a cennet
Bence herhangi bir konuyu tartışmak dahi yersiz
Hemde hangi konu olursa olsun
Tartışacak 1. Konu neden en fazla zorluğu yerli halk çekiyor
Alkol , elektronik , taşıt vs fahiş vergiler
Dışarıdan gelen parasız kişilerin elini kolunu sallaya sallaya gezmesi
Bir dolu ülkeye vizesiz giriş hakkı , ama Türk vatandaşına bir dünya zorluk
Konut alımında yabancıya ekstra kolaylık ile oturum vs
Bu tarz hakları tanıyan civarda 1 ülke gösterin batıya doğru olan
İstediğiniz hesabı yapın
O para veya kar sisteme geri döner sonunda
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 15 Temmuz 2022; 17:59:20 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X