Şimdi Ara

Dragon Age: Origins (2009) [ANA KONU] (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.915
Cevap
12
Favori
369.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • desenize bu ayda 15gb DA'ya gidecek hız gene pert
  • Dragon Age: Origins (2009) [ANA KONU]

Dragon Age: Origins (2009) [ANA KONU]

Oynayan kişiden iki SS. Ve hala gelmedi oyun :(

Grafik falan hikaye ama, orta seviyede bile böyle duruyormuş oyun. Adam oyunun kopyasını almayı başarmış, gelin görün ki kendisi biraz kıl bir tip. Upload etmiyor sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DerelictHuman -- 1 Kasım 2009; 16:36:54 >

• Ben biraz Xbox 360 versiyonuna baktım. Konsol sürümünde izometrik bakış açısı koymamışlar galiba, yalnızca omuz kamerası mevcut. Yada ben bulamadım herhalde.
  • İzometrik açı PC veriyonuna özel.

• Tam askere gidicem ardı ardına geliyo oyunlar

Gokyabgu bence sen pc sürümünü oyna izometrik görüş açısı yoksa konsolda..

Bu oyun birazcık baldurs gate tadı verirse bitirmek farz olacak bana
  • xbox olanını deniyorum dvd içinde bi update dosyası var onu kurmadı oyun da ditek dvd film gibi algılanıyo çıldırıcam açamadım oyunu
  • steam'den preload yapacaklar için söyleyeyim boyutu 15,3gb.
  • Oynayan kişilerin şikayetleri oyunun liner oluşu üzerine. Ana senaryoda yaptığınız seçimler etki yapmıyormuş sanırım...
  • Yaw arkadaşlar orjinali Türkiye'ye ne zaman gelecek...Yani 2.5 gün sonra cıkacak diyorsunuzsa D&R'a felan ne zaman gelir sizce...Eğer gec gelecek buraya epey bir giremeyeceğim...Cünkü millet oynarken okumak istemiyorum spoiler felan verilir aman Allah...videoları bile izlemedim,maasallah iyi spoiler var videolarda...
    Zati net 1 MB ve 3 kişi kullanıyoruz...15.3 GB oyunu indirmesi bir dert,yok netten indirme oldugundan dolayı ilacıymıs fln uğrasamam...Bu kadar güzel ve uzun olacak oyuna veririm orjinal parası arkadaş

hayırlı olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: the_knoppix

hayırlı olsun

nası yani ya? düştü mü oyun?

sıcak sıcak retail bekleyeceğim ben.

inat olmuştu almayacaktım 24 kasım'a kadar ama dayanamayacağım galiba.

• e hayırlı olsun o zaman
  • Dün akşam Xbox 360 sürümünü 3 - 4 saat kadar kurcaladım. Sizlerle ilk izlenimleri paylaşayım dedim:

Karakter yaratma ekranını zaten biliyorsunuz karakter yaratma programından. Oyunda yaklaşık olarak 5 dakika süren bir açılış videosundan sonra karakter yaratma ekranına geliyorsunuz. Karakter yaratma ekranının en güzel özelliği şu ki, seçtiğiniz karakterin ırkına, mesleğine veya statüsüne göre oyunun başlangıcı tamamıyla değişiyor. Burada sadece farklı bölgelerden başlamak gibi birşeyden bahsetmiyorum, yerler, görevler, karşılaşılan kişiler tamamıyla değişmekte. Önce human noble warrior seçtim, bir derebeyinin oğlu olarak başladım oyuna. Sonra human mage seçtim, kendimi büyücülüğe geçişte bir testin içinde buldum. Dwarf noble warrior seçtim, dwarf kalesinin ortasında çeşitli houseların entrikaları arasında buldum kendimi. Elf seçtim ormanın ortasında bir harebeyi araştırıyordum. Hikaye nerede birleşiyor bilmiyorum ama oyun daha başlangıçtan ne kadar hardcore bir RPG olduğunu gözümüze gözümüze sokuyor.

Oyunu ilk açtığımda farkettiğim şeylerden bir tanesi Bioware'in her fırsatta üzerine basa basa söylediği "kara fantazi dünyası". Yanlış anlaşılmasın burada daha karanlık renklerden falan bahsetmiyorum. Aksine renkler fayet canlı, renk paleti gayet geniş. Ancak, aynı The Witcher'da olduğu gibi karşınızda ilk dakikadan itibaren acımasız olduğunu hissettiğiniz, gayet 'gerçekçi' bir dünya ile karşılaşıyorsunuz. Yani 'Drakensang'in masalsı havası burada yok. Ve oyunda yaratılan dünya hakikaten çok ayrıntılı, detaylandırılmış ve binlerce yıl tarihi, politik oyunları olan bir dünya. Neredeyse bir Forgotten Realms kadar iyi ve derin kurgulanmış bir dünya ile karşı karşıyayız. Başlangıçtan itibaren bir tarih, yer, politika bonbardımanına tutuluyorsunuz. Güzel olan, etrafta karıştırılacak pek çok kitap var. Ve bunları bir kere inventory'nize aldığınızda özel bir kısım var oraya ekleniyor. Yani kitaplar daha inventoryinizde yer kaplamıyor. bu bölümden istediğiniz zaman ulaşıp okuyabilirsiniz.

Karakter yaratma ekranına göre değişen oyunun başlangıcı bununla kalmıyor. Daha ilk dakikadan itibaren oyun neredeyse her adımını size soruyor. Karşınızdakini horgören, onu öven kararlar alabiliyorsunuz. Örneğin Wood Elf gibi bir karakter seçtim, ormanda düşman gruptan üç kişiyi yakalayarak başladım, adamlar size yalvarıyor öldürmeyelim diye. Seçenekler şu şekil, hepsini öldürelim, birini sağ bırakalım diğerlerini öldürelim ders olsun, bu kadar korku yeter bırakalım gitsinler, hemen öldürme yoluna da gidebilir veya bildiklerini söyletebilirsiniz. Gördüğünüz gibi seçenek bol ve bazı seçenekler gayet acımasız.

Oyun başlangıçtan itibaren Baldur's Gate'in mirası olduğunu kanıtlar gibi. Ancak bunu konsolda tam başaramıyor. Çünkü Baldur's Gate'in bir öğesi eksik konsol versiyonunda: İzometrik kamera açısı yok. Karakterinizi aynı Kotor örneğinde olduğu gibi sırtından görerek oynuyorsunuz. Yapımcılar, konsollarda klavye ve mouse olmadığından izometrik kamera açısını konsola koymamış. Ancak oyunun taktiksel yapısı da tahmin edersiniz ki azalıyor bu şekilde. Siz bir karakteri kontrol ederken diğerlerini bilgisayar kontrol ediyor. Onların davranışlarını en ince ayrıntısına kadar ayarlayabiliyorsunuz. Ancak bu taktik olmadan oynayacaksınız veya kontroller kötü demek değil. Kontroller gayet rahat, sol tetik tuşuna basarak radial menüye geliyorsunuz, oyun bu aşamada donuyor istediğiniz komutu verip devam ediyorsunuz. Skilleriniz için kısayol atayabiliyorsunuz. Kotor oynayıp sevmişseniz bu sisteme de aşina olacaksınız. Ama uyarayım oyun Mass Effect'in kılıçlı versiyonu değil. ME'deki aksiyonu ararsanız hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.

Gelelim görsellere. Karakter grafikleri gayet canlı ve ayrıntılı. Ancak konsol sürümlerinde çevre grafikleri için aynısını söyleyemeyeceğim. Çevre grafiklerinde kullanılan textureların kaliteleri bir miktar düşük. İzometrik bir bakış açısında oynasaydık pek sorun olmazdı herhalde ama üçüncü kişi açısından bazen gerçekten göze batıyor. Tabi bunda yapımcıların suçu yok. Sonuçta artık konsollar yaşını belli etmeye başladı ve hafızaları yetersiz kalmakta. Aynı durumdan Risen'ın konsol sürümü de müzdaripti. X360, PS3 sonuçta toplamda 512 mb hafızaya sahipler. RPGler genellikle geniş haritalarda geçtiğinden hafıza kısıtı nedeniyle yapımcılar içerik yerine grafiklerden feragat ediyor. Ancak, artık günümüzde PClerin çoğunun sadece ekran kartı o kadar hafızaya sahip, sistemin bir kaç gb hafızasını katmıyorum bile hesaba. PClerde dolayısıyla daha detaylı kaplamalar göreceğiz, zaten oyunun PC versiyonu 20 gb yer kaplıyormuş harddiskte. Ancak, grafikler kesinlikle tüh kaka değil konsolda. Oyun Xbox 360 sürümü gayet akıcı, yükleme süreleri kısa, her hangi bir donma, kasma yok.

Sonuç olarak ister konsolda ister PC'de oynayın Dragon Age mükemmel bir RPG gibi görünüyor. Dragon Age'i tanımlayacağım sözcükler: Derin, destansı, olgun, ayrıntılı. Yine de Baldur's Gate mirasını tam yaşamak isteyen arkadaşlara PC sürümünü öneririm izometrik kamera açısından ötürü. Çok oynanacak, hakkında çok konuşulacak, yazılıp çizilecek bir başyapıt.

• Ellerine sağlık gökyabgu ben deliriryorum burda sen oynamışsın ben ps3 e alıcaktım ama pc ağır basmaya başladı izometrik açıya taparım pc için alıcam sanırım.Hemen çıksın ya.....Xbox'tan Bi kaç SS koy gözünü seveyim en azından çıkana kadar
  • Ellerine sağlık üstad ama bak simdi kıskandım seni yaw ...Ben illa inat ettim orjinalini alacağım ama Istanbul'da ki mağazalara ne zaman ulaşır bilmiyorum...Yukarıda sormuştum ama kimse bilmediğinden midir cevap veren cıkmadı...Evet oyun yarın gelecek ama ben büyük ihtimal 2 hafta sonra felan başlayacağım galiba...
  • Ekran görüntüsü koymayı isterdim ancak konsolda ekran görüntüsü özel bir aparat olmadan alınamıyor sanırsam. Ben de oyunu PC'de oynayacağım, öylesine baktım zaten merakıma dayanamayıp. İzometrik oynanmayan BG varisi olur mu? Zaten Risen'ı da bitiremedim henüz az kaldı. DA gelene kadar bitiririm diyordum ama evdeki hesap çarşıya uymadı. İş güç, akşam eve gidince de oyun başına oturamıyorsun evli olunca. Risen'ı 10 güne bitirsem, DA'ya başlasam bir 3 ay sürer herhalde. Millet oyunu oynar, yer bitirir, ben daha başlarında olurum kesin. Sonra Divinity 2 ve Mass Effect 2. 2010'u tamamlarım zaten.

Öğrenciyken zamanım boldu, param yoktu upgrade yapamıyor oynayamıyordum oyunları. Şimdi param bol olmasa da upgrade için yeterli. Ancak bu sefer de zamanım yok. Bu ne yaman çelişkidir yaw.

• quote:

Orijinalden alıntı: MeaCulpa_27

Ellerine sağlık üstad ama bak simdi kıskandım seni yaw ...Ben illa inat ettim orjinalini alacağım ama Istanbul'da ki mağazalara ne zaman ulaşır bilmiyorum...Yukarıda sormuştum ama kimse bilmediğinden midir cevap veren cıkmadı...Evet oyun yarın gelecek ama ben büyük ihtimal 2 hafta sonra felan başlayacağım galiba...

Ben de orjinal alacağım zaten. Beklemedeyim. Ama oyun Avrupa'da 3 Kasımda değil, 6 Kasımda çıkacak. Haftasonu mağazalara gelir herhalde. Biraz daha sabır, yıllarca bekledik DA'yı, beş gün daha bekleriz bir şey olmaz.
  • Sorum şu baldurs gate'i ice windale neverwinternights taki havayı heyecanı oyun zevkini bu oyundada yaşayabilirmiyiz? Ona göre oyunu edinmek istiyorum..
  • 2-3 saate oynamaya başlıyorum
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.