Şimdi Ara

Dövüş sporu ve boy uzatmak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
11.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu konunun üzerinden yaklaşık dört yıl geçti. Eski mesajı sildim konuyu baştan alıyorum.

Lisenin ilk yılı boyum 175 cm kadardı. Yıllarca yüzdükten sonra yüzmeden sıkıldım ve dövüş sporlarına merak sardım. İki yıl boyunca boks ve wing chun yaptım. Lisenin ikinci senesinde 12 cm kadar uzamıştım. Daha sonra bu uzama yavaşladı. Biraz da vücut geliştirme ile uğraştım. Bir yıldır spor yapmıyorum. Şu an 19 yaşındayım boyum 190 cm. Özelden birkaç kişi mesaj atmaya başlayınca buraya yazma gereği duydum. Benim yaptığım sporlar esneklikle alakalı sporlar değildi. Boyumun bu yüzden uzadığını sanmıyorum. Ben spor yaptığım yıllarda uykuma ve beslenmeme çok dikkat ettim. Akşam 11:00 de yatağa girdim, sabah 07:00 da kalktım. Her gün yumurta, süt, peynir, yoğurt yedim. Boyumun uzamasına neden olan şeyler bunlardı. Bunları yaparsanız siz uzar mısınız bilemiyorum. Yaşınız 18 falansa zaten çokta uzamayı beklemeyin. Herkes uzun boylu olmak zorunda değil, uzun olmakta bir avantaj değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0BED128C9 -- 1 Nisan 2017; 18:31:42 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dövüş Sporu ve Boy Uzatmak

Dövüş sporları, fiziksel uygunluğu geliştirmenin yanı sıra boy uzamasını etkileyebilecek potansiyel faydalar sunar. Ancak her dövüş sporunun boy uzaması üzerindeki etkileri farklıdır.

Boy Ulatan Dövüş Sporları:

• Judo: Judo, atma, fırlatma ve tutma tekniklerini içeren bir dövüş sporudur. Bu teknikler, omurga ve eklemleri gererek boy uzamasını destekleyebilir.
    • Tekvando: Tekvando, tekme atma, yumruk atma ve savunma tekniklerini içeren bir dövüş sanatıdır. Bu teknikler, vücudun esnekliğini ve hareket açıklığını artırarak boy uzamasına yardımcı olabilir.

Boy Uzaması Üzerinde Etkisi Belirsiz Olan Dövüş Sporları:

• Boks: Boks, yumruk atma ve savunma tekniklerine odaklanır. Boy uzaması üzerindeki etkileri kesin değildir, ancak bazı araştırmalar boksun boy uzamasına engel olabileceğini düşündürmektedir.
    • Kick Boks: Kick boks, tekme atma, yumruk atma ve savunma tekniklerini içeren bir dövüş sporudur. Boy uzaması üzerindeki etkileri de belirsizdir ve bazı araştırmalar kick boksun boy uzamasını engelleyebileceğini öne sürmektedir.

Boy Kısaltan Dövüş Sporları:

• Judo: Bazı çalışmalar, aşırı veya yanlış uygulandığında judonun boy kısaltmasına neden olabileceğini öne sürmektedir. Aşırı tutma ve fırlatma teknikleri omurga üzerinde baskı oluşturabilir ve boy uzamasını engelleyebilir.

Önemli Hususlar:

• Boy uzamasını desteklemek için herhangi bir dövüş sporuna başlamadan önce mutlaka bir doktordan veya fizyoterapistten tavsiye almalısınız.
    • Uygun tekniklerle ve güvenli bir ortamda antrenman yapmak çok önemlidir.
    • Boy uzaması genetik faktörlerden büyük ölçüde etkilenir ve dövüş sporları boy uzamasını garanti etmez.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • şaka mısın :) aynı anda 3 spor yapmayı hayal edıyosan 4 yıl yüzmek sana spor olarak kondısyon bilgisi vs. hiçbir şey katmamış demektir. bu sporlardan sadece biri bile seni yorar sen kalkmış 3-4 tane yapıcağını söylüyosun :) kickboks felan bu sporlar esneme üstüne kurulu yanı boy uzatır. body ise tam tersi. eğer yapıcaksan direk mma yap eğer imkan yoksa mma için kickboks öneririm bi antrenmanda 2 saat 3saat harcayan ek çalışmalar ekleyen ilgilenen hoca bulursan kaçırma
  • Hocam zorluğu önemli değil. Kafama koydum gerekirse bi günde 5 tane dövüş sporuna giderim yine yaparım. Sadece ufak çaplı bir vücut geliştirme yapacağım birde dövüş sporu. Bunlar boy uzamasına engel olur mu? sadece bunun merakını ediyorum.
  • body bıraz engeller ama kickboksta tam tersi uzatır bence bodye gerek yok boksta çok sert ve fiziği geliştiren bi spor
  • dostum senin kafan mı güzel dayak yedim diye boks a mı başlıcaksın veya taekwondo ya karate ye bence çok yanlış düşünüyosun basketbol yüzme boks body bunları 1 haftaya sığdırman imkansız yada şöyle diyim profesyonelce olmaz yaparsın ama havada kalır hepsi bi kere body boyunu kısaltır body i 22 yaşından önce yapmıcaksın şınav mekik bunlar boy uzamaya katkısı olur ama basket yüzme kadar olmaz sana şöyle diyim profesyonel bişey istiosan haftanı sadece o spora bırakmalısın ama ben eğer adam dövcem diosan sert sporlar yapmalısın kramaga muay thai olabilir body yapmanı 22 yaşından önce önermem ben 16 yaşındayım 2 yıl basket 2 yıl taekwondo yaptım zaten eğer spor yapıosan vücudun sağlamdır yani body bence gereksız mekik şınav barfiks yeterli
  • body çok zararlı sakın yapma derim ayrıca dövüş sporlarını her sene değiştirmek de kötü fikir bence wing tsun stilinde kung fu yap sadece:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fakdet1

body bıraz engeller ama kickboksta tam tersi uzatır bence bodye gerek yok boksta çok sert ve fiziği geliştiren bi spor

Arkadaşa katılıyorum kickboks bencede. Ne acelen var biraz sabret bence body için.

Ancak yine de uzmanından uzamana engel olmayacak şekilde bir program alabilirsen evde vücut geliştirme programı falan o zaman body de yapabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ne yaptın, kaç oldu boyun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ters Mıknatıslanma

Ne yaptın, kaç oldu boyun?

Konunun varlığını bile unutmuşum
    2 yıl boyunca boksa gittim kendi başıma da wing chun yaptım. Antrenmanlar bayağı ağırdı ona rağmen eve gelince şınav, mekik çektim ki rakiplerimden bir adım ileriye gidebileyim diye. Çok sıkı çalıştım cidden ayağımı kırdım o halimle kırık olanı diğerinin üzerine atarak şınav çekiyordum hey gidi günler be
    Neyse 2 yılın sonunda da body ye merak sardım birazda salonda takıldıktan sonra üni sınavı yüzünden bıraktım. 1 yıldır spor yapmıyorum. Boyum şuan 190

• ilk mesaja bakarak yazıyorum
    peki sonrasında sokakta durumlarda bi gelişme oldu mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hüseyni

ilk mesaja bakarak yazıyorum
    peki sonrasında sokakta durumlarda bi gelişme oldu mu?

birkaç yerde şov yaptık tabi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.