Şimdi Ara

Dolu skoda superb mi boş volvo s60 mı? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
169
Cevap
1
Favori
8.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bakmayın Türkiye'de Vog grubunun çok sattığına, Skoda Volvo'nun dengi değildir. Hyundai mi Audi mi gibi bir karşılaştırma sizin sorduğunuz. Kuzey Amerika'da Skoda'yı kimse bilmezken Volvo Xc90, cross country filan bilinen, çok satan premium araçlar olarak geçer. Ne alırsanız kazasız belasız güzel günlerde kullanmanız dileğiyle :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ebrehe84 E kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

quote:

Orijinalden alıntı: kartalus

quote:

Bu arada konuştuklarımız havada kalmasın bu video benim 1 sene tepe tepe binip sattığım 2008 2.0 Turbo 5 silindir 220 hp lik s60 ım var , Volvo sahibi olmayı bırakın ancak hayallerini süsleyen arkadaşlar konuşmasın burda.. Tekrarlıyorum Sıfır Superb yada Passat ı asla sıfır s60 a değişmem. S60 ın alınabilir fiyat aralığı 50-80 bin tl dir.. 80 bin tl den sonra s60 mantıksızlaşır.

Böyle performanslı bi arabadan sonra neden 1.6 dizel Passat tercih ettin?

İşte burda beklentiler işin içine giriyor.. Tek önemli olan performans olsaydı passat yerine golf gti da alabilirdim.. Önümüzdeki ay passat ı satacağım 2015 520i comft. alacağım. O paraya Golf R da var mesela.. Ama beklentiler farklı işte.. 520i nin sunduğu sessizliği,konforu ve diğer özellikleri o fiyata başka bir araç sunamıyor..

Net söylüyorum.. Volvo sanıldığı gibi Mercedes-Bmw-Audi klasmanında , o kalitede bir premium araç değil. Bu 3 premium markadan 1 kademe aşağıda.

Passat ın sunduğu sessizliği,konforu,amortisörlerin darbe emişini,yol tutuşu,rijitliği ; s60 veremiyor. Ayrıca şirketimizde ALD oto dan kiralanmış sıfır olarak 25 adet S60 ve 5 adet S80 bulunmakta. Burada passatı abartmış gibi gözükmeyeyim diye hemen ekliyorum D segmentinde F30 un sürüş özellikleri tabiki passattan daha başarılı e bu durumda S60 ile F30 arasındaki farkı siz düşünün.. Herşey performans değil demiştim s60 dan gelen trim seslerini,takırtı tukurtuları görseniz,virajlarda nasıl manda kasa mercedes gibi yattığını bilseniz s60 ı kimseye önermezsiniz. Ben s60 a 235/40/18'' jant ve 35mm eibach prokit taktığım halde Stok passattan elde ettiğim yol tutuşu alamamıştım.

Ayrı bir konu aracın parçaları inanılmaz pahalı ve bazı spesifik parçalar servis dışında hiçbir yerde yok. En basitinden bagajdaki VOLVO yazısının siparişle İSVEÇ den gelmesini TAM 2 ay bekledim. Basit sarf malzemelerin fiyatlarını yazmayayım bile Z rot 200 tl , orj balata disk fiyatlarıda acayip uçuk.. yan sanayi alsanız bişeye benzemiyor ötüp duruyo..

Volvo mantıklı bi araba değil.. alman araçları dururken heleki hiç mantıklı değil.. Değer kaybını,parça fiyatlarını,bakım ücretlerini de işin içine koyduğunuzda hiç hiç mantıklı değil..

Ha ayrıca ekleyeyim 2008 model volvomda ESP yoktu.. Sunroof var,deri koltuk var popo ısıtma var ama esp yok.. Volvo premium filan değil olsa olsa premiumcuk..

Anladım..Benim araba ilk bakımındayken 520i vermişlerdi ikame araç olarak.Arabayı gerçekten çok beğendim,sessizliği,konforu vs.Ama sanki 520d olsa daha iyi olur diye düşünüyorum.Ama 1.6 olsa da performansı tatmin eder.İstediğin gibi bi model bulursun umarım.

Benim arabayı almadan Altunizade Volcar'da 1.6 dizel otomatik Advance S60 vardı,opsiyon falan vardı üstünde,dış gri iç siyahtı.Adam sipariş vermiş ama araba yoldayken adam vazgeçip Xc60 almış falan.Test etmeden alsaydım pişman olurdum çünkü 1.6 dizel ciddi hantal.320i kullandıysan az çok bilirsin performansını.Çok tatmin edici.S60'ı virajda zorlıcak kadar kullanmadım ama genel olarak konforunu falan beğenmiştim ama işte motor olayı vazgeçirdi.Ben arabayı alırken W205 gelmemişti daha.W204'ü test ettim ama motor hantal,şanzıman yavaş..Ee ne anladım bu işten? Mazda 6'ya baktım,servis cort motor atmosferik..F30 en mantıklı seçenek kaldı.

İstediğin 5 serisini bulursun umarım,hayırlı olsun şimdiden.

• Skoda Süper B almanızı tavsiye ederim gerçekten büyüklüğünü test sürüşünüzde hissedersiniz ve kalabalık bir aileniz varsa çok rahat eder.. Volvo da kalitedir sağlam markadır ama birinin tam dolu modeline karşı diğerinin boş modelini almak mantıksız geliyor.. Sonuçta ikisininde kasa kısmı aynı derecede teknolojileri aynı derecede tek farkı Süper B 'nin daha büyük olması ve tam dolu bir model olması..

Ve yıllardır şu Volvo 'nun ön konsolunu bir düzeltemediler ya Hyundai bile Elantra 'da daha iyi ön konsol tasarımı yapıyor..

Özetle Skoda Süper B

Not: Ne Volvo ne de Skoda sahibi değilim.. İkisinden birini alsa idim Süper B tercihim olurdu herhalde..
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Bu arada konuştuklarımız havada kalmasın bu video benim 1 sene tepe tepe binip sattığım 2008 2.0 Turbo 5 silindir 220 hp lik s60 ım var , Volvo sahibi olmayı bırakın ancak hayallerini süsleyen arkadaşlar konuşmasın burda.. Tekrarlıyorum Sıfır Superb yada Passat ı asla sıfır s60 a değişmem. S60 ın alınabilir fiyat aralığı 50-80 bin tl dir.. 80 bin tl den sonra s60 mantıksızlaşır.

İşte burda beklentiler işin içine giriyor.. Tek önemli olan performans olsaydı passat yerine golf gti da alabilirdim.. Önümüzdeki ay passat ı satacağım 2015 520i comft. alacağım. O paraya Golf R da var mesela.. Ama beklentiler farklı işte.. 520i nin sunduğu sessizliği,konforu ve diğer özellikleri o fiyata başka bir araç sunamıyor..

Net söylüyorum.. Volvo sanıldığı gibi Mercedes-Bmw-Audi klasmanında , o kalitede bir premium araç değil. Bu 3 premium markadan 1 kademe aşağıda.

Passat ın sunduğu sessizliği,konforu,amortisörlerin darbe emişini,yol tutuşu,rijitliği ; s60 veremiyor. Ayrıca şirketimizde ALD oto dan kiralanmış sıfır olarak 25 adet S60 ve 5 adet S80 bulunmakta. Burada passatı abartmış gibi gözükmeyeyim diye hemen ekliyorum D segmentinde F30 un sürüş özellikleri tabiki passattan daha başarılı e bu durumda S60 ile F30 arasındaki farkı siz düşünün.. Herşey performans değil demiştim s60 dan gelen trim seslerini,takırtı tukurtuları görseniz,virajlarda nasıl manda kasa mercedes gibi yattığını bilseniz s60 ı kimseye önermezsiniz. Ben s60 a 235/40/18'' jant ve 35mm eibach prokit taktığım halde Stok passattan elde ettiğim yol tutuşu alamamıştım.

Ayrı bir konu aracın parçaları inanılmaz pahalı ve bazı spesifik parçalar servis dışında hiçbir yerde yok. En basitinden bagajdaki VOLVO yazısının siparişle İSVEÇ den gelmesini TAM 2 ay bekledim. Basit sarf malzemelerin fiyatlarını yazmayayım bile Z rot 200 tl , orj balata disk fiyatlarıda acayip uçuk.. yan sanayi alsanız bişeye benzemiyor ötüp duruyo..

Volvo mantıklı bi araba değil.. alman araçları dururken heleki hiç mantıklı değil.. Değer kaybını,parça fiyatlarını,bakım ücretlerini de işin içine koyduğunuzda hiç hiç mantıklı değil..

Ha ayrıca ekleyeyim 2008 model volvomda ESP yoktu.. Sunroof var,deri koltuk var popo ısıtma var ama esp yok.. Volvo premium filan değil olsa olsa premiumcuk..

Anladım..Benim araba ilk bakımındayken 520i vermişlerdi ikame araç olarak.Arabayı gerçekten çok beğendim,sessizliği,konforu vs.Ama sanki 520d olsa daha iyi olur diye düşünüyorum.Ama 1.6 olsa da performansı tatmin eder.İstediğin gibi bi model bulursun umarım.

Benim arabayı almadan Altunizade Volcar'da 1.6 dizel otomatik Advance S60 vardı,opsiyon falan vardı üstünde,dış gri iç siyahtı.Adam sipariş vermiş ama araba yoldayken adam vazgeçip Xc60 almış falan.Test etmeden alsaydım pişman olurdum çünkü 1.6 dizel ciddi hantal.320i kullandıysan az çok bilirsin performansını.Çok tatmin edici.S60'ı virajda zorlıcak kadar kullanmadım ama genel olarak konforunu falan beğenmiştim ama işte motor olayı vazgeçirdi.Ben arabayı alırken W205 gelmemişti daha.W204'ü test ettim ama motor hantal,şanzıman yavaş..Ee ne anladım bu işten? Mazda 6'ya baktım,servis cort motor atmosferik..F30 en mantıklı seçenek kaldı.

Bakmaya devam ediyorum simdilik guzel araçlar var 150-160 bandinda.. Alir almaz yazilim+downpipe ve dumpvalve yapacagim yaklaşık 230-240 civarlarinda olur.. T5 volvo gibi tabiki gitmez ama en azindan stok halinin hantalligi baya düzelir.. Zaten bu araçta kullanim şekli sürekli performansa yönelik olmaz sessiz ve konforlu bir araç sakin sakin dolanirim diye düşünüyorum.. Borusan oto balgat bana kullanmam için 1 gün boyunca 520i tahsis etti baya bütün şartlar altinda denedim arabayi olmasi gereken bu dedim.320i ve 520i gerçekten benzinli olarak fiyatina göre çok çok mantikli seçenekler.. Mercedesler çok hantal hem C hem E.. Audi o fiyatta düzgün bir araç yok.. Volvoyu zaten çokdan sildim.. Geriye tek seçenek bmw kaliyor..

• Alternatif olarak 2016 Ford Mondeo 4K 1.5 EcoBoost 160 PS Otomatik Style bakılabilir.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bakmaya devam ediyorum simdilik guzel araçlar var 150-160 bandinda.. Alir almaz yazilim+downpipe ve dumpvalve yapacagim yaklaşık 230-240 civarlarinda olur.. T5 volvo gibi tabiki gitmez ama en azindan stok halinin hantalligi baya düzelir.. Zaten bu araçta kullanim şekli sürekli performansa yönelik olmaz sessiz ve konforlu bir araç sakin sakin dolanirim diye düşünüyorum.. Borusan oto balgat bana kullanmam için 1 gün boyunca 520i tahsis etti baya bütün şartlar altinda denedim arabayi olmasi gereken bu dedim.320i ve 520i gerçekten benzinli olarak fiyatina göre çok çok mantikli seçenekler.. Mercedesler çok hantal hem C hem E.. Audi o fiyatta düzgün bir araç yok.. Volvoyu zaten çokdan sildim.. Geriye tek seçenek bmw kaliyor..

Aynen Premium Selection'da az km'li 520i'ler var.Geçen Kosifler'de vardı dışı gümüş gri içi bejdi.5 bin km'de,162 yazmışlar.Bir iki çalışmayla hantallığını kaybetse zaten tadından yenmez,vergi avantajında olur.

Hayırlısı olsun şimdiden.

• shadowgeist kullanıcısına yanıt
    Ben ne demişim sen ne yazmışsın laf olsun torba dolsun, mesaj olsun çabaları.
    Sana eskimiş kasa boş S 60 ile bol gezmeler madem at hissi veriyormuş
    Paran olsa eminim boş s60 tercih ederdin superb yerine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trust06 -- 16 Mart 2016; 14:34:48 >
  • o paraya 508 alır kalan parayı da mazot parası yaparım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Z. Acar

Aslında çok zorunlu değil fakat babam 53 yaşında ve şehir içi Manuel araba artık yoruyor onu birkaç yıl sonra çok daha zor olacak fakat mondeo listemizde bakacağız araca.

d sınıfı araç alıp manuel almak hepten tuhaf kaçıyor. hep otomatik istedim ama bu sefer de otomatiğe yetmedi param.
  • Volvo'nun boşu bile, VAG grubu dolu bir skodadan iyidir.

Test etmeden karar vermeyin, milletin doldurusuna gelmeyin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EfsaneFocus -- 18 Mart 2016; 8:40:36 >
  • EfsaneFocus kullanıcısına yanıt
    Vag diye belirterek zaten dolduruşun hasını sen yapmışsın tribünlere oynayarak.

• Superbe o kadar para verilmez volvo s60 alınır diyenlerin %95'i her iki aracada binmemiştir çoğununda ehliyetinin olduğunu düşünmüyorum

• trust06 T kullanıcısına yanıt
    Üstüne alınan alınsın çok umrumda değilde.
    Biz burda ne dersek diyelim, halk olaya farklı bakıyor çünkü bizde algı yönetimi çok yapılıyor.
    Çogunluk iyi derse o iyidir ve toplum bunu kabul etmiştir.
    VAG grubu diyorum çünkü doğuş milleti resmen yoluyor.
    Arabayı ilk satarken, daha sonra serviste vs.
    Toplumun algısı değişse, 2.el otomobil fiyatları bile düşer.
    Ama nerdeeee

• Benim 2008 s40 'da vardı esp, s60'da olmamasına ihtimal veremiyorum. Esp olarak değilde DSTC veya STC olarak isimlendiriliyor Volvo'da. 4 yıl kullandım s40'ı ne trim sesi ne de dış sesler vardı. Şimdi tiguan var , volvodan sonra iç ses için bu ne demiştim ama şimdi alıştık:)

Edit: aşağıdaki linkte , en alt kısımlarda safety features kısmında, stability control yazmakta.
    http://www.edmunds.com/volvo/s60/2008/features-specs.html?sub=sedan&style=&ps=used

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captaingurkan -- 18 Mart 2016; 14:53:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: captaingurkan

Benim 2008 s40 'da vardı esp, s60'da olmamasına ihtimal veremiyorum. Esp olarak değilde DSTC veya STC olarak isimlendiriliyor Volvo'da. 4 yıl kullandım s40'ı ne trim sesi ne de dış sesler vardı. Şimdi tiguan var , volvodan sonra iç ses için bu ne demiştim ama şimdi alıştık:)

Edit: aşağıdaki linkte , en alt kısımlarda safety features kısmında, stability control yazmakta.
    http://www.edmunds.com/volvo/s60/2008/features-specs.html?sub=sedan&style=&ps=used

Yalanmi soyluyorum hocam. Arkadasimdada 2005 modeli vardi ondada yoktu Esp olmadigi icin kaza yaptim hatta. DSTC yoktu sadece STC vardi.

Arabanin her tarafi tingir tingir oynardi daha 80 bin kmde 2008 model araba.. Sunroof , kapi icleri.. Ozellikle sunrooftan gelen sesler felaketti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 18 Mart 2016; 15:03:07 >

• 10 Yıl Fabia ya bindik ön takımda bile 6. senesinde sadece z rotlarını değiştirdim hiç masraf açmadı çok sağlam bi arabaydı daha sonra 2006 superb aldık 1 sene bindik oda hiç masraf açmadı 1.9 Tdi Elegance modeliydi 190.000 de sattım aracı ve yerinizde olsam kesinlikle superb i tercih ederim
  • Konu sahibi Skoda Volvo'ya ya da Superb S60'a denk midir ya da daha mı iyidir diye sormamış ki. Otomobil dünyasına az da olsa hakim olan biri bu soruların cevabını biliyor zaten. Ancak iş D segmentte boş mu dolu mu araç almak olunca orada iş tamamen tercih meselesidir. Çocukluktan beri bir şekilde Volvo'ya hayran olan ben bile boş bir S60 yerine dolu Superb tercih ederim.
  • Ben ikisinide almazdım şahsen madem 2 seçeneğiniz var para vererek içinde ve dışında birşeyler olsun isteriz günümüz de kullandığımız boş teknolojik ürünler değilde kendinizi özel hissettiren neler olabileceğine bakıp alın.

• en boş s60 ile en dolu suberbi kıyaslayın, arada ne gibi oyuncak farkları çıkacak ve bu oyuncakların kaçını ne kadar kullanacaksınız çok merak ediyorum.

en basitinden artık neredeyse her arabada telefon bağlantısı yapabiliyorsunuz. peki kullanan kaç kişi var? açıkça söyleyeyim aracımı ilk aldığımda kullanıyordum bu özelliğini, sonra bir şeyi fark ettim ki konuşmaları bu şekilde yapmaktansa kulaklıkla yapmak daha rahat ve daha güvenli.

ikinci elleri de aşağı yukarı aynı değer kaybına uğrayacak iki araçtan bahsediyorsunuz. suberb hiç bir zaman s60 kadar prestijli ve güvenli olmayacak. bu nedenle hiç macera aramayın.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.