Kule'de ki Ogre'yi Nightmare zorluk seviyesinde öldürenin elinden öpeceğim valla ...O neydi öyle yaw!!! Hard'da oynuyordum,zati yanımda 2 tane dandirik asker kıytırısı var,bi adam gibi benim gibi karakter ile Ali-stair var...En az 8-9 defa denedim her türlü taktik ile ama banamısın demedi (Aslında öldürmenin yolu Ogre'nin fire veya spirit büyü atmak,bunlar iyi zarar veriyor,kılıclar etkisiz eleman Ogre'de...Eee niye öldüremedin diyenlere mana potion kalmadı tam oraya girerken ve büyücüyü cok etkili kullanma sansım kalmadı)...Bende en sonunda normal'e indirip öyle indirdim keratayı...Gerci onda bile 2 defa öldüm 3.cü deneyişte indirebildim...Herhalde Kangaxx'dan sonra bir oyunda daha sonu gelmeden zorlayan ender boss'lardan
Bir hevesle oyunu yükledim grafikleri filan iyide oynanış tarzı berbat bence zaten part olayına kıl oldum çok saçma tek başıma oynamayı severim her zaman. Bahsettiğin bölüme gelene kadar yine idare ederim diyordum ancak saçma birşekilde defalarca ölüyorum. Kendi karakterimle dalıyorum yaratığa pot kullanıyorum gruptaki diğer elemanlar ölünce yaratık beni eliyle kapıyor ve gebertiyor. Bu taktik konusu ise ayrı iğrençliği olmuş oyunun zırt pırt oyunu durdurup taktik vermenin neresi güzel anlamadım. Mass effect tede vardı bu olay uyuz olmuştum onuda bir süre oynadıktan sonra sildim. Bu tarz grup ve taktik öğler içeren rpgler bana göre değil ben one man show istiyorum oyun bana diğer yan karakterleri kullanmaya zorluyor bir kere oyunun başında açılmayan bir sürü chest var ne saçma!
Senden 3 gün büyük olduğum için abi nasihatı sayılır söyleyeceklerim iyi dinle.
İlk Baldur`s Gate oynadığımda yıllar önce sadece 10dk. sonra " böyle oyun mu olur lan! " deyip cd leri getiren arkadaşıma atmıştım. Yaklaşık 1 hafta sonra tekrar alıp oyuna başladım ve sayısız kez oyunu bitirdim. NWN olsun, KoTOR, IWD, DAO vs. tarz olarak hep bu şekilde ancak " yok arkadaş ben gelemem " diyorsan. Risen, The Witcher, Fallout ( 3 ama eskiler değil ), Oblivion, Fable daha uygun senin için. BioWare oyunlarında tek kişilik ordu olma şansın yok malesef...
Lanore'a katılıyorum bu konuda. Belki sonradan fikrin değişir ama şu an için bu tür oyunlar seni pek açmıyor galiba. Oyun zaten Aksiyon oyunu değil, katıksız bir RPG ve o taktiklerin de yeri ayrı, seveni bol. Mass Effect'i silmen de kötü olmuş biraz, kanaatimce geçen senenin en iyi oyunuydu ama türü sevmiyorsan yapacak birşey yok.
Ayrıca o en baştaki kilitli sandıkları açmak için rogue olmak şart sanırım.
quote:
Orijinalden alıntı: Hunter_one
Bir hevesle oyunu yükledim grafikleri filan iyide oynanış tarzı berbat bence zaten part olayına kıl oldum çok saçma tek başıma oynamayı severim her zaman. Bahsettiğin bölüme gelene kadar yine idare ederim diyordum ancak saçma birşekilde defalarca ölüyorum. Kendi karakterimle dalıyorum yaratığa pot kullanıyorum gruptaki diğer elemanlar ölünce yaratık beni eliyle kapıyor ve gebertiyor. Bu taktik konusu ise ayrı iğrençliği olmuş oyunun zırt pırt oyunu durdurup taktik vermenin neresi güzel anlamadım. Mass effect tede vardı bu olay uyuz olmuştum onuda bir süre oynadıktan sonra sildim. Bu tarz grup ve taktik öğler içeren rpgler bana göre değil ben one man show istiyorum oyun bana diğer yan karakterleri kullanmaya zorluyor bir kere oyunun başında açılmayan bir sürü chest var ne saçma!
Aman kardeş uzak dur. Bioware berbat bir oyun yapmış, reklamlarla insanlara pazarlıyor... Kandırabildikleri sıradan oynamaya başlıyor, onlar da para kazanmış oluyor.
Sakın sen düşme bu tuzağa...
Öyle oyun mu olur zaten... Baştaki chestler açılmıyor yaaa... Saçmalığa bak...
İlk İzlenimlerim :
Oyun %100 ingilizce bilmeyle alakalı. Konuyu anlamak istiyorsanız tabi. ingilizce öğretmeniyim ben bile okadar yazıyı okumaya sıkıldım.Ama gidişhatı gayet güzel sanki gerçekten sizmişiniz gibi oyundaki karakter. Oyunda taktik verme olayını anlayamadım nasıl nerden veriliyor? Sinyal kulesindeki devi geçemedim bi türlü. Artık oyunu incelemeye dönsek nerde ne yapcaz hangi statlara vercez gibisinden ??? yada varmı ayrı bi yer bunların tartışıldığı ??
quote:
Orijinalden alıntı: ysselim
Benim dün gece inceleme fırsatım oldu ilk izlenimim kasa oldu ne ben açabiliyorum ne yanımda ki eleman oyunun en başındayım üstelik. Barı kilitli kasa koyma oraya. Oyun grafikleri hoş olmuş mana ve heal potların olması da benim için + . Nwn 2 de mana olayı yoktu büyüler sınırlı sayıda yapılabiliyordu birde rest olayı vardı grupça Memedali oturuşu yapıyorduk ve dinleniyorduk. Oyuna normal seviyede başladım okçu olarak ama girdiğim ilk yerde zıbarttılar. Henüz 30 dakika bile oynamadım şimdi detaylı incelemeye başlayacağım umarım beğenirim. Taktik olayını pek anlayamadım 30 dakikalık oynama süremde. Pause yaptıktan sonra sadece saldırı için komut veriyoruz ya da uzaklaşması için komut veriyoruz sanırım.Nwn2 ile aynı pause olayıda aynı zaten space.Sıra tabanlı oyun dedin mi Hereos of might and magic (HoMM) tarzında oyun düşünüyorum ama Nwn ve bu biraz değişik ya da bunların türü mü farklı da ben bilmiyorum. Birde konuşma sırasında bütün elamanlar konuşuyor bizim eleman sap gibi dikiliyor sanırım telepati kuruyor. Karakter yaratma ekranında sesini seçerken dudaklarını dahi kıpırdatıyordu, dedim konuşur ama nafile.
Ana karakterin çok farklı konuşma tarzı var. Örneğin 6 diyelim, ana karakter olarak kullanabileceğimiz 3 adet ırk mevcut. Ayrıca 2 adette cinsiyet bulunmakta, hepsinin kombinasyonunu aldığımızda 36 adet seslendirme gerekmekte. Ana karakter olduğu için de sıradan birine yaptıramazsınız bu işi. Eğer Witcher gibi defaul gelen bir karakteriniz olsa verirsiniz Christian Bale`e parayı kurtarırsınız, ama şimdi Hugh Jackman, Collin Ferrel, Jamie Foxx, Tom Hanks, İsmail Güldüren ( piskopat karakterler için ) vs. şeklinde bir sürü adama para vermeniz durumunda paramı dayanır bu işe...
Oyun sıra tabanlı ancak bu işi KoTOR`dan itibaren o kadar güzel yapmaya başladılar ki adeta real time izlenimi veren bir oynanış mevcut. Oyunda taktik ekranında verebileceğiniz sayısız komut ve kombinasyon mevcut, isterseniz bir karaktere düşmanın hp si %75 te şunu yap %50 de bunu %25te koyun yap, ölünce dans et gibi tonlarca komut verebilirsiniz.
Oyun başlarında bulunan sandıkları açmanın iki yolu var, eğer ileride geri dönebileceğiniz bir mekan ise, grubunuza Leliana dahil olduktan sonra gidip açabilir ya da oyuna başlarken bir rogue karakter oluşturabilirsiniz. Bir mage`in kilitler konusunda doğuştan yetenekli olması mantığınıza ters gelmiyorsa oyunun mantığını anlamamışsınız demektir.
quote:
Orijinalden alıntı: Byaku
quote:
Orijinalden alıntı: ysselim
Benim dün gece inceleme fırsatım oldu ilk izlenimim kasa oldu ne ben açabiliyorum ne yanımda ki eleman oyunun en başındayım üstelik. Barı kilitli kasa koyma oraya. Oyun grafikleri hoş olmuş mana ve heal potların olması da benim için + . Nwn 2 de mana olayı yoktu büyüler sınırlı sayıda yapılabiliyordu birde rest olayı vardı grupça Memedali oturuşu yapıyorduk ve dinleniyorduk. Oyuna normal seviyede başladım okçu olarak ama girdiğim ilk yerde zıbarttılar. Henüz 30 dakika bile oynamadım şimdi detaylı incelemeye başlayacağım umarım beğenirim. Taktik olayını pek anlayamadım 30 dakikalık oynama süremde. Pause yaptıktan sonra sadece saldırı için komut veriyoruz ya da uzaklaşması için komut veriyoruz sanırım.Nwn2 ile aynı pause olayıda aynı zaten space.Sıra tabanlı oyun dedin mi Hereos of might and magic (HoMM) tarzında oyun düşünüyorum ama Nwn ve bu biraz değişik ya da bunların türü mü farklı da ben bilmiyorum. Birde konuşma sırasında bütün elamanlar konuşuyor bizim eleman sap gibi dikiliyor sanırım telepati kuruyor. Karakter yaratma ekranında sesini seçerken dudaklarını dahi kıpırdatıyordu, dedim konuşur ama nafile.
Arkadaş ironi yapmış yalnız :)
Türkçe tam çözüm çıkar mı acaba oyuna?Kıt İngilizcemle zorlanıyorum biraz.
[Deleted by Admins]
arkadaşlar oyunun dil gereksinimi ne seviyede.benim ingilizcem zayıf.. ileri düzey ingilkizce gerektiriyorsa bulaşmamk lazım :(
[Deleted by Admins]
quote:
Orijinalden alıntı: yuceeren
selam oyun cok güzel gidiyor şimdilik kız arkadaşımdan fırça yedigimden fullscreen yerine pencereden oynayarak bi yandan da msnden diger işlerimi idare edebiliyorum tavsiye ederim bu secenegi de :) benim bir sorum olacak oyunda bir bulmaca var urn görevinde taştan bi köprüde belli taşlara basarak köprüyü acıyoruz hani onun mantıgı nedir orayı gecen söyleyebilir mi acaba ?
Bu bulmaca için karakterleri tek tek idare etmen gerek.
Taşlar sağ ve sol olarak iki grupta sana en yakın olanı bir olacak şekilde anlatıyorum.
Adım 1: Sağ 1, Sağ 2, Sol 3 ( yani birisi sağ sıra ilk taşa, diğeri sağ sıra 2. taşa, 3. adamında sol sıra 3. taşa basacak )
Adım 2: Ana karakter köprüde ilk kareye
Adım 3: Sağ 2, Sol 3, Sol 6
Adım 4: Karakter köprüde 2. kareye
Adım 5: Sağ 2, Sağ 4, Sol 6
Adım 6: Sağ 4, Sol 1, Sol 6
Adım 7: Karakter köprüde 3. kareye
Adım 8: Sağ 4, Sağ 5, Sol 1
Adım 9: Sağ 5, Sol 1, Sol 5
Adım 10: Karakter köprüyü geçer.
Dikkat: Her adımda sadece bir önceki sıraya göre yeri değişecek karakteri hareket ettir. Yoksa köprü fade olur düşersin baştan alman gerekir.
Kuledeki mahlukatta kaldım sanırım taktik olayında iyi değilim. Mahluk tuttumu zaten işin bitiyor. Potta kalmıyor hpsinin yarısına indirebiliyorum anca sonra grup yatıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: yuceeren
ne yazık ki ileri düzey gerektiriyor mevzuyu anlamak için ama orta seviye ingilizceyle de takılmadan bitirilebilir sanırım, ama o kadar güzel senaryosu var ki kesinlikle okuyup anlanması gerekiyor
edit.
az önce sordugum sorunun cevabını youtube da buldum link vereyim buraya ama sonucta kendiniz denerseniz daha eglenceli olur kanaatindeyim http://www.youtube.com/watch?v=winhX8QiX9Q
Aslında Mass Effect'ten çok farklı değil İngilizce gereksinimi konusunda... Yani az biraz İngilizce ile de oynanabilir.
Ama konuyu anlayarak ve neyi neden yaptığınızı bilerek oynamak apayrı birşey...
Ben şimdilik gördüğüm tüm metinleri, (codex'ler dahil) okuyarak gidiyorum. Sonuçta yeni bir dünya koymuşlar ortaya... Altyapısını vs. bileceksiniz ki gittiğiniz yerlerde gördüğünüz şeyler bir anlam ifade edecek...
kuledeki yaratığı easy moda alıp geçtip ne uğraşcam :D daha sonra tekrar oynarım nasılsa. İngilizce öğretmeni olduğumdan sölüyorum hikaye mükemmel bişey.Ya bildiğin sensin sanki. bi sürü değişik muhabbete girebiliyosun her yerde diyaloglar var ve sen ne seçersen onu sölüyo adamın.Çok aptal aptal şeyler de var mesela kralla konuşurken yağ çekme, ben ölürmüyüm korkarım gitmesem gibi cümleler :D:D Dağ kaçaklarıyla bi konuşma vardı kadına noble humanım ben düzgünce selam falan verdim karı tav oldu bana ooo diyo ormanda bile bukadar kibarsın diyo gel yata diyo bela oku ceza oku sagopa oku bana diyo :D manyak zevkli gidiyo şuan ama tam çözemediğim yerler var.
1. taktik olayını çözemedim henüz. 2. Skiller ve statlar hala muamma içinde.Warrior kılıç kalkan mı daha iyi çift el kılıç mı? :S ayrıca bunların olduğu bi alan olsa çok güzel olurdu. NOT: oyunun sinematiğinde kadına mühür çakıyodu eleman oyunda seçtiğiniz diyaloglara göre kadın tavlama var gibime geliyo :D
İngilizce öğretmeni olup, yarım yamalak Türkçe bilmek. Senin de durumun iyiymiş.
Kılıç mı kalkan mı sen belirle, yoksa ikisini de kullanan var ekibinde. 2h kılıç kullanan Lothering'te Sten ve Orzammar'da Oghren var. Kılıç+kalkan kullanan da Alistair var.
Seç, beğen...
[Deleted by Admins]
Arkadaşlar ben hala itemleri satacak biryer bulamadım. Cücelerin mekandan çıkmadan önce merchant vardı birtane ama çıktıktan sonra hala raslayamadım acaba ben mi kaçırdım karakter daha fazla item alamıyor yanına aldıklarımda fasa fiso gerçi adam gibi birşey bulamadım şimdilik.
ilk fırsatta morganı kapatmam lazım ozaman :D
bu arada reverent mother var kilisede meryem ana gibi bişey heralde bana dua ediverdi yasin okudu hayrıma çok manyaktı ya :))