Şimdi Ara

Donma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba.. Hp Compaq bir pc var elimde arkadaşımın .. Şimdi gelelim soruna...

Sorun : Tipik Hp Compaq donma sorunu... Nedensiz yere , bazen 4-5 saat sorun yapmadan devam edip sonra donuyor , bazen ardarda donmaya başlayıp 4-5 kez res atılmasına rağmen açılmıyor.

-Format attım. Yeni win 7 yükledim.

-Virüs tarattım.

-Hdd tune ve bilimum hard disk programlarıyla baktım , excellent çıktı durumu ve bad sector gözükmüyor öyle ciddi şekilde.

- Hard disk ısısı 48-49 larda, pc fan tarafından çok ısınıyor ancak bende acer vardı o da ısınıyordu , çok ısındımı kapanıyordu komple.. Böyle kitlenmelere neden olmuyordu..

Sorun ısıdan mıdır sizce? ben yüksek ısıdan dolayı , bu şekilde kilitlenip kalma yapacağını düşünmüyorum.

Çözüm önerilerinizi bekliyorum..
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: mubudak

Arkadaşlar merhaba.. Hp Compaq bir pc var elimde arkadaşımın .. Şimdi gelelim soruna...

Sorun : Tipik Hp Compaq donma sorunu... Nedensiz yere , bazen 4-5 saat sorun yapmadan devam edip sonra donuyor , bazen ardarda donmaya başlayıp 4-5 kez res atılmasına rağmen açılmıyor.

-Format attım. Yeni win 7 yükledim.

-Virüs tarattım.

-Hdd tune ve bilimum hard disk programlarıyla baktım , excellent çıktı durumu ve bad sector gözükmüyor öyle ciddi şekilde.

- Hard disk ısısı 48-49 larda, pc fan tarafından çok ısınıyor ancak bende acer vardı o da ısınıyordu , çok ısındımı kapanıyordu komple.. Böyle kitlenmelere neden olmuyordu..

Sorun ısıdan mıdır sizce? ben yüksek ısıdan dolayı , bu şekilde kilitlenip kalma yapacağını düşünmüyorum.

Çözüm önerilerinizi bekliyorum..

bios guncellemesi deneyin ne tepki verecek

• Bios güncellemesi de yapmıştım ama bir daha yapıyım akşama .. Belki bir hata olmuştur
  • quote:

Bios güncellemesi de yapmıştım ama bir daha yapıyım akşama .. Belki bir hata olmuştur

guncel degilse guncelleyin guncelse restore edin guncelde sorun devam ederse bir eski sürümü deneyin
  • Al bi hdd gel sen beni dinle
  • quote:

Orijinalden alıntı: blancbec

Al bi hdd gel sen beni dinle

bad sector yok demiş arkadaş
  • Programla hdd taramasina cok guvenemiyorum açıkçası ama bios guncellemeyi denemektr mantikli ilk olarak, daha sonra cikma bi hdd bulup onu denemek olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blancbec

Programla hdd taramasina cok guvenemiyorum açıkçası ama bios guncellemeyi denemektr mantikli ilk olarak, daha sonra cikma bi hdd bulup onu denemek olabilir.
    Merhaba

HDD tehlikede 49 derece HDD için çok yüksek sistemi çok zorlamamaya çalışın verilerinizi kaybedebilirsiniz.Sistem ne kadar çok ısınırsa tepki vermesi yavaşlar soğutma sisteminizde sorun var. Mavi ekran hata aldınızmı hiç bu donmalar olurken ?
  • Evet mavi ekran hatası da 2-3 kez aldım.. Ancak bazen 4-5 saat sorun yaratmaması , bazen ise hiç açılmaması kafamı karıştırıyor.. Hdd bomboş veri kaybetmem sorun değil ama hdd değiştirmek sorunu çözer mi emin olmak istiyorum..
  • Tamamdır akşama bios sonuçlarına bakıcam..
  • quote:

Tamamdır akşama bios sonuçlarına bakıcam..
    1 yıldır bende aynı pc yi kullanıyorum bende de ilk 3-4 saatten sonra ısıdan dolayı sistemde donma kasma vs oluşuyordu aldım 40 liraya bir soğutucu şimdi eskisinden daha iyi çalışıyor
    Şayet ısıdan dolayı kasıyorsa resetlemenin bir anlamı yok sıcaklık belli seviyeye düşmeden açılmaz.
    Ayrıca özellikler aynımı bilmiyorum ama bendekinin özellikleri ortalama fazla bir şey beklememek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Strelok -- 16 Aralık 2013; 12:14:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Strelok

1 yıldır bende aynı pc yi kullanıyorum bende de ilk 3-4 saatten sonra ısıdan dolayı sistemde donma kasma vs oluşuyordu aldım 40 liraya bir soğutucu şimdi eskisinden daha iyi çalışıyor
    Şayet ısıdan dolayı kasıyorsa resetlemenin bir anlamı yok sıcaklık belli seviyeye düşmeden açılmaz.
    Ayrıca özellikler aynımı bilmiyorum ama bendekinin özellikleri ortalama fazla bir şey beklememek lazım.

Alıntıları Göster
    sorun fanda dostum.
  • quote:

Bilgisayar ile sadece word , excell kullanılıyor bir de internetten video izleniyor en fazla bu kadar... Dolayısıyla herhangi bir performans beklentisi söz konusu değil.. Sadece donmasın yeter..

Bu akşam bir de etrafına buz koyarak , deniyim .. Eğer sıkıntı olmazsa uzun süre, kaliteli bir fan almak lazım... Ancak aklımı kurcalayan şu , ısıdan dolayı kasma donma olur mu ??

Benim bildiğim ısıdan dolayı pc kendini kapatır.. Ekran neden kilitlensin?

• arkadaşlar bu arada bu mavi ekranı aldım 2-3 kez.. Isıdan dolayı bole bir hata verir mi kitlendğinde?
     Donma sorunu
  • quote:

arkadaşlar bu arada bu mavi ekranı aldım 2-3 kez.. Isıdan dolayı bole bir hata verir mi kitlendğinde?
     Donma sorunu
    Yüklü driverleri üreticinin sitesinden dowload et ve güncelle. hala yanı problemin varsa Ram test çalıştırıp RAMlerini kontrol et.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zamansizz

Yüklü driverleri üreticinin sitesinden dowload et ve güncelle. hala yanı problemin varsa Ram test çalıştırıp RAMlerini kontrol et.

Akşama yapılacaklar listesine alındı tamamdır... Ram'den böyle kitlenmeler yapması söz konusu ise ram test bios update'ten önce yapıyım..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Zamansizz

Akşama yapılacaklar listesine alındı tamamdır... Ram'den böyle kitlenmeler yapması söz konusu ise ram test bios update'ten önce yapıyım..

Alıntıları Göster
    gönderdiğin ekran alıntısının sonradan farkına vardım.Genelde ekran kartıyla ilgili problemlerde bu mavi ekrana düşersin. Lütfen ekran kartına ait tüm driverleri sil ve üreticinin önerdiği güncel driverleri yükle. Eğer ekran kartının donanımında problem oluşmamışsa, sistemin stabil hale gelecektir. Kolay gelsin. Ayrıca istersen sorunu tam olarak tespit etmek için ekran kartında bech mark testi çalıştır. Yine mavi ekran alacaksındır.

• quote:

quote:

Bilgisayar ile sadece word , excell kullanılıyor bir de internetten video izleniyor en fazla bu kadar... Dolayısıyla herhangi bir performans beklentisi söz konusu değil.. Sadece donmasın yeter..

Bu akşam bir de etrafına buz koyarak , deniyim .. Eğer sıkıntı olmazsa uzun süre, kaliteli bir fan almak lazım... Ancak aklımı kurcalayan şu , ısıdan dolayı kasma donma olur mu ??

Benim bildiğim ısıdan dolayı pc kendini kapatır.. Ekran neden kilitlensin?

Laptop için hdd nin 49 derece civarına ulaşması laptopun kendini kilitlemesi için yeterli sebep
    Laptopun parçalarının masaüstüne göre daha içiçe olduğunuda unutmayın
    49 derecedeki bir hddnin diğer parçaları etkilememesi imkansız zaten
    Şayet uzun süre bu seviyedeki ısıya maruz kaldıysa parçalarda arızalar meydana gelmiş olabilir.
    Ayrıca sorunu driver vs de arama bir pc driveri eksik olduğu için kendini kapatmaz
    Zaten elindeki laptop gerekli driverları içinde bulunduran bir cihaz
    Senin problemin laptopun ısı seviyesinin yüksek olması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Strelok -- 16 Aralık 2013; 15:12:51 >

• Bende de HP var ve ısınma sorunu meşhur. Çaresi fanı temiz tutmak, üfleme çekme açıp içini temizleme gibi yöntemleri uygulayabilirsin.
  • Arkadaşlar yardımlar için sağolun.. Aletin üzerinde 64 bit win7 varmış .. Onunla başladım ..

-win 7 ultimate 32 bit kurdum.
    -driverları en günceli yükledim.
    -bios güncel
    -açabildiğim kadar içini açıp süpürgeyle fanı temizledim.

Şuan alet inanılmaz hızlı ve 3 saatlik kullanımda ısınma ve donma olmadı.. Bi hafta test edicem eğer tekrarlarsa , donanımsal olduğunu anlıcaz bakalm ram mi hdd mi ekran kartı mı sorun o zaman yine konuşuruz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.