DSG si patlamayan var mı ? (5. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Kendim de kullanıyorum. Etrafımda da çok kullanan var.
Ben de hep forumdan okuyorum DSG nin patladığını.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Konuyla ya da benim yazdığımla ne alakası var? Bana ne honda dan? Ben subaru kullanıyorum, subaru cvt de de sıkıntı yaşayan çok ama ne alaka? Bunlarda sıkıntı olması dsg yi aklıyor mu?
Farkımız şu. Ben dürüstçe, fanatiklik göstermeden kendi aracımın tüm bilgisini verebilirim :) Mesela xv alırken motora da bakılmalı. Yağ yakan xv çok. 2014 ve öncesi kronik sıkıntılı. Yağ bidonuyla geziyorlar. Motor da araca zayıf geliyor. Bence bu da etkiliyor. Motor zorlandikca, hor kullanıldıkça ömrü kısalıyor. Xv vs alırken bu yüzden çok dikkat edilmesi lazım. Nasıl kullanıldığı önemli. Dsg de kavrama değiştirirsin en kötü mekatronik değişir, yaptırması da zor olmaz ama cvt nin masrafı daha büyük olur. Masrafı geçtim anlayan da pek yok. Nereye gideceğini şaşırırsın. Yetkili servis seni öper, özel servis arabayı öper. Dürüstlük herkeste yok maalesef. Özellikle vag fanatiklerinde hiç yok.
Neyse, dsg sorunsuz ve mükemmel şanzıman. Devam edin bu kafayla.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bilmedigimden soruyorum. Tam otomatik şanzumanlar ömürlük mü? Belli periyotlarla bakim gerektirir mi? Ne kadar tutar?
2019 Leon var 16.800 km'de şuana kadar bir sıkıntı yok çok şükür
Dsg olan 2012 Golfü 6 yıldır kullanıyorum, hiçbir sorun yaşanmadı ama eskiden rahattım sorun olsa nolur yaptırır devam ederim diyordum da şimdi fiyatlar yükseldi, o kadar kolay olmaz :(
Yine de bu kadar uzun zaman, km hiçbir uyarı ısıgı bile yakmayan şanzıman benim için mükemmeldir.
-
istanbulda bu sorunu çözebileceğim neresi var?
2017 polo 58000 km de
kışın sağ far ampulü değişti ardından bu hatayı vermeye başladı.
havalar soğukken ya da çok sıcakken hatayı sık sık veriyor. ötüp ötüp gidiyor.
ama şanzımanda ve vites geçişlerinde bir sorun yok.
-
ne sorunu hocam ?
-
Nasil oldu da gelmedin konuya..benim 17 model ateca.dsg de sikinti yok... Arkadaşların sikirti dedigi ses tamamen motorla ve act ile alakali
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
daha geçen yanımda son model a3 patladı yolun ortasında kaldı adam, bu dsg ye güven olmaz.
-
2019 Seat Leon araca sahibim.Şuan’a kadar hiçbir problem ya da sıkıntı yaşamadım
Madem konu hortlamış 3 yıl önceki kendi mesajıma cevap vereyim.
Aracım 7 yaş/140.000km oldu. Hâla dsg arızası yok.
Yağ ve filtre değiştirip biniyorum.
Ama yakında bi ağır bakım yaptırırım sanırım,
Şanzıman yağı, maktronik yağı, triger, devir-daim antifiriz, baskı balata vs hepsi fabrikada konulduğu gibi.
Bi arıza yaşamadan elden geçirmenin zamanı geldi.
-
yerin nerede hocam ?
-
istanbul avcılar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X