Amerika topraklarında doğup bize kadar gelen lezzet DONUT ! Donut nedir diye sorduğunuzu duyar gibiyim , tam anlamıyla Türkçe anlamı ne bilmiyorum ancak tatlı çörek diyebiliriz. Yabancı dizilerde öğle arasında atıştırmalık olarak yenen tatlı çöreği artık bizde evde yapabileceğiz. Detaylı bir şekilde donut nasıl yapılır anlattık , şimdiden afiyet olsun .
Donut için Malzemeler:
3 Bardak un 1 Adet yumurta 100 Gram tereyağı 4 Yemek kaşığı toz şeker 1 Çay kaşığı tuz 1 Tatlı kaşığı instant kuru maya Yarım su bardağı kadar süt
Yapılışı:
Tüm kuru malzemeleri bir kaba koyup iyice harmanlayın. Oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağını bu karışıma ekleyerek yoğurun. Diğer malzemeleri de ilave ederek hamuru mayalandırın. Hamurun mayalandığını gördükten sonra unlanmış tezgahta yaklaşık 5-6 milimetre kalınlığında hamuru merdane yardımı ile açın.
Hamuru önce büyük daireler şeklinde kestikten sonra ortalarını da küçük dairelerle kesip simit şeklini verin. Bunu yapmak için kurabiye kalıplarından yararlanacağınız gibi şişe kapaklarından ya da bardaklardan yararlanabilirsiniz. Kestiğiniz bu hamurları bir tepsiye dizin ve tekrar mayalanmaya bırakın. Mayalanan simitleri ters düz ederek kızgın yağda pişirin. Kızaran halkaların üzerine pudra şekeri döküp ılınmaya bırakın. Üzerini istediğiniz şekilde süsleyin.
Hamur şekerli olduğundan hızlı bir şekilde kızaracaktır, bu sebeple pişirirken hamurun yanmamasına özen gösterin.