Arkadaşlar bu kazada kim suçludur? Mahalle arasında dörtyolda gerçekleşen bir kazadır.
yollardan biri anayol olmadığına göre ,sağdan gelene yol verilir kuralı geçerli. çizime göre hyundai suçlu gözüküyor.
Dört yolun da birbirine göre üstünlüğü yok ise çizime göre söylüyorum. Hyundai Minibüs suçlu. Kurala göre sağındaki arabanın geçiş üstünlüğü var. Ama dediğim gibi. Çizime göre konuşuyorum.
Fakat fotoğrafa bakılırsa Hyundai minibüs çoktan kavşağa girmiş görünüyor. Otomobil yan tarafına vurmuş gibi.
Hyundai çok hızlıydı arkadaşlar belirtmeyi unuttum, fakat bunu nasıl ispatlayabilirim ki :(
Hızlı olmasını ispatlayamazsınız,fren mesafesi ölçümünü polisler bazen yapıyor bazen yapmıyor. Geçiş hakkı kimin? Anayol levhası kimi gösteriyorsa diğeri suçlu..İkisi de denk yol ise Hyundai yol vermeliydi.
Mahalle arasında bazen soldan geleni göremezsiniz. Bu nedenle mutlaka sağdakine yol verilmeli. Tam köşede bir ağaç görüyorum. Ben olsam çok hızlıydı, görüş alanında değildi yazardım.
Artık tutanakla vs işler halledildiği için fren mesafesi falan pek birşey ifade etmiyor hergün binlerce tutanak okuyan yetkililerde pek fazla tutanaklara takılmıyor yani hyundai biraz hızlı imiş yola önce girmiş falan bu önümdeki hızlı gidiyordu ani durdu vurdum gibi birşey anayol varmı yok,ters yön varmı yok,minibüs soldamı evet sağa yol vermesi gereklimi evet olay bitmiştir kusurun büyük oranı minübüse verilir
Hyundai Asli kusurlu, Citroen tali kusurlu. Hyundai'ın trafik sigortası, Citroen'deki hasarın yüzde 75'ini ödeyecek, yüzde 25'ini varsa kasko yoksa sahibi kendi cebinden verecek.