< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carsever -- 17 Aralık 2017; 11:34:19 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carsever -- 17 Aralık 2017; 11:34:19 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Dört mevsim lastik=her şeyden biraz=hiçbir şey.
|
Senede 3 gün karyağıyor 4 mevsim en iyisi .zırt pırt lastik değistirmeye ne gerek var.
|
Neden "master of none" olsunlar... Yaz yağmurlarında, şantiye kentlerin çamurlu asfaltlarında veya herhangi bir yağmurda yazlık lastikler mi daha iyi tutunuyorlarmış? Bu sebeple mi etrafımda en küçük aksiyonda bu kadar çok topaçlar görüyorum. Her yaz yağmurunda çevreyolunda gördüklerim saadet zincirleri midir.
İngilizler Hindistan gelişmesin diye öğrencilere logaritma tablolarını ezberletirmiş. Tekniğe de böyle ezbere bakmamak lazım. Bizim de Avrupa'dan aldığmız kanun, özünde "doğru düzgün tutunan" lastik kullan diyor. Kış için onayları olan lastikler arasından şartlara en uygun olanları seçmek doğrudur. Ezbere seçmek ise hatadır. Askerdeyken bakım garajlarında ("kademe" derler) "en büyük hata sıkılmamış bir vidadır" yazardı. Bazılarımız anlaşılan montajın ne kadar riskli olduğunun, pek çok hatanın aslında montaj problemi olduğunun farkında değiller belki. Bir de ayrı jantlarınız yoksa radyalleri söküp takmak büyük bir hatadır, böyle yapanlar lastiği üretenlerin kılavuzlarını bir defa olsun okumamışlar herhalde. Makul şartlarda dört mevsimlikleri tercih etmek toplam riskleri düşürebilir. |
Araba alirken zevkine ben bu donanimi kullaniyorum veya seviyorum deyip para verilirken iciniz sizlamiyorda, ortalama 3-4 yilda bir adam gibi iki takim lastige para odemek icinize mi oturuyor anlamiyorum.
Caniniz bu kadar mi degersiz arkadas? Ben canimi sokakta bulmadim, ister Sahin olsun ister Mercedes olsun yerle temasi saglayan 4 tane lastik. Gerekirse 1 ay az gezip adam gibi mevsimine gore lastigimi alir huzurlu sekilde aracima binerim. Dogru duzgun onemlini almayip gidip biryerde patladiktan sonra takdir-i ilahi demenin anlami yok, can tasiniyor onun ustunde. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akula06 -- 16 Ocak 2015; 13:05:24 > |
|
|
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |