Şimdi Ara

Dpi Konsunda Yardım Edermisiniz!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben yeni bir gigabyte m 6980x mouse aldım. Driverinda 3 aşamalı dpi ayarlamaya imkan veriyor. Fakat aklıma ilk takılan oyunun içindeki fare hassasiyeti ile mousedaki dpi arasında fark nedir? Oyun anında değiştirilebilirliğinden bahsetmiyorum yanlış anlamayın yani mesela oyundan hassasiyeti düşürüp dpi 6000 e çeksem ne fark eder yada mantıklımıdır? Birde sizce en optimum 3 aşamlı dpi ayarı ne olmalıdır?

• dpi yüksek olması daha iyidir 3 aşamalı oyun içinde degiştirmen içindir makro tuşlarından
  • fark yok 400 dpi 2 sens=800 dpi 1 sens. cogu kisi dusuk kullaniyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En optimumdan kasıt biri oyun için diğeri masaüstü için ayarlayabilirsin 400-800-1200 olabilir. Oyunda en çok hangi sens ile rahat ediyorsan öyle oyna.Pro oyuncuların çoğu 400 dpi kullanıyor.Ben 800 dpi 1.5 sens ile oynuyorum. Dediğim gibi ufak ayrıntılara çok takılmaya gerek yok. Birçok kişi fare ivmesi kapalı olsun diyor ama ben ivme açıkken daha rahat ediyorum.Bu ayarlar tamamen sana kalmış ne kadar düşük sens ile oynarsan aim alman o kadar rahat olur.
  • Aslında merak ettiğim bu 6000 dpi çok hızlı hiç kullanışlı değil. Oyundan bu ayarlanabiliyorsa herkesin çok pahalı mouse almasını anlamış değilim. Sadece macro için almayanlar dpi için alanlar var. o yüzden acaba oyundan ayarları düşürüp mousedan mı arttırıyorlar diye bir soru oluştu kafamda
  • bende bu konuya baya kafa yormus biri olarak bildiklerimden bahsedeyim bir cok oyuncunun 400 dpi oynamasının ana sebebi cozunurlugu 1024x yada 800-600de falan kullanmaları, eger ki 1920,1600 cozunurlukte oynuyorsan 800 dpi - 1200 dpi arası yeterli olacaktır.(cozunurlugunun 1/2si dpi gibi düsünebilirsin). mouse ivmelenmesinin kesinlikle kapalı olması önemli yoksa özellikle dürbünlü silahlardaki hızlı donuslerınızde aim kacırma olasılıgınız artacaktır..ayrıca bunlardan ayrı windowsdaki mouse hızı var 11 asamalı olan ordada 6 otomatık secılıdır degistirmediyseniz.bir mousedan baskasına gecerken de bu 3unun formulu ile (youtubedan bulabilirsiniz) eski sensivity hızınıza donus yapabilirsiniz.en optimum 3 dpi ayarıyla işiniz olmayacak pek . oyun icin kullandıgınız 800 dpi normaldede yeterli olacaktır :)
  • DPI olayına çok takılmayını 400-800 rahat ettiğini seç. Kendi adıma 400dpi/2.8 sens olacak şekilde oynuyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mouse buzuldu bende mouse alayım bu sefer oyun mouse gibi olsun demiştim. Pek anlamı yokmuş anladığım kadarı ile :) Çok teşekkürler bu arada yardımlarınız için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.