Şimdi Ara

Dört mevsim lastik modelleri (3PMFS/M+S) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
4
Favori
12.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Cevabınız ve aktarmış olduğunuz değerli bilgiler için teşekkür ederim.

Öncelikle ebatım biraz sıkıntılı bir ebat, zira hiç bir şekilde orjinal ebatta lastik bulamıyorum internette.

Dediğiniz markaları ilk defa duyuyorum desem yeridir, kısa bir internette bakındıktan sonra her ikisinin de TR'de distribütörünün ve satışının olmadığını gördüm. Ancak yanılıyorsam lütfen düzeltin.

Yük endeksi uyarınız için de teşekkür ederim, şu anda ebat bulmaya uğraşırken, düşünmediğim bir olgu idi. Ancak bundan sonra dikkat edeceğim.

Tekrardan bilgi dolu cevabınız için teşekkürler.
  • Type R T kullanıcısına yanıt
    rica ederim,

Hepimiz benzer durumdayız. Her markada, her ebat, her zamanda olmuyor. Benim de ebat sıkıntılı, en uygunu en az tavizle bulmaya çalışıyoruz. Ben de ihtimalleri artırmak için yazdım, daha güzel tavsiyeler de vermişler, keşke ebat da bulunsa.

Sumitomo, Dunlop karakterinde, direksiyonda kararlı, çok iyi balansı ve geometrisi olan hafif bir lastik (üç tanesine hiç balans ağırlığı konulmadı). Tabii seri ve modele göre değişir bunlar ama en az Toyo kadar iyi bence. Bazen geliyor, ben Japonya üretimi 4 tane almıştım. Hatta 5 istemiştim de 4 tane kalmıştı. Ama gerçek dört mevsimlik değildi, Nokian gibi silikalı deil ve kar ikonu yok.

Uniroyal de Goodyear-Michelin arası yumuşak konforlu bir lastiktir. 90'lara kadar sürekli ****ı, sonra kesildi. rainmAx yağmur lastiği, o da tam dört mevsimlik sayılmaz. Şimdi, 2010'dan beri kesintilerle piyasaya çıkıyor. Ayrıca denk gelirseniz BF-Goodrich (Lassa bu firmanın know-how'ıyla kurulmuştu) arazi ebatlarında rekabetçidir, kalite ve çeşit bakımından.

§ Sistem "pazarlama"yı sansürlemiş, ilginç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karbon 12 -- 22 Şubat 2016; 0:22:37 >

Ali beyle görüştünüz mü?
    AS200 varmıy mış istediğiniz ebatta?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carsever -- 22 Şubat 2016; 12:52:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Carsever kullanıcısına yanıt
    Simdi aradim varmis elinde, ancak EuroAll Season AS200, 4 mevsim diye sordum ama bana kislik lastik abi bu dedi.

Tanesi de 225 lira, kargosu da 60 lira tutar dedi. 2015 uretimimiymis, ancak haftasini hatirlamiyor, bakmam lazim dedi.

Yarin parayi canli elime alayim, tekrardan arayacagim.

Yardiminiz icin tesekkur ediyorum.

Bir de bu arkadasin Ankara'da ki dukkaninin ismi nedir? Guvenilir midir?

As200ler kışlıklarla birliktse stoklara giriyor.
    Lastikciler teknik konulardan uzak maalesef.
    Lastikci budur, araştırabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carsever -- 22 Şubat 2016; 18:18:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carsever

As200ler kışlıklarla birliktse stoklara giriyor.
    Lastikciler teknik konulardan uzak maalesef.
    Lastikci budur, araştırabilirsiniz.
    carsever as200'lerden memnun musun?, Karda-buzda deneme fırsatı buldun mu? Biraz tecrübe aktarsan iyi olur, ben de düşünüyorum bu lastiği önümüzdeki kışa.

• quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

carsever as200'lerden memnun musun?, Karda-buzda deneme fırsatı buldun mu? Biraz tecrübe aktarsan iyi olur, ben de düşünüyorum bu lastiği önümüzdeki kışa.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bende uzun araştırmalar sonucu 215 55r16 abatında syron marka 4 mevsim lastik aldım ve 3000km dir kullanıyorum..

ilk olarak lastik a sınıfı yol tutuşu e sınıfı yakıt a sahip ki benim için önemli olan yol tutuşunun a olması.. ki normal bi yaz lastiği alayım dedim çoğu c sınıfı buda bana göre değil.. bunun dışında araç kar şartlarında kullanma sertifikalıymış üzerinde de işareti ve harf olarak belirtilmiş.. 365 gün kullanıma elverişli işaeti ve yağmur kar ve güneş işaretleride var..

bundan önceki lastiklerim biridgeston turanza idi 2 lastik kıyaslarsam syron bana göre çok daha konforlu ve güvenli geldi.. sebebi yumuşak yapısından dolayı yoldaki kasisleri neredeyse hiç hissettirmiyor.. kış lastikleri gibi ses yapmıyor ve karda oldukça başarılı şehir içinde afyon gibi bi yerde ve ilçelerinde en ufak bi sıkıntı yaşamadım.. yakıta etkisini henüz yol bilgisayarında görmedim bi fark olarak.. fiyatına gelirsek 4 çelik sibop balans dahil 810tl ki piyasaya göre neredeyse yarı fiyatına diğer lastik markalarına göre..

umarim aydınlatıcı olmuştur sırf marka diye bidaha asla yüksek paralar vermem...

• quote:

Heran iletişim halinde olduğum 4 kişi Falken AS200, 3 kişi Goodyear Vector4 kullanıcısı.
    Herkes bu kış çok memmundu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Carsever

quote:

Heran iletişim halinde olduğum 4 kişi Falken AS200, 3 kişi Goodyear Vector4 kullanıcısı.
    Herkes bu kış çok memmundu.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar merhaba,

Geçte olsa bugün lastik alabildim.

Daha önceki mesajlardan görebileceğiniz üzere Falken AS200'ler ile ilgilenmekteydim. Ancak bulduğum tek satıcınında bir türlü üretim tarihini söylemekten kaçınmasından dolayı huylandım, vazgeçtim. Bulunduğum şehirde olsa yine de gidip bakabilirdim ama ben İstanbul'dayım, lastikler Ankara'da. Bu esnaflardaki kısaca parayı ver, gerisine karışma tavırlarından nefret ediyorum.

Neyse, yerli ve yabancı forum sitelerinde bir süre araştırma yaptım. Ve 3 seçenek belirledim.

-Pirelli Scorpion Verde All Season
    -Goodyear Wrangler HP Allweather
    -Kumho Road Venture KL51

Tyrereview.co.uk sitesi bu konuda bana çok yardımcı oldu. Sıra gelmişti, lastik bulmaya. İnternetten farklı farklı sitelerle ve satıcılarla yapılan bir görüşmeler yaptım. Kumho'nun TR distiribütörünü aradığımda KL51'lerin şu anda kendi ellerinde olmadığını ve en erken Nisan ortası gibi geleceğini söyledi. Ancak ben artık beklemek istemiyordum, zira yakın zamanda uzun yola çıkma ihtimalim var. Peki bu lastikleri bulabileceğim bir bayiniz var mı deyince, telefondaki beyefendi geçtiğimiz haftalarda Küçükçekmece'de ki Özcanlar Otomotiv'in 4 tane bu lastikten aldığını ancak satılıp satılmadığını bilmediğini belirtti. Açıkçası ben de herhalde özel sipariş olarak gelmiş ve satılmıştır diye düşünmüştüm. Ancak Türk Telekomun verdiği bedava dakikalar sağolsun, yine de bir arayıp sormak istedim. Aradığımda, yetkili kişi lastiklerin hala durduğunu söyledi, üretim haftasını sorunca sağolsun, üşenmedi depoya indi, üretim tarihlerine baktı. 2015'in 45. haftası üretilmiş olduğunu olduğu söyledi ki, benim kritelerime uymaktaydı. Güzel de bir fiyat verince, dedim lastikleri ayır, öğleden sonra geliyorum

Lastiklerin, evime 25 dakika uzaklıkta olması da ayrı bir güzellik oldu, oradaki Mustafa Bey sağolsun gayet güzel ilgilendi. Nitrojen+sibop değişimi de yaptırdım sayelerinde.

Şu an herhangi bir izlenim edinmek için çok erken olduğunu düşünüyorum ancak 2002 üretimi artık çatlayan lastiklerimden sonra çok yumuşak geldi.

Hayatım boyunca F/P ürünlerini sevdim. Umarım pişman olmam seçimimden. Bu arada tanesini 235 liraya geldi lastiklerin ki, makul olduğunu düşünüyorum.

Biraz uzattım kusura bakmayın, ancak son olarak başta Carsever olmak üzere diğer tüm arkadaşlara yardımlarından dolayı teşekkür ederim.

Neyse, resimlere geçelim artık

Bu mesaja eklenen görseller:

Dört mevsim lastik modelleri (3PMFS/M+S)Dört mevsim lastik modelleri (3PMFS/M+S)Dört mevsim lastik modelleri (3PMFS/M+S)Dört mevsim lastik modelleri (3PMFS/M+S)

Dört mevsim lastik modelleri (3PMFS/M+S)Dört mevsim lastik modelleri (3PMFS/M+S)Dört mevsim lastik modelleri (3PMFS/M+S)Dört mevsim lastik modelleri (3PMFS/M+S)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Type R -- 23 Mart 2016; 17:56:38 >

Hayırlı olsun, içinize sindiyse güle güle kullanın.

Ancak Falken AS200 tarzında Kar tanesi logolu bir lastik değil.

Kumho/Hankook ürünlerinin modelleri, ülkemizde Petlas ile ortak mühendislikle geliştiriliyor.
    Lastiğiniz Petlas PT535 ile aynı mühendislik ürünü.
    Bilginiz olsun.
    Bu mesaja eklenen görseller:

Dört mevsim lastik modelleri (3PMFS/M+S)

• Carsever kullanıcısına yanıt
    Evet, kar sembolu yok biliyorum. Alternatif olarak Nokian WP vardı kar sembollü ancak seçimimi bundan yana kullandım.

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim, umarım pişman olmayız. :)

Petlasla ilgili olan mevzuyu bilmiyordum, benim lastiklerin üzerinde MAde in Korea yazıyor ancak şu saatten sonra Malezya üretimi olsa da farketmez, almış olduk bi kere :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Type R

Evet, kar sembolu yok biliyorum. Alternatif olarak Nokian WP vardı kar sembollü ancak seçimimi bundan yana kullandım.

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim, umarım pişman olmayız. :)

Petlasla ilgili olan mevzuyu bilmiyordum, benim lastiklerin üzerinde MAde in Korea yazıyor ancak şu saatten sonra Malezya üretimi olsa da farketmez, almış olduk bi kere :)
    Goodyear Vector 4Seasons Gen-2 bu lastikten hiç bahseden olmamış, yok mu kullanan?

195/65 r15 için arayıştayım. Araç İstanbul/Ankara da kullanılacak.

www.rezulteo-lastik.com.tr
    Vector 4Seasons Gen-2, Goodyear'ın yeni dört mevsim lastiği
    http://www.rezulteo-lastik.com.tr/yeni-lastik/vector-4seasons-gen-2-goodyear-in-yeni-dort-mevsim-lastigi-27965

• quote:

Orijinalden alıntı: .:DONANIMHABER:.

Goodyear Vector 4Seasons Gen-2 bu lastikten hiç bahseden olmamış, yok mu kullanan?

195/65 r15 için arayıştayım. Araç İstanbul/Ankara da kullanılacak.

www.rezulteo-lastik.com.tr
    Vector 4Seasons Gen-2, Goodyear'ın yeni dört mevsim lastiği
    http://www.rezulteo-lastik.com.tr/yeni-lastik/vector-4seasons-gen-2-goodyear-in-yeni-dort-mevsim-lastigi-27965

Bahsetmez olur muyuz. Listede var.
    Ayrıca bunun birinci neslini kullanan tanıdıklarım var ve çok memnunlar.

• Konuyu okurken bir ara forum degilde ekşi ookuyorum sandım

• goodyear vector season 2 modelinin birde XL olani var aralarinda ki fark nedir.

xl cevabi bu sekildeymis;
    XL/ Güçlendirilmiş
    Ekstra Yük (XL) veya Desteklenmiş (Reinf) ile işaretlenen lastikler, standart versiyondan daha yüksek yük ve yüksek basınç için tasarlanmıştır

almanyada baya prestijli olan autobil sitesinin 4 mevsim lastik testinde vector g2 birinci cikmis bende almayi düsünüyorum.

test almanca :). not sistemi bizden farkli almanyada 1 en iyi, 5 en kötü. lastik notlarina bakabilirsiniz.

XL/ Güçlendirilmiş
    Ekstra Yük (XL) veya Desteklenmiş (Reinf) ile işaretlenen lastikler, standart versiyondan daha yüksek yük ve yüksek basınç için tasarlanmıştır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernoova -- 5 Ağustos 2016; 20:54:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: supernoova

goodyear vector season 2 modelinin birde XL olani var aralarinda ki fark nedir.

XL/ Güçlendirilmiş

almanyada baya prestijli olan autobil sitesinin 4 mevsim lastik testinde vector g2 birinci cikmis bende almayi düsünüyorum.

test almanca :). not sistemi bizden farkli almanyada 1 en iyi, 5 en kötü. lastik notlarina bakabilirsiniz.

XL/ Güçlendirilmiş
    Arkadaşlar merhaba

Pirelli Cınturato All Season Lastik kullanan varmı?

Yaz - kış performansları nasıldır?

Michelin Crossclimate
    Nokian Waterprof
    ve pirelli arasında kaldım. Yardımcı olabilirmisiniz.

• Lastik bulamiyorsun ki, piyasa rezalet. Aradigim ebat da 195/65/15, oyle ara ebat falan degil.

Ankara'da "bir tane" Goodyear bayisinde 2016 uretimi Vector Gen2 yok.

Nokian Weatherproof zaten bulunmuyor. Internette olanlar 32/2015 yani bir senelik.

En bombasina geliyorum. n11'de satici bana 2016 tarihli diye sattigi Pirelli Cinturato Allseasonlari 2014 uretimi gondermis. Teslim almadan geri postaladim.

n11 trajedisiyle ugrasiyorum su anda. Lastikleri aldigimda 1000TL ustune 100TL bonus kampanyasi vardi. Adamlara diyorum ki lastikleri iade ediyorum, parayi kredi kartima yatirmayin, 100tl bonus yanar, "hediye ceki"ne cevirin, yerine baska lastik alacagim Yok oradaki apt**a anlatamadim. Illa kredi kartima iade edip bonusu da yakacaklar. Katil olmamak zor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: silverson

Arkadaşlar merhaba

Pirelli Cınturato All Season Lastik kullanan varmı?

Yaz - kış performansları nasıldır?

Michelin Crossclimate
    Nokian Waterprof
    ve pirelli arasında kaldım. Yardımcı olabilirmisiniz.

Kar performansı olarak sıralarsak
    Nokian, Michelin, Pirelli
    Yaz performansı olarak sıralarsak
    Michelin, Nokian, Pirelli

• 32 bin kilometredir imzadaki aracımda pirelli scorpion verde all season lastik kullanıyorum 275/45 r21 daha önce f10 5 serisinde p zero kullandım çok memnun kaldım ama bu lastikten çok memnun değilim
    yağmurlu havalarda fazla gazlayınca çaprazlama yan yan yola çıkıyorum çok fazla patinaja düşüyor kışın kış lastiği gibi tatmin edici değil yazın sorun olmuyor
    4 mevsim lastik almak bana pek mantıklı gelmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkboyy

32 bin kilometredir imzadaki aracımda pirelli scorpion verde all season lastik kullanıyorum 275/45 r21 daha önce f10 5 serisinde p zero kullandım çok memnun kaldım ama bu lastikten çok memnun değilim
    yağmurlu havalarda fazla gazlayınca çaprazlama yan yan yola çıkıyorum çok fazla patinaja düşüyor kışın kış lastiği gibi tatmin edici değil yazın sorun olmuyor
    4 mevsim lastik almak bana pek mantıklı gelmiyor

Pirelli Scorpion Verde All Season zaten listemizde yok.
    Çünkü kar sembolü yok.
    Ben de Duster aracımda kullanıyorum. Geçen kışı geçirdim ama kar sembolü olmayışı beni hep tedirgin etmişti.
    Bfgoodrich Urban Terrain siparişi verdim.
    1 aya kadar gelince, Pirellileri satacağım.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.