Şimdi Ara

Dosyalarım reco dosyasına dönüştü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın.

Saçma sapan bir program yükleme esnasında dosyalarımın uzantıları hepsi olmasa da belki yüzde 80 90 ı reco uzantılı oldu. Örneğin jpeg001.jpg.reco şeklinde. Fotoğraf da yüklüyorum bilgisi olan varsa sevinirim. Eskiye ait fotoğraflarımın da olduğu taşınabilir harddiskime yaptı bunu adi program.

Düzenleme: imla +

Bir tane fotoğrafta. Reco kısmını silip jpg olarak uzantıyı değiştirdim ama fotoğraf açılmıyor o zaman da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delifaruk -- 11 Ekim 2019; 16:30:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Geçmiş olsun. Şifre virusu bulaşmış. HDD i başka yere takmayın bulaşmasın baska yerlere.

Bu tür virüsler dosyaları şifreliyor ve normal hale getirebilmeniz için virüsü yazan kişiye yüklü bir para ödüyorsunuz oda size sifreyi cozecek anahtarı/uygulamayı gönderiyor.

O dosyaları kurtaramama ihtimaliniz yüksek gibi. Ama yine de araştırın belki düzgün çalışan bir yöntem vardır.
    Bazı eski tip cripto virüslerinin anahtarları vb nette bulunabiliyor diye biliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • www.pcrisk.com
    How to remove Reco Ransomware - virus removal steps
    https://www.pcrisk.com/removal-guides/16035-reco-ransomware

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cdemir

Geçmiş olsun. Şifre virusu bulaşmış. HDD i başka yere takmayın bulaşmasın baska yerlere.

Bu tür virüsler dosyaları şifreliyor ve normal hale getirebilmeniz için virüsü yazan kişiye yüklü bir para ödüyorsunuz oda size sifreyi cozecek anahtarı/uygulamayı gönderiyor.

O dosyaları kurtaramama ihtimaliniz yüksek gibi. Ama yine de araştırın belki düzgün çalışan bir yöntem vardır.
    Bazı eski tip cripto virüslerinin anahtarları vb nette bulunabiliyor diye biliyorum.
    Cevap için teşekkürler. İnternette herhangi birşey çıkmıyor. Gitti yılların fotoğraf arşivi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nexon88

https://www.pcrisk.com/removal-guides/16035-reco-ransomware
    Baktım çok sağolun. Anladığım kadarıyla geçmiş olsun.
  • Harddiski formatlıyorum. Acaba kurtarma programıyla denesem bozulmamış dosyaları bulabilir miyim? Fikriniz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delifaruk -- 12 Ekim 2019; 13:39:12 >
  • delifaruk kullanıcısına yanıt
    Shadow explorer diye bir uygulama varmış. Dosyaların gölge kopyalarını buluyor sanırım.

Ama bildiğim kadarı ile lanet virüs onları da yok ediyor.

Bi şansınızı deneyin isterseniz. Dosya kurtarma programlarını da deneyebilirsiniz. Ama pek işe yarayacağını sanmıyorum. :)
  • Çok teşekkürler. Hayırlı Forumlar.
  • Burdakini deneyin

https://labs.bitdefender.com/2018/10/gandcrab-ransomware-decryption-tool-available-for-free/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.