Şimdi Ara

DSG Şanzıman (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Material-Engineer Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.706
Cevap
67
Favori
134.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dinyaperr

quote:

Orijinalden alıntı: by_mercure

Desteginiz icin tesekkurler, siz yasadigim sureci yakindan biliyorsunuz..

Seni kurban seçtiler

Aynı durumu bir arkadaş yaşadı beni aradı Doğuş oto esenyurt ile görüştüm HAKAN bey yarımcı oldu

Aracın garantisi yok ek garanti yok komple şanzıman değişti 100 lira ödedi

Arkadaş konu açacaktı ne oldu bilmiyorum

Edit yazmış

quote:

Arkadaşlar aracı bugün teslim aldık, konunun süreci etkilememesi için yönetimden kaldırılmasını rica etmiştik. Aracın komple şanzımanı değişti 14 bin lira fatura çıkarıldı, bizden işçiliği %30'unu talep ettiler ve sadece 116 TL ödedik, DSG kullanan arakdaşalara tavsiyem kesinlikle garantiniz bittikten sonra bakımları dışarda yaptırmayın. Evet doğuş çok iyi bir rakama sorunumuzu çözdü ama ya 60 bin bakmını dışarıda yaptırsak ne olacaktı? Artık şu bir gerçek DSG sorunlu vr Doğuşta bunu kabul ediyor. Aracı satmaya karar verdik ve bir daha DSG'li araç almayı düşünmüyoruz. Herkese yardımları ve yorumları için teşekkür ederim. Konunun tartışmaya dönüşmemesini rica ediyorum iyi forumlar.

Arkadaşlar 2011 model 70 binde leon bugün Dsg arızası verdi, önce araba garip bir sesle çalışmaya başladı su kaynaması gibi, daha sonra ekranda trip arızası yazdı ve tak tuk vuruntu sesleri geldi, D2'de kilitlendi ve ekranda D2 yazısı yanıp sönmeye başladı, şimdi araç evin önünde yatıyor servisler kapalı olduğu için bilgi alamadık.

Aracın garantisi 7 ay önce bitti arıza ve izlememiz gereken yol hakkında tecrübesi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

İstanbul'da hangi servisi önerirsiniz. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Herkese kazasız belasız sürüşler...
    Paylaş

Konusunu açsaydı keşke, çok sağlam ifşa belgeleri geliyor...

• Böyle bir belge hazırlayan "hukukçu" arkadaşımı tanımak isterim. Hiçbir hükmü olamayacak bir belge... Siz kimsiniz kardeşim insanların ifade özgürlüğünü zapt-u rapt altına alıyorsunuz? Vatandaşın anayasal hakkını araba tamiri yaptın diye ilanihayet feragat edeceksin diye bir belge imzalatılabilir mi?
    Zırva tevil götürmez. Bu belgeyi kıvırıp huni yapsınlar; içine fındık, fıstık, çekirdek koysunlar. Böyle saçma sapan şey olmaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker67

quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

quote:

Orijinalden alıntı: ..NeyzeN..

Selamlar...

Sizce kronik kavrama arızası tork ile mi alakalı?

Bunu kimse bilemez bu forumdan.

Fakat VW'nin 250 tork üzerindeki araçlarında 7-DSG kullanmamasının tek mantıklı sebebi bu.

Yüksek torklu modellerinde ZF şanzıman kullanıyor (Touareg-Amarok)
    2.0 TDI mertebesinde ise 6-DSG kullanıyor.

Bunları herkes biliyor zaten sanırım.

Bak arkadaşım 14-18bin ödeyen yok, diye söylüyordun bana. Onno usta 18bin demiş diye yazı gösterdiğinde, kim takar Onno ustayı diyordun.

Evet haklısın o paraları ödeyen yok ama ne karşılığında? Belge karşılığında (!) Gördün belgeyi(!)

Ben sözümün arkasındayım.

DSG'ye 18 bin TL ödeyen biri yok, en azından aldığım bilgi bu yönde. Ki bunu da tırı vırı bir satış temsilcisinden almadığımı belirtmek isterim.

Ha burada konu başka,

Ben Doğuş Oto'dan nefret ederim. Bunu her platformda söylüyorum zaten. Arkadaşa yapılan olay da terbiyesizlik.

Fakat bunun çözümü kolay, mahkemeye verecek. O mahkemede ise bu imzalatılan belgenin geçerliliği bence yok. Tabi uzman bir kişi daha iyi aydınlatabilir. Artık baskı altında imzaladım vs. birsürü olayı var. Ayrıca ben bu yazının hukuksuz olduğunu düşünüyorum.

Onno usta mevzusuna gelince, madem böyle bir üstad. bağlantıları ile şu 18 bin liralık faturayı koysun hep beraber görelim.

• Doğuş otodan bedava verseler almayacak seviyeye geldim. Piyasadaki değerini korumak hatta sanal değer yaratmak için suni sıra yaratan, sipariş gelmedi diye kuzey avrupa ülkelerine özgü klimasız araçları satan bir şirket, bunlar neyse de tehdit etmek, şanzımana 15 bin tl para isteyip ağzımı açmıyacağım diye söz verince 5 bin tlye düşürmek de aleni şark kurnazlığı.

Lafım VW'e falan değil, Allah var adamlar güzel araba yapıyorlar. Ancak iki lafım var, birincisi bu kadar çok para etmeyecek bir araca bu kadar çok para verip, sıra bekleyip de Doğuş'un bir tarafını kaldıranlara diğeri de alacak insanları tabiri caizse sağılacak inek olarak göre Doğuş oto'ya.
  • bence herkes wv araçlarını satıp bazı yerlere haddini bildirmeli
  • Hep bekligimiz birlik olma zamani.Ustumuze duseni yapalim,konu uste sabitlensin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beyazıt Çakır

Konu 6 sayfa hepsini okuyamadım ama şöyle bir durum var; Piyasada DSG gibi Konfor/Ekonomi/Performans sunan bir şanzıman yok. (Premium markaları dışarıda tutuyorum) Aracımı yeni aldım sayılır. Bu problemleri de bilerek aldım. Zaten tahminimce 2 yılda satarım. Daha uzun kullanmayı düşünürsem 18. ayda +garanti uzatma satın alırım.
    Bence önemli olan bilinçli almak bilinçli kullanmak.

Çok güzel düşünmüşünde arkadaşım,aracını sattığın kişi insan evladı değilmi_? aracı satınca vicdanın rahat edecekmi _?
  • yazıklar olsun, ülkede ne devlet kalmış ne hak ne de hukuk. Koskoca firmalar insanları alenen tehdit ediyor.

Bu işlemi yapan firmaya çok büyük şekilde yaptırımlar uygulanmalı tüm halka ana akım medya üzerinden yaptıkları söylenmelidir.
  • Bütün SEAT gruplarına resimi paylaştım sessiz kalmazlar merak etmeyin
  • Olmaz ama eğer o malum ceza bir şekilde gelirse kendi çapımda 5-10 TL bile olsa katkı yapmak isterim. İleride bu kafadaki Doğuş otoya bir çuval para kaptıracağıma beni erkenden uyaran bu vatandaşıma destek çıkarım daha iyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DSG sanzimanda nedense kalitesiz ve ikinci sinif malzeme kullanildigi icin hemen asinip ariza cikarmaktadir.

Acikcasi birinci sinif malzeme kullanilana kadar VW grubu araclari manuel almak gerekmektedir.

• Bu sözleşme yok hükmündedir. Siz doğuş oto çalışanı değilsiniz müşterisiniz dolayısıyla bir sadakat yükümlülüğünüz yoktur. Kaldı ki burada karşı tarafın zor durumundan yararlanma durumu da vardır. Bana kalırsa doya doya doğuş otoyu eleştirebilirsiniz. Size bir ihtarname gelirse lütfen burada paylaşın. Hiçbir mahkeme bu sözleşmeyi kabul etmez.. Yalnız değilsiniz.

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun
    MADDE 62 – (1) Bir ticari uygulamanın; mesleki özenin gereklerine uymaması ve ulaştığı ortalama tüketicinin ya da yöneldiği grubun ortalama üyesinin mal veya hizmete ilişkin ekonomik davranış biçimini önemli ölçüde bozması veya önemli ölçüde bozma ihtimalinin olması durumunda haksız olduğu kabul edilir. Özellikle aldatıcı veya saldırgan nitelikte olan uygulamalar ile yönetmelik ekinde yer alan uygulamalar haksız ticari uygulama olarak kabul edilir. Tüketiciye yönelik haksız ticari uygulamalar yasaktır.

(2) Ticari uygulamanın haksız olduğunun iddia edilmesi hâlinde, ticari uygulamada bulunan, bu uygulamasının haksız ticari uygulama olmadığını ispatla yükümlüdür.

MADDE 77 - (13) Bu Kanunun 62 nci maddesinde belirtilen yükümlülüklere aykırı hareket edenler hakkında haksız ticari uygulamanın üç aya kadar tedbiren durdurulması veya durdurulması yaptırımı veya beş bin Türk Lirası idari para cezası uygulanır. Kurul, ihlalin niteliğine göre bu cezaları birlikte veya ayrı ayrı verebilir. İdari para cezası, aykırılık ülke genelinde gerçekleşmiş ise elli bin Türk Lirası olarak uygulanır. Aykırılığın reklam yoluyla gerçekleştirildiğinin tespiti hâlinde bu maddenin on ikinci fıkra hükümleri uygulanır.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığına şikayet hakkını da kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi June34 -- 19 Şubat 2014; 0:57:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: birrr

quote:

Orijinalden alıntı: Beyazıt Çakır

Konu 6 sayfa hepsini okuyamadım ama şöyle bir durum var; Piyasada DSG gibi Konfor/Ekonomi/Performans sunan bir şanzıman yok. (Premium markaları dışarıda tutuyorum) Aracımı yeni aldım sayılır. Bu problemleri de bilerek aldım. Zaten tahminimce 2 yılda satarım. Daha uzun kullanmayı düşünürsem 18. ayda +garanti uzatma satın alırım.
    Bence önemli olan bilinçli almak bilinçli kullanmak.

Çok güzel düşünmüşünde arkadaşım,aracını sattığın kişi insan evladı değilmi_? aracı satınca vicdanın rahat edecekmi _?

Allah allah. İyi ozaman her alığımız şeyin bozulma ihtimali var hiç birşey satmayalım o zaman. Ev alıyorsun deprem riski var satmayacak mısın? Satacağım zaman aracın oluşmuş bir problemi varsa elbette söylerim. Zaten servis kayıtlarına da geçiyor. Ben sorun yaşamazsam da bu araç sorun çıkartabilir diye satmayayım mı?

• Rezalet. O degil de, 10 sene sonra DSG'li araclarin hali ne olacak acaba..

• Yukarıda benden de bahsedilmiş konuyu açtırdım, bu da bizim dsg konumuz

http://forum.donanimhaber.com/m_87816410/f_//tm.htm#87887651

• ben inanmadım açıkçası. sonuçta yumuşak plastik kullanıyorlar ve kapı sesleri gayet tok. bence arkadaş yalan söylüyor. doğuş oto her zaman haklıdır.

şaka (rezillik) bir yana pek şaşırmadım. böyle bir ülkede böyle bir otomotiv sektörü gayet normal. benzer şeyleri diğer sektörlerde de görebiliriz ilerleyen günlerde.
  • Adamlar bu belge ile resmen kendi ayaklarına sıkmışlar....

• hala doğuş oto yu destekleyen var beyler
    kazıklandığınız yetmedimi beyler ?

• bırakın DSG kırıkmış,, çatlakmış,,, patlakmış ,, paslıymış,,, vs.......

isterse AIDS ,, ASBEST ,, KUŞ-DOMUZ gribi ,, DELİ DANA ,,, etkenlerinin tümünü taşısın kanserojen/ ölümcül olsun ,,, yarın sabah golf kuyruğundan-sırasından çıkacak bir tek vatandaş varmıdır acaba???

ATIN ÖLÜMÜ ARPADAN
    YİĞİDİN ÖLÜMÜ VW den olsun der geçerler......

tedavisi imkansız bir hastalık..... nasıl bir insan şu aşağıdakine uğramadan tek gün geçiremiyorsa bu VW de aynen böyle....... temel zaruri ihtiyaç!!!!!!

• Ekşi sözlükten görüp geldim, Zaten Doğuş grubuna ilişkin bir antipatim vardı, iyice oturdu.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.