Şimdi Ara

Donanım sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Anakartım : ASUS H61M-A-USB3 S/L/V 2xDDR3 PCI LGA1155
    İşlemci : INTEL i3-2120 3.30Ghz 3Mb Cache 65W BOX LGA1155
    Ram : KINGSTON 2GB PC1333 MHZ DDR3 RAM BELLEK (Kutusuz) X 2 ADET = 4 GB
    Ekran Kartı : Yok (Dahili Kullanıyorum)

Bu üç donanımı yeni olarak aldım. Montajı yaptım. Fakat şöyle bir sorunum var
    1- Tüm bağlantılar doğru olarak yapıldı. 2gbx2 adet 1333 Mhz lik ramlari taktığımda ilk etapta makina çalıştı ama görüntü alamadım.
    2- 2 Adet ram slotu var İşlemciye yakın olan ram slotuna 2GB lık ram'ı tek olarak taktığımda makina çalışıyor ve görüntü geliyor
    3- Diper 2gb lık rami de işlemciye yakın olan slota taktım onda da makina çalıştı ve görüntü geldi.
    4- Bu kez her iki remi de diğer solotta denedim makina çalıştı ama görüntü gelmedi.
    5- Bu kez elimde yedekde duran tek parça 4gb lık 1600 mhz lik ramide işlemciye yakın olan slotta denedim onda da makina çalıştı ve görüntü geldi.
    6- Ama diğer slota 4gb 1600 mhz lik rami taktığımda makina çalıştı ama görüntü gelmedi
    Bu olaydan anladığım ramlarda sorun yok ama ya anakartın diğer slotunda arıza var, ya da bios dan her iki slotunda çalışması için bir ayarlamamı gerekiyor

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• yok hocam biosta ram slotunu açma/kapama ayarı diye birşey hiç duymadım. büyük bir ihtimalle slot bozuktur baya bi denemişsin zaten. rami takar takmaz çalışması lazım öyle ayar mayar yok yani.
  • eğer varsa bios güncellemesini yap önce. eğer sorunun çözülmezse slot cortlamıştır :)
  • slot çalışmıyor olabilir ayrıca anladıgım kadarıyla ramlerin 1333 ve 1600mhz hepsini aynı anda kullanmaya çalışıyorsan uyumsuzluk yaşıyor olabilirler
  • Yorum ve önerileri ile katkıda bulunan tüm arkadaşlarıma gönülden teşekkürler. Bugün değişik tür ve mhz lerdeki ramlarla da yaptığım denemeler sonucunda arızanın 2. slotta olduğuna kesin kanıya vardım ve anakartı aldığım firmaya götürdüm çünkü 2 günlük bir anakart idi. Firmanın teknik servisi tarafından da tekrar bir incelemeye tabi tutuldu ve verilen cevap : ramlar uyumsuz ondan çalışmıyor dendi :) bende durumu tam anlamaıyla tekrar izah ettim yaptığım tüm denemeleri anlattım, benim anlatımım üzerine tekrar bu sefer diğer sloy üzerine yoğunlaştılar ve sonuç: anakartın slotu arızalı :) anakart değişecek denildi ve servise kabul edildi. Şimdi artık yenisini bekleyeceğiz.

Tekrar teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ARAÇ SORUNLARI VE ÇÖZÜMLERİ
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.