Şimdi Ara

DSG isinma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
1
Favori
2.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aracim 72000 kmde jetta tdi dsg comfort, 2014model.gectigimiz gub yogun trfikte dsg overheated motoru durdurun yazisi cikti.0dan beri bende olan arac ilk defa dsg hatasi verdi.Sirket araci oldugu icin direk servise sordum, yazilim guncellemesi yapacagiz dediler.
    Her ne kadar performans ve konforunu cok begensem de sanirim dsg sorunlu yuzunu bize de gostermis oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir yılda 72.000km. Hiç mi durmadın be kardeş?
  • şirket aracı ise normal km az bile yapmış

• entelim kullanıcısına yanıt
    Imzamdaki Mercedes E200 CDI, sirket araci, 2009 model ve 360 bine yaklasti su anda.. Sirket araclari icin normal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DNZ_84

Imzamdaki Mercedes E200 CDI, sirket araci, 2009 model ve 360 bine yaklasti su anda.. Sirket araclari icin normal.
    72.000 km iyi dayanmış
  • 1 yılda 72bin nedir abi yine iyi dayanmış

• Cift kavrama sanzimanlarda isinmalar oluyor. Bunu bir nebzede olsa engellemek bizim elimizde. Yogun s.ici dur kalk trafiklerde arac durunca vitesi d den n konumuna getirmeliyiz. Aksi takdirde arac surekli kavrama halinde oldugu icin ve eurekli harekete hazir oldugu icin isinma olabiliyor.
    Tahminimce bu isinmanin cozumunun yazilimla alakasi yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DSG şanzıman ses sorunu
    14 yıl önce açıldı
    Aracımda Su Eksiltme Sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • alperdgal A kullanıcısına yanıt
    Merhabalar .

Öncelikle geçmiş olsun .

DSG gibi kuru tip kavramaya sahip şanzımanlarda sıkışık şehir içi trafiklerde ısınma yaşanması normal . DSG şanzıman için yazdığımız yazıya göz atmanızı tavsiye ederiz . Yazı linki :http://www.oto-fan.net/dsg-sanziman/
  • quote:

Orijinalden alıntı: OTOFAN

Merhabalar .

Öncelikle geçmiş olsun .

DSG gibi kuru tip kavramaya sahip şanzımanlarda sıkışık şehir içi trafiklerde ısınma yaşanması normal . DSG şanzıman için yazdığımız yazıya göz atmanızı tavsiye ederiz . Yazı linki :http://www.oto-fan.net/dsg-sanziman/
    Ne yazık ki söz konusu olay haber değeri taşımıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: 200ugececekaga

Cift kavrama sanzimanlarda isinmalar oluyor. Bunu bir nebzede olsa engellemek bizim elimizde. Yogun s.ici dur kalk trafiklerde arac durunca vitesi d den n konumuna getirmeliyiz. Aksi takdirde arac surekli kavrama halinde oldugu icin ve eurekli harekete hazir oldugu icin isinma olabiliyor.
    Tahminimce bu isinmanin cozumunun yazilimla alakasi yok.

Frene basip durunca rolantinin dustugunu goreceksiniz o anda kavrama yapmiyor arac.Frenden ayaginizi cekince arac 800 den 1000 devire cikip kavrama yapiyor.Durunca frene tam basmak onemli yoksa arac kalkis yapcakmis gibi dusunup kavramada tutabiliyor sanziman kendini.

• 1.araç sirket aracı bu km çok normal
    2.dururken eğer boşa alırsanız yağlılarda yağ dolaşımı olmayacağı için soğuma daha geç olur.
    Ben genelde yogun trafikte manuel atarak gereksiz vites değişimini önlüyorum bir nebze ısınmayı önlediğimi düşünüyorum

• yazdiklariniz kulliyen yalan.6ilerilerde sorun yok demissiniz VAR
    garantisizleri servis cozuyor demissiniz MILLET MAHKEMELIK
    soyle kullanin cozulur boyle kullanin cozulur demissiniz VW SANZIMAN SORUNLU diye aciklama yapti,en itinali kullanimda bile patliyor.adama tehdit belgesi imzalatti dogus el insaf

• _SkiP_ kullanıcısına yanıt
    Evet 6 ileride sorun var zaten yazmışım 6 ileri olan ve ıslak kavrama geçen şanzımanını kullananlarda şikayet çok az diye . Hiç yok yazmamaışım ki . Bu sebeple sizin yazınız külliyen yalan oluyor .

Ayriyetten servisler sorunlara oldukça olumlu yaklaşıyor . Hiç mağdur yok diyemem elbette mahkemelik olan vardır her firmada mahkemelik müşteriler illa ki var fakat sorunların büyük bir kısmı servislerde çözülüyor . Böyle olmasa bu şanzımanı b ukadar satabilir mi vw gurubu .

Neyse ya tartışmak istemiyorum yazdıklarımın yalan olduğu kanısına vardıysanız yazdıklarımı bir daha okumazsınız olur bitter .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OTOFAN -- 19 Eylül 2015; 15:07:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OTOFAN

Evet 6 ileride sorun var zaten yazmışım 6 ileri olan ve ıslak kavrama geçen şanzımanını kullananlarda şikayet çok az diye . Hiç yok yazmamaışım ki . Bu sebeple sizin yazınız külliyen yalan oluyor .

Ayriyetten servisler sorunlara oldukça olumlu yaklaşıyor . Hiç mağdur yok diyemem elbette mahkemelik olan vardır her firmada mahkemelik müşteriler illa ki var fakat sorunların büyük bir kısmı servislerde çözülüyor . Böyle olmasa bu şanzımanı b ukadar satabilir mi vw gurubu .

Neyse ya tartışmak istemiyorum yazdıklarımın yalan olduğu kanısına vardıysanız yazdıklarımı bir daha okumazsınız olur bitter .
    Adam doktora gitmiş;''Sağ ayağımı yukarı kaldırırken iki kolumu da öne uzatıp ,hafiften belden eğilince şak diye tutulup kalıyorum..ne yapayım''demiş..Doktor da öyle yapma o zaman sen de deyince ..Adam da ; ''Peki pijama mı nasıl giyeceğim doktor bey'' diye cevaplamış

DSG de aynen böyle işte ..Şimdi burada hızlı VW ciler yazmış..DSG yi kullanırken şöyle yap böyle yapma yoksa ısınır şu olur bu olur şangırdar diye..Ya o zaman biz arabayı nasıl kullanacağız bunlara dikkat etmekten..Kabir eziyeti olur resmen..Tamamen gereksiz ,başka markaların çift kavramaları neden sorun çıkartmıyor geçiniz bunları.

Ayrıca .konuyu açan ve DSG li araç alan arkadaşa ; yıllardır yazılıyor çiziliyor ..Başınıza bela açmayın DSG ile diye ..Hiç mi araştırmıyorsunuz??

• quote:

Orijinalden alıntı: tartekin

Adam doktora gitmiş;''Sağ ayağımı yukarı kaldırırken iki kolumu da öne uzatıp ,hafiften belden eğilince şak diye tutulup kalıyorum..ne yapayım''demiş..Doktor da öyle yapma o zaman sen de deyince ..Adam da ; ''Peki pijama mı nasıl giyeceğim doktor bey'' diye cevaplamış

DSG de aynen böyle işte ..Şimdi burada hızlı VW ciler yazmış..DSG yi kullanırken şöyle yap böyle yapma yoksa ısınır şu olur bu olur şangırdar diye..Ya o zaman biz arabayı nasıl kullanacağız bunlara dikkat etmekten..Kabir eziyeti olur resmen..Tamamen gereksiz ,başka markaların çift kavramaları neden sorun çıkartmıyor geçiniz bunları.

Ayrıca .konuyu açan ve DSG li araç alan arkadaşa ; yıllardır yazılıyor çiziliyor ..Başınıza bela açmayın DSG ile diye ..Hiç mi araştırmıyorsunuz??

Başka markalarınki hiç arıza yapmıyor mu ? Bankada şirket aracı olarak Fluance EDC var benim bildiğim 2 kere şanzumandan yolayı servise gitti. Kuzenimde Corolla d4-d otomatik var onda da sorun çıkmıştı. Çevremde 2 tane dsg kullanıcısı var ikisinden de sorun duymadım. Bu sanırım şehirin yapısıyla da kaynaklı. İstanbul gibi trafiğin çok yoğun olduğu bölgelerdense Manisa gibi yerlerde daha az sorun yaşanıyor veya yaşanmıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre-45

quote:

Başka markalarınki hiç arıza yapmıyor mu ? Bankada şirket aracı olarak Fluance EDC var benim bildiğim 2 kere şanzumandan yolayı servise gitti. Kuzenimde Corolla d4-d otomatik var onda da sorun çıkmıştı. Çevremde 2 tane dsg kullanıcısı var ikisinden de sorun duymadım. Bu sanırım şehirin yapısıyla da kaynaklı. İstanbul gibi trafiğin çok yoğun olduğu bölgelerdense Manisa gibi yerlerde daha az sorun yaşanıyor veya yaşanmıyor.

Alıntıları Göster
    Dsg nin sorunlu olduğunu ben yazımda yazmışım.Yazımdan olduğu gibi alıntıdır aşağıdaki paragraf .Kalın olan yeri bi zahmet okuyun .

Peki 7 ilerideki kavramalar neden erken bitiyor . Öncelikle bu kadar sorun yaşayan varken buna kullanıcı hatası deyip geçmek yanlış zaten servislerde çoğu zaman müşteriye ücretsiz kavrama değişimini yapıyor . Kavramanın erken bitme sebebi ise DSG ve türevi şanzımanlarda fren pedalı aynı zamanda debriyaj pedalıdır çalışması ise frene tam basılmış ise debriyaj kavramayı tam ayırır fakat frene tam basılmamış sadece araç duracak şekilde basılmış ise araç sizin kalkış yapacağınızı düşünür ve debriyajı biraz bırakarak yarım kavrama yapar (düz vitesli araçlarda yarım debriyaj diye geçer) ve balata aşınmaya başlar bu kavramanın çabuk bitmesinin en önemli sebebi . Fakat bunu ben kullanıcı hatası olarak kabul etmem bu şanzıman senelerdir piyasada ve bu zamana kadar buna çözüm bulunamaması üretici firmanın hatası ve ayıbıdır . Bir diğer sebep ise rampalarda aracı gaz ile sabit tutmaya çalışmak bu kavramanın düşmanıdır bu harekette kavrama aşınıyor demek yerine rendeleniyor demek daha doğru olur . İşte ıslak ve kuru şanzımanlar arasında sorunsuzluk farkı buradan kaynaklanıyor ıslak şanzıman da araç sabahtan akşama yarı kavramada kalsa da aşınan bir parça olmadığından kavrama bitme gibi bir derdi yok .

Benim anlamadığım DSG nin sorunlu veya sorunsuz olduğu niye milletin bu kadar zoruna gidiyor . Biri konu açmış dsg ısındı diye olabilir ısınır doğası yapısı bu tür şanzımanların hepsi ısınıyor bende dsg ile ilgili yazı yazmışım ve faydalı olabileceğinden yazının linkini verdim bu yazımda da şanzımanın sorunlu olduğunu hatta bunun firmanın ayıbı olduğunu belirtmişim bunun neden kaynaklandığını da yazmışım biri çıkmış küllüyen yalan demiş üstüne kendide şanzıman sorunlu yazmış ya yazıyı okumamış yada kendisi yalan olduğunu iddia ederek şanzımanın sorunsuz olduğunu savunuyor ama haberi yok . Normalde bu gibi kişileri muhattap almam ama yalan ithamı bulunduğundan yazdım . Madem yalan buyur sen yaz çok biliyorsun ya acaba hayatında dsg kullanmış mı bunu sormak lazım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OTOFAN -- 19 Eylül 2015; 15:32:30 >

• Emre-45 E kullanıcısına yanıt
    Tabi ki zaten dur kalka müsait şanzıman olmadığı için bu sıkıntıyı yaşatıyor herkese..DSG nin her türlü geçmişini Doğuş un neler yaptığını bütün forum ahalisi biliyor zaten ayrıca tekrar anlatmaya gerek yok sanırım..O zaman kataloğa şöyle mi yazacaklar ?? Manisa , Aydın vs vs illerinde sorunsuz olarak kullanabilirsiniz , diğer illerde sorumluluk kabul etmiyoruz
  • quote:

Tabi ki zaten dur kalka müsait şanzıman olmadığı için bu sıkıntıyı yaşatıyor herkese..DSG nin her türlü geçmişini Doğuş un neler yaptığını bütün forum ahalisi biliyor zaten ayrıca tekrar anlatmaya gerek yok sanırım..O zaman kataloğa şöyle mi yazacaklar ?? Manisa , Aydın vs vs illerinde sorunsuz olarak kullanabilirsiniz , diğer illerde sorumluluk kabul etmiyoruz
    72 bin yine iyi gitmiş, 2012 passatta her 30 binde bir kez mekatronik değişiyordum.
  • Iyi de yogun trafikte vites kutusunun isinmasi dogal. Bir sure n de veya imkan varsa sagda durup beklemelisiniz. Hemen bok atma yarisina baslamis herkes

• quote:

Orijinalden alıntı: Hazan

Iyi de yogun trafikte vites kutusunun isinmasi dogal. Bir sure n de veya imkan varsa sagda durup beklemelisiniz. Hemen bok atma yarisina baslamis herkes
    14nm teknolojiye geçmeliler artık
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.