Şimdi Ara

DONANIM PROBLEMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MERHABALAR.. BENİM BİLGİSAYARIMIN ÖZELLİKLERİ:

--İŞLEMCİ: İ7 960SOKET 3.2GHZ 8MB CACHE

--EKRAN KARTI:SAPPHIRE HD6870 1GB DDR5 256BIT

--RAM: OCZ REAPER HPC 2000MHZ DDR3 4GB

-- ANAKART: GIGABAYT X58A-UD3R (SATA-USB 3,0)

--GÜÇ KAYNAĞI: HIGH POWER 1000W

--KASA: AEROCOOL PGS (5 FAN)

--HARD DİSK:WD BLACK CLAVIER 1 TB SATA 3

ARKADAŞLAR BEN BU ÖZELLİKLERDEKİ PARÇALARI SATIN ALDIM VE KENDİM TOPLADIM. FAKAT BİLGİSAYARIMDAN ALDIĞIM PERFORMANS ÇOK DÜŞÜK. AÇILIŞ HIZINDAN TUTUNDA (AÇILIŞ 5DAKİKAYI GEÇİYOR) OYUNLARDAKİ TAKILMALARA KADAR. YAPTIĞIM MASRAFA GÖRE PERFORMANSIMI DÜŞÜK HİSSEDİYORUM. SİZDEN YARDIM İSTEDİĞİM KONU ŞUDUR:

BU PARÇALAR ARASINDA HERHANGİ BİR DONANIMSAL PROBLEM SÖZ KONUSU OLABİLİR Mİ? BU KONUDA YARDIMINIZA İHTİYACIM VAR.

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM..

• Sistem iyi gözüküyor. Win7 kurduysan puanlama tablosunu, hdtune hız testini buraya koyabilirsen iyi olur.
    (Bu sistemlere artık SSD şart oldu, performans çok farkediyor.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01myavuz

Sistem iyi gözüküyor. Win7 kurduysan puanlama tablosunu, hdtune hız testini buraya koyabilirsen iyi olur.
    (Bu sistemlere artık SSD şart oldu, performans çok farkediyor.)
    öncelikle ilgilendiniz için teşekkur ederim bana soylemiş oldunuz testi yaptım

http://imageshack.us/photo/my-images/202/hdtunebenchmarkwdcwd100o.png/

win 7 kurulu sorun nedir acaba ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: darker55

öncelikle ilgilendiniz için teşekkur ederim bana soylemiş oldunuz testi yaptım

http://imageshack.us/photo/my-images/202/hdtunebenchmarkwdcwd100o.png/

win 7 kurulu sorun nedir acaba ...

Alıntıları Göster
    win7 derecelendirmesi kaç?
    en düşük puanı olandan başlayayabilirsin sorunu çözmeye

• quote:

Orijinalden alıntı: Ak Sakalsız Dede

win7 derecelendirmesi kaç?
    en düşük puanı olandan başlayayabilirsin sorunu çözmeye

Alıntıları Göster
    pc açılışını hızlandırmak için arama butonundan msconfig e girin açılışta iptal etmek istediğiniz program listesi orda mevcut zamnıda ayarlayabilirsiniz oyunda takılmalar için ekran kartının siteinden en son güncellemelerini yaptınızmı.uyumsuzlık olsa hata verir.windows updateden güncellmeleride göz önünde bulundurrun daha yeni bilgisayar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

pc açılışını hızlandırmak için arama butonundan msconfig e girin açılışta iptal etmek istediğiniz program listesi orda mevcut zamnıda ayarlayabilirsiniz oyunda takılmalar için ekran kartının siteinden en son güncellemelerini yaptınızmı.uyumsuzlık olsa hata verir.windows updateden güncellmeleride göz önünde bulundurrun daha yeni bilgisayar.

Alıntıları Göster
    http://imageshack.us/photo/my-images/40/performans.png/

oda burda hocam

• quote:

http://imageshack.us/photo/my-images/40/performans.png/

oda burda hocam

Alıntıları Göster
    virüs şüphesi var. sistem stabil değil dediğiniz gibi ise.
    bunun icin arkadaşların dediği gibi msconfig ile başlangıcı ayarlıyoruz. defraggler programını kullanarak harddiski birleştiriyoruz.
    ccleaner programı ile gereksiz dosyaları siliyoruz. orda kayıt defteri ayarları da var. bi de ordan ayar cekebiliriz.
    virüs programı norton ise derhal kaldırıyoruz. az kasan security essentials benim tercihim.

harddiskdeki gereksiz programları siliyoruz. rahatlamasını sağlıyoruz.
    yinede stabilite ile ilgili sorunlaırnız varsa tüm driverların kurulu olduğundan emin oluyoruz
    benden bu kadar. kolay gelsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Performans sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: seko_88

virüs şüphesi var. sistem stabil değil dediğiniz gibi ise.
    bunun icin arkadaşların dediği gibi msconfig ile başlangıcı ayarlıyoruz. defraggler programını kullanarak harddiski birleştiriyoruz.
    ccleaner programı ile gereksiz dosyaları siliyoruz. orda kayıt defteri ayarları da var. bi de ordan ayar cekebiliriz.
    virüs programı norton ise derhal kaldırıyoruz. az kasan security essentials benim tercihim.

harddiskdeki gereksiz programları siliyoruz. rahatlamasını sağlıyoruz.
    yinede stabilite ile ilgili sorunlaırnız varsa tüm driverların kurulu olduğundan emin oluyoruz
    benden bu kadar. kolay gelsin

Alıntıları Göster
    nortonunu 2010 dan sonraki sürümleri kasmıyor ben şahsen kullanıyorum.nod 32 daha çok kasıyor o derece. arkadaş daha yeni kurmuş pc yi virüslük bişi olacağını sanmıyorum.dediğim gibi güncellemeleri yerine getirin performansı iyileşcektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

nortonunu 2010 dan sonraki sürümleri kasmıyor ben şahsen kullanıyorum.nod 32 daha çok kasıyor o derece. arkadaş daha yeni kurmuş pc yi virüslük bişi olacağını sanmıyorum.dediğim gibi güncellemeleri yerine getirin performansı iyileşcektir.

Alıntıları Göster
    Windows puanları normal, yalnız hdtune sonucu iyi değil. Test sırasında başka program çalışıyorsa olabilir, hdtune nin son sürümü ile tekrar yaparsan iyi olur. Sata3 hdd burst rate 300 ün üzerinde beklerdim; acaba kabloda arıza veya bios ayarlarında mı yapılması gereken birşey var?

• quote:

Windows puanları normal, yalnız hdtune sonucu iyi değil. Test sırasında başka program çalışıyorsa olabilir, hdtune nin son sürümü ile tekrar yaparsan iyi olur. Sata3 hdd burst rate 300 ün üzerinde beklerdim; acaba kabloda arıza veya bios ayarlarında mı yapılması gereken birşey var?

Alıntıları Göster
    01myavuz dostum acaba dedim bi sorun mu var win7 de baska bi cd den yükledim bu sefer formatt attım c-d ye win7 ultimet 64 bit kurdum sorun hala devam ediyo acılısta hanı windows baslatılıyor ekranı cıkıyor ya orda tam 4 dakka 16 saniye bekliyor

acaba diorum hdd yi baglarken anakartta farklı bi cikişamı bagladım ki performans da 5.9 gözüküyo bence düşük gibi ama bilmiyorum şimdi bidaha test yapacam sonucu koyarım

gigabayte ga-x58a-ud3r kullanan varmı hdd girisini nereye baglıyorlar varsa yardımcı olursanız sevınırım arkadaslar

hdd bomboş içinde hicbirsey yok butün driverler güncell sorunu cozemedım sanırım baglantıdamı sorun var yada hdd de bişey var gibi

• quote:

01myavuz dostum acaba dedim bi sorun mu var win7 de baska bi cd den yükledim bu sefer formatt attım c-d ye win7 ultimet 64 bit kurdum sorun hala devam ediyo acılısta hanı windows baslatılıyor ekranı cıkıyor ya orda tam 4 dakka 16 saniye bekliyor

acaba diorum hdd yi baglarken anakartta farklı bi cikişamı bagladım ki performans da 5.9 gözüküyo bence düşük gibi ama bilmiyorum şimdi bidaha test yapacam sonucu koyarım

gigabayte ga-x58a-ud3r kullanan varmı hdd girisini nereye baglıyorlar varsa yardımcı olursanız sevınırım arkadaslar

hdd bomboş içinde hicbirsey yok butün driverler güncell sorunu cozemedım sanırım baglantıdamı sorun var yada hdd de bişey var gibi

Alıntıları Göster
    http://imageshack.us/photo/my-images/689/29austos20110457.png/

sonucu bu biosdan (ga-x58a-ud3r) gigabayte anakartın hdd ile ilgili bi ayarı varmı varsa hangi sekmededir biosa cok yabancıyım :S

• Harddiskte bad sector olabilir. Biosta S.m.a.r.t. diye bir seçenek var. Onu aktifleştirmeyi dene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _flintstone -- 29 Ağustos 2011; 5:02:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _flintstone

Harddiskte bad sector olabilir. Biosta S.m.a.r.t. diye bir seçenek var. Onu aktifleştirmeyi dene.
    win 7 yi 64 bit de kurman gerek 32 bir olursa uyumsuzluk yapar

donanımlarda uyumsuzluk olabilir. ramları tekrar kontrol et işlemci doğru takılmış mı fanlar yeterince soğutuyor mu ? anakart ile parçaların uyumu tam mı

performans ölçen ve tavsiyelerde bulunan bir program vardı uyumsuzlukları gösteren adı aklıma gelmiyor bu tarz programlarla araştırabilirsin

bence muhtemelen win 7 den kaynaklanıyor temiz bir formatla başka bir win . 7 64 bit dene bakalım

bir de donanımların son driverlerini güncel driverlerini indir ondan da olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkish_republic -- 29 Ağustos 2011; 8:11:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkish_republic

win 7 yi 64 bit de kurman gerek 32 bir olursa uyumsuzluk yapar

donanımlarda uyumsuzluk olabilir. ramları tekrar kontrol et işlemci doğru takılmış mı fanlar yeterince soğutuyor mu ? anakart ile parçaların uyumu tam mı

performans ölçen ve tavsiyelerde bulunan bir program vardı uyumsuzlukları gösteren adı aklıma gelmiyor bu tarz programlarla araştırabilirsin

bence muhtemelen win 7 den kaynaklanıyor temiz bir formatla başka bir win . 7 64 bit dene bakalım

bir de donanımların son driverlerini güncel driverlerini indir ondan da olabilir

Alıntıları Göster
    baska bi win 7 ile format atıldı 64 bit kuruyorum zaten sorun o deill bütun diriverlerde guncel suan

• quote:

baska bi win 7 ile format atıldı 64 bit kuruyorum zaten sorun o deill bütun diriverlerde guncel suan

Alıntıları Göster
    AHCI modda olduğundan emin değilim. SATA 2 disklerde bile burst rate 200 ün üzerindedir, biostan ayarlanması gerekebilir. O kadar beklemesi uyumsuzluk olduğu hissi uyandırıyor, IDE 66 bile bu kadar beklemeye neden olmaz. (Bu arada HDD performansı iyi gözüküyor.)
  • quote:

AHCI modda olduğundan emin değilim. SATA 2 disklerde bile burst rate 200 ün üzerindedir, biostan ayarlanması gerekebilir. O kadar beklemesi uyumsuzluk olduğu hissi uyandırıyor, IDE 66 bile bu kadar beklemeye neden olmaz. (Bu arada HDD performansı iyi gözüküyor.)

Alıntıları Göster
    hocam bırak nortonu nod32 i microsoft security esseintials ı kur tarat kasma kesinlikle olmaz ayrıca donanımların güncellemelerini yap ve regeditten bi kaç ayar yapmanı tavsiye ederim işletim sisteminide 64 bit yap
  • quote:

Alıntıları Göster
     DONANIM PROBLEMİ

Bu arada bu sayfayıda koyarsan iyi olur.
    Bios versiyonu F6 olmalı, yakında üst versiyonunda çıkması olası, betaları var.

SATA3 yuvaya takılı ise başlangıçta (Marvell RAID Preinstall Driver (SATA3) for AHCI Mode) sürücüsünün kurulması gerekir.

DONANIM PROBLEMİ

DONANIM PROBLEMİ

Harddiski resimdeki 11 numaralı girişe takmış olman gerekiyor. Diğerleri SATA2 modda çalışıyor.

• quote:

DONANIM PROBLEMİ

Bu arada bu sayfayıda koyarsan iyi olur.
    Bios versiyonu F6 olmalı, yakında üst versiyonunda çıkması olası, betaları var.

SATA3 yuvaya takılı ise başlangıçta (Marvell RAID Preinstall Driver (SATA3) for AHCI Mode) sürücüsünün kurulması gerekir.

DONANIM PROBLEMİ

DONANIM PROBLEMİ

Harddiski resimdeki 11 numaralı girişe takmış olman gerekiyor. Diğerleri SATA2 modda çalışıyor.

Alıntıları Göster
    BIOS ayarlarına gelince:

DONANIM PROBLEMİ

DONANIM PROBLEMİ

Ayarları resmin olduğu yerde Gsata 6_7 ile başlayan ayarları yapman yeterli.
    1. si "enable"
    2. si "AHCI" seçili olmalı.
    Diğer sayfalarda Hdd s.m.a.r.t. ..... şeklinde seçenek var oda enable olsun.

• quote:

BIOS ayarlarına gelince:

DONANIM PROBLEMİ

DONANIM PROBLEMİ

Ayarları resmin olduğu yerde Gsata 6_7 ile başlayan ayarları yapman yeterli.
    1. si "enable"
    2. si "AHCI" seçili olmalı.
    Diğer sayfalarda Hdd s.m.a.r.t. ..... şeklinde seçenek var oda enable olsun.

Alıntıları Göster
    01myavuz

hocam baglantılar dogru yedek hdd kablosunu yedegıyle degıstırdım sizin tarif ettiniz gibi bios dan

Hdd s.m.a.r.t yi enable

gsata 6_7 yani (1. si "enable" ) yapın demişsiniz onuda yaptım

2. si "AHCI" seçili olmalı demişsiniz onuda yaptım ama win baslatılıyor dedi andan itibaren direk mavi ekran geldi onu IDE yapmak zorunda kaldım bu sorun yaratırmıı ??

hd tuneden istediniz gibi test ettim

http://imageshack.us/photo/my-images/834/30austos20110625.png/

şuan pc acılısta gayet hızlıı sıfırdan format attım ıcın oyun yok şuanda harici hdd var ama oda arkadasımda inşallah oğleden sonraoyun kurup denicem durumu size acıklarım

herkezin mubarek ramazan bayramını en içten dileklerimle kutlarım iyi bayramlar....

• quote:

01myavuz

hocam baglantılar dogru yedek hdd kablosunu yedegıyle degıstırdım sizin tarif ettiniz gibi bios dan

Hdd s.m.a.r.t yi enable

gsata 6_7 yani (1. si "enable" ) yapın demişsiniz onuda yaptım

2. si "AHCI" seçili olmalı demişsiniz onuda yaptım ama win baslatılıyor dedi andan itibaren direk mavi ekran geldi onu IDE yapmak zorunda kaldım bu sorun yaratırmıı ??

hd tuneden istediniz gibi test ettim

http://imageshack.us/photo/my-images/834/30austos20110625.png/

şuan pc acılısta gayet hızlıı sıfırdan format attım ıcın oyun yok şuanda harici hdd var ama oda arkadasımda inşallah oğleden sonraoyun kurup denicem durumu size acıklarım

herkezin mubarek ramazan bayramını en içten dileklerimle kutlarım iyi bayramlar....

Alıntıları Göster
    2. Seçenekte AHCI mod seçilirse SATA3 modunda kullanabilirsin. Yalnız seçtikten sonra windowsu yeniden kurman gerekiyor, mavi ekran gelmesi normaldir. AHCI modda, hdtune testinde farkı görürsün.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.